Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да сравня автоматично две таблици в Excel?
Как да създам таблица тип "торта" в Excel?
Как мога да изчисля число, повдигнато на степен 1/3, 1/9, 1/4 и т.н. в Excel?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да сравня автоматично две таблици в Excel?
Можете да използвате функцията VLOOKUP, за да сравните информация въз основа на зададен критерий между отделни листове или таблици. За автоматично сравняване на две таблици в Excel можете да използвате функции като EXACT, които връщат true за пълно съвпадение и false, когато няма съвпадение. Можете също да използвате Condition Formatting за форматиране на дублиращи се клетки.
-
Как да създам таблица тип "торта" в Excel?
-
Как мога да изчисля число, повдигнато на степен 1/3, 1/9, 1/4 и т.н. в Excel?
-
Как мога да заменя телефонните номера с имена в Excel?
-
Как мога да направя някои клетки неподвижни в Excel?
. Супер полезна тема. Аз се включвам с въпрос за пивот таблиците. Дано само успея да обясня хубаво, какъв ми е проблема. Направила съм пивот, в който имам информация на няколко нива - регион - избирам го с филтър, видове продукти по редовете и стойности по колоните. За да изпратя информацията по региони искам след като избера от филтъра региона, да го изпратя на съответния офис, като той да не вижда данните на другите региони. Трябва да се запази активен пивота. Опитвах със заключване на страницата, но тогава пивота не е активен. Приемам съвети всякакви. Работя с Excel 2007.