Да се научим да работим с Excel

• 130 213
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Моля за помощ! Трябва да направя таблица за производствен цех със склад, производство и експедиция.Проблемът ми е при изписването на продуктите от склада за производството искам да се изписват първите пристигнали ( количество и цена)и така към последните. Може да има разлика в цените на продуктите. Благодаря предварително за отговорите!
Маркираш цялата таблица, отиваш на data-sort и там имаш варинт да сортираш по три колони. Там правиш избор по коя колона първо да ти сортира, после втората и така. Дано да съм била полезна и да съм те разбрала правилно Peace

# 421
Маркираш цялата таблица, отиваш на data-sort и там имаш варинт да сортираш по три колони. Там правиш избор по коя колона първо да ти сортира, после втората и така. Дано да съм била полезна и да съм те разбрала правилно Peace
[/quote]

Явно не съм обяснила правилно, защото не това ми е необходимо. А именно: ако дадена суровина пристига няколко пъти с различни цени при изписването от склада да се знае от коя партида и съответно цена е изписаното количество. Дали е възможно да го направи програмата? Или ръчно да се смятат изписваните количества докато се изчерпи дадената партида?

# 422
ако всеки път записваш в допълнителна колона изписаното количество, вадиш едното от другото и готово, ексел го може Rolling Eyes

# 423
Благодаря за хубавата тема   bouquet. Супер полезна тема. Аз се включвам с въпрос за пивот таблиците. Дано само успея да обясня хубаво, какъв ми е проблема. Направила съм пивот, в който имам информация на няколко нива - регион - избирам го с филтър, видове продукти по редовете и стойности по колоните. За да изпратя информацията по региони искам след като избера от филтъра региона, да го изпратя на съответния офис, като той да не вижда данните на другите региони. Трябва да се запази активен пивота. Опитвах със заключване на страницата, но тогава пивота не е активен. Приемам съвети всякакви. Работя с Excel 2007.
Благодаря Ви предварително!

# 424
Благодаря за хубавата тема   bouquet. Супер полезна тема. Аз се включвам с въпрос за пивот таблиците. Дано само успея да обясня хубаво, какъв ми е проблема. Направила съм пивот, в който имам информация на няколко нива - регион - избирам го с филтър, видове продукти по редовете и стойности по колоните. За да изпратя информацията по региони искам след като избера от филтъра региона, да го изпратя на съответния офис, като той да не вижда данните на другите региони. Трябва да се запази активен пивота. Опитвах със заключване на страницата, но тогава пивота не е активен. Приемам съвети всякакви. Работя с Excel 2007.
за съжаление няма как да стане според мен Peace

# 425
за съжаление няма как да стане според мен Peace
Ех, ще търсим други варианти. Moon Walk, благодаря ти!

# 426
  • Galaxy 13197853088
защо трябва да е активен пивота когато го изпращаш?

# 427
Всъщност е съвсем логично, да не можеш да заключиш активен пивот. Ако го заключиш, няма да може да се ъпдейства, и няма да има смисъл да е активен, а целта да оставяме пивот активен, е за да го ъпдейтваме.
Предполагам с макрос може да стане това, което искаш, но в макросите съм боса и не бих могла да ти помогна Tired

# 428
Под активен разбирам, когато се кликне върху цифрата да се заредят в съседен шийт всички данни, като искам всеки регион да вижда само своите данни.

# 429
  • София
Ако информацията за всеки регион е конфиденциална спрямо останалите, просто ще трябва да им правиш пивоти от само техните си данни.
Иначе можеш да скриеш (с Hide) първия ред на пивота - от който се избират регионите.

# 430
  • not found
Имам и аз един въпрос ,някой може ли да ми изведе формула за относителна стойност ,ако може и с обяснения ,за да знам какво правя  Grinning

# 431
  • София
Тоест, искаш да изчислиш каква част е всеки един елемент от съвкупност, към цялата съвкупност - така ли?
Например

# 432
Запис, и се връщам да ви изчета.

# 433
И аз се записвам Peace,при нужда  ще ви търся за съвет Hug

# 434
Ясно, че няма да  прочета всичко, ами направо да си питам.
Искам да създам формула, която сама да избира % по който да умножава данни.Тоест, ако това е по малко от онова, ще се умножи по толкова проценти, ако е по-голямо по други  и т.н.И друго, което си мисля, че е по-сложно, но едва ли е невъзмножно:Имали формула, която да ми разпознава текст.Искам дадена стойност да се раздели на броя  на думичките в съседна клетка, които са отделени със запетая?

Общи условия

Активация на акаунт