Да се научим да работим с Excel

• 130 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Офф аз сега се върнах на работа и всичко съм забравила, какви макроси бе хораааа аз немога да направя една проста формула Blush аз немога да си направя една проста формула, сега ще ги разгледам нещата дано ми помогнат! newsm78

# 406
  • Пловдив
Countif е твоята функция - брои клетките, в които са изпълнени всички зададени критерии.
Пробвах с тази функция, но доколкото разбрах може да удовлетворява само един критерии, а на мен ми трябват поне 2 за дадената колона и още един за друга колона, например: за колона А да е м/у 100 и 200 и в колона В стойността да е 1.

# 407
  • Варна.
запис,
и на мен ми се налага да работя с таблици и съм сигурна, че ще намеря полезни неща, ще чета   bouquet

# 408
И на мен много добра работа ми върши абсолютната стойност.
Между другото, това с F4 не го знаех - много по-удобно е така.  Peace
  bouquet

Това по чиста случайност го прочетох вчера и ми свърши страхотна работа! Мерси!

# 409
  • София
Countif е твоята функция - брои клетките, в които са изпълнени всички зададени критерии.
Пробвах с тази функция, но доколкото разбрах може да удовлетворява само един критерии, а на мен ми трябват поне 2 за дадената колона и още един за друга колона, например: за колона А да е м/у 100 и 200 и в колона В стойността да е 1.

Може би си сметнала, че е техническа грешка, но правилната функция, която препоръчах е Countifs - именно тя позволява задаването на няколко условия.  Peace

# 410
Здравейте,на мен също ми се налага да работя с таблички,но не са толкова сложни. От време на време влизам тук за да попрочета нещичко.
Искам да попитам някой знае ли как мога да си променя вида на шрифта,който е зададен при пускане на Ексела. В смисъл като си отворя табличката и да мога да пиша със шрифта който искам, а не след това да маркирам написаното и да променям.
Ох надявам се че ме разбрахте,малко объркано обясних. ooooh!

# 411
# 412
Благодаря,веднага стана.

# 413
  • Варна.
съвет: коя формула се използва, за да се преброят запълнени клетки с текст, например в колоната са записани - сол, захар, оцет, майонеза, брашно и т.н. и т.н, в последната клетка на колоната да ми излиза общия брой запълнени клетки. (ако е възможно изобщо Rolling Eyes)
не ме устройва отделна колона с номерация, защото често се добавят и трият клетки.

в друга плоскост имам въпрос - Outlook Express,
днес на служебния компютър получавам писмо с 22 прикачени файла - има ли начин да се запишат всички едновременно в папка в компютъра. търсих, не намерих, накрая едно по едно ги записах в исканата от мен папка със сейф ес. голяма играчка.
благодаря!

# 414
  • София
Ако те разбирам искаш да преброиш клетките със съдържание в тях, ако е така функцията е
=counta(value1;value2) или
=counta(a1:a10) ако броиш клетките със съдържание в колона А от 1 до 10ти ред

за outlook expr. - file/save attachments  не става ли?

# 415
  • Варна.
Ако те разбирам искаш да преброиш клетките със съдържание в тях, ако е така функцията е
=counta(value1;value2) или
=counta(a1:a10) ако броиш клетките със съдържание в колона А от 1 до 10ти ред

за outlook expr. - file/save attachments  не става ли?

като ти кажат - колко е лесно! благодаря много.
за аутлук-а, когато прочетох написаното от теб, се изненадах, толкова търсих навсякъде, идват ми две мисли - или съм била съвсем изпушила от работа или ми го няма в менюто ?!?
утре ще ми е първата работа да проверя.
още веднъж благодаря!

# 416
  • Пловдив
Може би си сметнала, че е техническа грешка, но правилната функция, която препоръчах е Countifs - именно тя позволява задаването на няколко условия.  Peace

Да така е , нямам такава функция, работя с excel 2003, от това ли е ?
Иначе благодаря много за отговора , но няма как да го пробвам   Sad

# 417
  • София
Наистина я няма тази функция в Ексел 2003.

Тогава пробвай с Countif  но на criteria напиши условията така
and(усл.1;усл.2;усл.3)

Но не обещавам, че ще се получи. Simple Smile

# 418
  • Пловдив
Наистина я няма тази функция в Ексел 2003.

Тогава пробвай с Countif  но на criteria напиши условията така
and(усл.1;усл.2;усл.3)

Но не обещавам, че ще се получи. Simple Smile
Не се получава, но все пак благодаря   bouquet

# 419
Моля за помощ! Трябва да направя таблица за производствен цех със склад, производство и експедиция.Проблемът ми е при изписването на продуктите от склада за производството искам да се изписват първите пристигнали ( количество и цена)и така към последните. Може да има разлика в цените на продуктите. Благодаря предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт