Да се научим да работим с Excel

• 130 048
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
За първи път ми се случва.
Отварям диаграма и веднага ми изписа"Няма достатъчно ресурси, за да се отвори напълно".
Какво трябва да означава това?

# 676
  • Манчестър
Може и с concatanate но в нова колона?

Здравей

Би ли ми обяснила ако обичаш за concatanate ...как работи и се ползва....извинявам се ако е писано по рано,днес попаднах на тази тема.

# 677
  • ES
Виж това видео

Макар, че аз не я използвам точно така както е показано на видеото, не пиша междинен текст във формлата, пиша в колонки всичките части от изречението и само савързвам клетките.

# 678
  • Манчестър
Виж това видео

Макар, че аз не я използвам точно така както е показано на видеото, не пиша междинен текст във формлата, пиша в колонки всичките части от изречението и само савързвам клетките.

Мерси много..разбрах го...

# 679
здравейте, може да е малко тъп въпроса, обаче не мога да го намеря от къде се прави  Blush
Искам първите две колони да ми стоят винаги отпред (фиксирани), когато местя таблицата надясно, т.е. всички други колони да се скрият, а първите две ( с параметрите да стоят). Предварително благодаря  Hug Blush

# 680
Това става като кликнеш там, от където искаш да се мести, отиваш на Window - Freeze.

# 681
 Hug благодаря много

# 682
  • Пловдив
Когато искам да замразя колона/ред, ползвам тази функционалност:

Има няколко предимства пред Freez:
- не се налага да се помни къде се намира в менюто  Grinning
- позицията, на която са поставени, се вижда много ясно
- поставят се с влачене, където си поискаш
- пак с влачене могат да се преместят на друга позиция
- с двукратен клик върху тях се премахват

Препоръчвам с две ръце, не знам защо тази фунционалност никога не се споменава, когато стане въпрос за замръзяване на колона/ред.   newsm78  

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 23:38 от sladurka3333

# 683
  • Варна.
Супер, сега разбрах за този "бутон". Мерси!

# 684
  • Юпитер- Сатурн

Благодаря!

# 685
  • Пловдив
Супер, сега разбрах за този "бутон". Мерси!

Благодаря!

За нищо Simple Smile

# 686
Здравейте, имам колона с празни и клетки със стойности.
Как мога да намеря брой на празни клетки под последна последната клетка със стойност в колоната и ако има заета клетка със стойност, то резултата да е 0.
Не знам дали успях да го обясня.
примерно колона:

празна кл.
празна кл.
1
празна кл.
2
5
празна кл.
празна кл.
празна кл.
празна кл.

резултата да е 4

Ако обаче следващата клетка е със стойност примерно 9, то резултата тогава да ми е 0

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 09:54 от Бо_

# 687
  • София
Бо_, хрумва ми един малко сложен начин - с помощна колона. С две думи - ако твоята колонка е А, в В2 пишеш посочената формула и я копираш надолу успоредно с колона А. Резултата трябва да е някъде настрани или под данните в колона А.

# 688
  • София
Хей това е интересно

# 689
Лара, пробвах го, но това ми преброява празните клетките в цялата колона и не може да "разбере", че ако има стойност различна от 0, то трябва пак да започне да отброява от 0 на нататък. 

Общи условия

Активация на акаунт