Каква галеща есен е навън... поздравявам ви с прекрасното време

Две седмици Ени не беше на градина, спрях я, заради нови грип, едно детенце от друга група било болно и аз реших да си спестя емоцията и тя да лепне нещо. От тази седмица ходи на градина и бях приятно изненадана, че най-после една сестра проверяваше децата на влизане в градината. Така поне сополивите деца няма да заразяват останалите. Е, да де, но положителното впечатление трая до днес, когато отново никой не проверяваше децата и съответно няма контрол. Сега давам всеки ден по един витамин и се моля да е здрава!
Иначе е голяма скица... и голяма командирка... според баща й, прилича не мен

Ани, за говоренето питаше... Ени говори всичко, но има думички, които казва по-странно и слава Богу, че е така, защото иначе бих съжалила, че не чувам уникалните съчетания на думички, които съчинява. Има едно упражнение, което правят с госпожата по музика и на него Ени казва "блани, муручета" (което всъщност е длани, юмручета)
Р-то го казва в определени думи, но има някои, в които не може да го каже, явно зависи от съседните букви. Аз не винаги я поправям, защото толкова бързо расте, че сега й е времето да говори сладко и неправилно. Според някои, това е погрешно и трябва веднага да се поправят децата, че да се научели да говорят правилно, аз мисля, че те така или иначе ще се научат да говорят както трябва, защото се стремят по всичко да приличат на възрастните. На покривка доскоро казваше "попивка". Миналото лято казваше "бонати" - на доматите, "мином" - на лимона и "муки" - на малините
Казва ми Пунова мама, когато я питат как е цялото има на мама и вместо Екатерина Панова. Като й казвам, че трябва да яде супи и манджа, тя ми казва: "о, Умръзнаха ми тея супи", а тя никога не е яла супи, не яде никакви готвени неща. В тази връзка, да се оплача, че Ени продължава да не яде почти нищо. Яде само кюфтета, кренвирш (аз и двете не понасям и й се чудя как ги яде), домати, пържени картофи, сирене, кашкавал и сутрин и вечер пие по 250 мл. мляко. От плодовете яде ябълки и банан, грозде, пъпеш, малини. В детската градина също малко яде и направо се чудя откъде са й бузките.
С възпитанието ми е малко сложно, не ме слуша, наложи се да измисля система с бели и черни точки, като ако има повече бели отколкото черни, тогава Дядо Коледа ще й донесе това, което иска, иначе чувала ще е празен за нея. Понякога има ефект, а понякога ми казва, "ами добре, лоша съм"... Само от баща си има респект, но той през повечето време не е с нас, че да следи за дисциплината и така мен си ме прави на маймуна... с пляскане и викане не става... даже с една миловидна физиономия ме пита: "сега защо ми се караш, моля те, не ми викай" и с това ме обезоръжава...
Ето и една есенна снимка на Ени:

Хубав и усмихнат ден!

Ени както винаги е прекрасна.
Предната седмица схваната,сега от понеделник ме боли гърло,Т,кашлица,ужас.Колкото се опитвам да огранича контакта с Диди,той пък толкова се лепи за мене.Дано не го заразя и него,че тъкмо се оправи.При нас в градината има строг контрол в грипната епидемия/сестрата сутрин ги взема от вратата и ги носи по групите,а вечер ни ги предава дежурна лелка,като вратата стои заключена и ние сме отвън/.Това обаче сигурно не изключва да има и кашлящи деца вътре.
Как не избухнах незнам,само преди месец и нещо му го взехме.Това с плашенето не върви вече,казвам че като не слуша няма да има подарък,ама на него не му и пука,казава "че аз не искам ДЯДО кОЛЕДА да ми носи подарък".Абе страшна работа.
..От изолация разбирам аз ,всички,cемейно в къщи под ключ.Което няма как да стане.
Та реших,че няма да се ваксинираме.Моля се Господ да ни пази 

Не мога да му затворя устата.Понякога такива неща ми разказва,че ми скрива топката направо.Скоро ми разказа за един гейзер
Явно го е срам 
...
.