Съзнателно зачеване

• 22 623
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
  • София
ОК, whatever  Laughing

# 121

Jam-че,

Силата на сперматозоидите не се определя единствено и само от честото практикуване на секса.
Да,  и това е начин, но не е най-ефективния по отношение на съзнателното зачеване.
За да се роди дете с много силна енергия, магнетичично и харизматично същество с високо съзнание е много важен момента на зачатие.
Обикновено такива деца се раждат при хора, които йога е техният начин на живот. Защо йога?!
Защото хармонията, мира и медитацията са много важна основа за родителите на такова дете.
И то се насочва точно към такива партньори, които да му дадат силна и правилна основа до израстването на тялото на това дете.

Такива родители знаят че има четири вида оргазъм като първият и на най-долното стъпало е този при физическо сношение. Той е най-краткотраен с много физически движения и единствената му цел е зачеване на дете.
Другите три не са тема за този разговор!

Искам да допълня, че силата на сперматозоидите се увеличава при редовна садхана и постоянна медитация! Там се осъществявт много по-силни процеси, несравними с един елементарен сексуален акт.

[/quote]

Това не го казвай само на някоя бездетна двойка,че звучи направо обидно.Хората ходят по доктори,пръскат си парите,а то колко било лесно,йога....

# 122
Имам две деца,заченати спонтанно,но с много любов.Дори при второто бях на бутилка вино,ама знаеш ли какво ми е хубавица и умница. Simple Smile Знам деня,защото не беше планирана,знам,че беше студен януарски ден,а аз бях в страхотно настроение,защото с приятелката ми се почерпихме след работа и се наклюкарствахме хубаво.Тя затова сега не спира да говори дъщеря ми.Синът ми беше планиран и точно затова не знам точно кога е сътворен,беше поредица от дни.И двете ми деца са изключително емоционални,точно като мен и това не е заради каквото и да е пречистване и духовно извисяване,а просто защото аз съм такава.Лично на мен темата ми се струва странна,дори някои от мненията в нея звучат налудничаво.

# 123
  • София

Това не го казвай само на някоя бездетна двойка,че звучи направо обидно.Хората ходят по доктори,пръскат си парите,а то колко било лесно,йога....

Кое ти прозвуча обидно в думата йога? И защо реши да класифицираш нещата на лесни и трудни!
Те са такива каквито са!

...
Планираното зачеване не винаги означава съзнателно зачеване!

# 124
  • Варна
Твърде много решаващи моменти станаха - съзнателно зачеване, естествено раждане, кърмене до първи клас, опазване на детето от агресивни връстници до зряла възраст... Все идеални условия, които е много трудно, а дали въобще е необходимо, човек да осигури?

И аз много харесвам йога, но за какво е всичко това? Струва ми се, че до тези "възвишени" идеи за зачеването стигат хора, които са имали проблеми със забременяването, пробвали са какво ли не и накрая са приели, че не са достатъчно чисти и Господ/Природата/Енергията ги наказва по този начин. Тогава почват да четат, да търсят причина, да се чистят, да се мият, да постят, да ходят къде ли не и да правят какво ли не - "човек от зор и птичка става". И когато желаното дете най-сетне дойде, изглежда като резултат от божествено озарение.

Хората, които зачеват децата си лесно и бързо никога не се замислят за акта на зачеване - той е нещо спонтанно и естествено.

"Духовно извисените" хора в историята на човечеството не са имали по-щастлив живот от този на останалите. Просто са станали по-голяма тема за разговор от всички други техни съвременници. Защо му е на човек такава амбиция - детето да е божествено, невероятно самотно; изолиран, но извисен над всички индивид, търсещ щастието в отвъдното?

Все си ги мерим... а зачатието е нещо интимно, нещо, което двама души трябва да извършат, без никой отстрани да им се меси или да ги "тренира".

# 125
  • София
lilibon, ще отговоря на постинга ти, но сега в момента съм изцяло на вниманието на сина си.

ето една интересна и полезна книга за зачеване на дете чрез йога.

http://www.book.store.bg/c/p-p/c-173/id-3454/kak-da-zachenem-zdr … ira-frijdman.html

bouquet

# 126

Някои хора трябва най-сетне да разберат, че има неща, които науката НИКОГА няма да докаже, защото НЕ ЖЕЛАЕ да ги докаже.

Дай все пак да влезем в 21-ви век, а? Днес квантовата физика ни казва, че същината на човека е енергийна, и като такива същества, раждащи се и живеещи и в един океан от енергия, ние сме взаимосвързани, моделираме го и променяме със волята и мисълта си.

Абе много ме кефят нюейдж типовете- науката хем не доказва, хем по едно време като им отърва, доказва точно техните виждания.

За сведение- науката не ДОКАЗВА нищо, нейната цел е да ОТКРИВА това, което съществува.

# 127
  • с/у ОколоМръсТното
Твърде много решаващи моменти станаха - съзнателно зачеване, естествено раждане, кърмене до първи клас, опазване на детето от агресивни връстници до зряла възраст... Все идеални условия, които е много трудно, а дали въобще е необходимо, човек да осигури?

И аз много харесвам йога, но за какво е всичко това? Струва ми се, че до тези "възвишени" идеи за зачеването стигат хора, които са имали проблеми със забременяването, пробвали са какво ли не и накрая са приели, че не са достатъчно чисти и Господ/Природата/Енергията ги наказва по този начин. Тогава почват да четат, да търсят причина, да се чистят, да се мият, да постят, да ходят къде ли не и да правят какво ли не - "човек от зор и птичка става". И когато желаното дете най-сетне дойде, изглежда като резултат от божествено озарение.

Хората, които зачеват децата си лесно и бързо никога не се замислят за акта на зачеване - той е нещо спонтанно и естествено.

"Духовно извисените" хора в историята на човечеството не са имали по-щастлив живот от този на останалите. Просто са станали по-голяма тема за разговор от всички други техни съвременници. Защо му е на човек такава амбиция - детето да е божествено, невероятно самотно; изолиран, но извисен над всички индивид, търсещ щастието в отвъдното?

Все си ги мерим... а зачатието е нещо интимно, нещо, което двама души трябва да извършат, без никой отстрани да им се меси или да ги "тренира".

който има дар-слов казва всичко в няколко реда.
ТОВА е.
Мерси Лилибонче  Heart Eyes  bouquet

# 128
  • София
Хм, заченах съзнателно, преднамерено и планирано, без никакви енергии, карми, вълшебства и пречистване, но с много смятане, писане, планиране, схеми и ову тестове.

# 129
....Струва ми се, че до тези "възвишени" идеи за зачеването стигат хора, които са имали проблеми със забременяването, пробвали са какво ли не и накрая са приели, че не са достатъчно чисти и Господ/Природата/Енергията ги наказва по този начин. Тогава почват да четат, да търсят причина, да се чистят, да се мият, да постят, да ходят къде ли не и да правят какво ли не - "човек от зор и птичка става". И когато желаното дете най-сетне дойде, изглежда като резултат от божествено озарение.
.....
Доста далеч си от истината, Лилибон. Колко двойки с проблемно забременяване познаваш, че правиш подобни изводи? Или и ти, като повечето - на база градски легенди...
Впрочем, ако някой не вярва в алтернативната медицина или в подобни възвишени идеи, то това ще е точно човек с репродуктивни проблеми. Репродуктивната медицина е достатъчно напреднала в световен мащаб, също и в България. Не виждам защо някой ще стига до подобен идиотизъм.  Laughing
Двойките с подобни проблеми не са потънали в отчаяние, както смяташ, Лилибон! Те имат и друг живот, имат кариери, семейства. Животът им не е тотално обсебен от фикс идеята, както може би повечето мислят. Има много пътища, за да станеш родител, раждането на биологично дете е само един, от тях.
Не сме толкова "на зор", Лилибон! Laughing
Сега те моля, постави се на мястото на жена с репродуктивни проблеми, прочети си поста отново и почувствай онова, което аз почувствах. Харесва ли ти?

# 130
  • Варна
_Hope_, защо се чувстваш засегната? Simple Smile Никой не те напада. Темата не е за репродуктивните проблеми, а за съзнателното зачеване и съпътстващите го ритуали и резултат.

По-горе се даваха примери от Библията за Исак и Ребека, които дълго време нямали деца и накрая, с Божията помощ и по съответен съзнателен метод се сдобили със син. Познавам и съвеменни двойки с такива проблеми, на които стискам палци в борбата им за свое дете и знам, през какво са принудени да преминат. Рисковете за самата майка, постоянното следене, бодене, плащане, наливане с всякакви лекарства. Знам, че когато човек е решен да има дете е готов да се подложи на какво ли не, включително и на ... как беше - въздържание 15-20 дни (не е кой знае какво), акт на росна поляна, до водопад, прави, като гледат нагоре към слънцето в зенита...

В днешно време трябва да си отшелник, за да нямаш приятели, които да имат такъв вид проблеми и трябва да си идиот, за да не ги подкрепяш в борбата им.

Тезата ми беше, че когато нещо е ТРУДНО, човек влага повече ОСЪЗНАТОСТ и целенасоченост в действието. Когато нещо е ЛЕСНО, то се прави естествено и някак МЕЖДУ ДРУГОТО.

Съвременният начин на живот ни трови и може би връщането към природата,  категорично, както го е направил Людмил помага да станем по-здрави. Но изборът на начин на живот е нещо лично и се решава от всеки човек за себе  си.

# 131
  • София
проблемът, Lilibon, е в това, че по конкретната тема Людмил говори глупости (и не само по нея, но това е офф-топик).

# 132
Не се чувствам засегната, нито нападната, но много моля да не се слагат всички под един знаменател. Актове на росна поляна, до водопади...хайде стига! Достатъчно интелигентни хора сме, за да не си заравяме главите в пясъка или да опитваме подобни безумици. Комично е. Laughing Ако темата беше пусната в подфорум Проблемно забременяване щеше да се разбере точно какво имам предвид.  Wink
Темата не е за репродуктивните проблеми, а за съзнателното зачеване и съпътстващите го ритуали и резултат.
Съгласна съм, не аз намесих хората с репродуктивни проблеми...

..... Струва ми се, че до тези "възвишени" идеи за зачеването стигат хора, които са имали проблеми със забременяването.....

Хайде да не навлизаме в безсмислена полемика. Чела съм те и друг път, за себе си съм те определила като позитивен и толерантен човек. Наясно съм, че в никой случай не си вложила лоши чувства. Разбирам добре какво искаш да кажеш, но пречупено през моята призма, изреченото нагарча. Получава се нещо, като "слон в стъкларски магазин".
С най-добри чувства!  bouquet

# 133
  • Варна
_Hope_, моля те, прочети написаното от Людмил по-напред в темата. Отговорът ми беше насочен към него и неговите предложения.  Mr. Green

Не казвам, че знам всичко. Може и да помагат неговите методи за съзнателно зачеване на по-извисено дете. Само казвам, че трябва причина, поради която да се замислиш и да почнеш  да прилагаш специални методи. Ако нещата стават бързо, хич не ги и мислиш. Но пък след като си старал толкова много, виждаш по-специален смисъл в това, което се случва.

Същото е и с парите - ако си ги получавал лесно и достъпно, ги приемаш по подразбиране и не ги мислиш. Ако трябва да ги печелиш с пот на чело, почваш много по-осъзнато да ги харчиш.

Peace

# 134
Lilibon ,
така е, трудно постигнатите неща се приемат и осмислят по-различно. Peace
За постовете на Людмил - аз отдавна спрях да чета напъните му по темата, които Jam сполучливо определи, като глупости. Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт