МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 76 263
  • 434
  •   1
Отговори
# 270
Наде, че ти досега не си ли свикнала, бе джанъм?! Ако не те върнат поне 6-7 пъти и не ти вгорчат деня (многото дни), все едно този ден е отишъл напразно...а, и все пак трябва да се отчете дейност нали така?

Юле, сори, но е женско (нищо, че и Цоцоланка не вярва) - бира на Арбанаси Laughing?

Вещи, нещо ...много редко се навърташ тука...да не пращам тежката артилерия! Тя- артилерията де, в следващите месеци още повече ще натежи Mr. Green - внимавай!

# 271
  • Пловдив
Ще се защитавам   

# 272
Ай сакън - това е двойно престъпление!

# 273
  • Пловдив
Ти ся кво, искаш да се предам доброволно ли?   

# 274
# 275
  • Пловдив

# 276
Обещаваш ли да пишеш редовно???

# 277
  • Пловдив
Даааа   

# 278
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Каква бира на Арбанаси? Кой и кога...щото да съм там  Flutter
Водих децата на море във Варна за 4 дни от миналата сряда http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356222&pid=13055529  , ходихме и на празника на осиновените в домът във Виница, с Ваня посетихме дом Другарче на центъра и занесохме бонбони. В събота и неделя ще съм на обучение от УНИКА х-л Лилия на Златните пясъци  Mr. Green сама  bowuu и без деца .....да му мисли дедо ви поп  Tired
ЗлаВещица взе да пишеш по-редовно от мен тука   bouquet
....има май ново попълнение  Hug добре дошли на точното място при точните хора ....
аз отивам да готвя,че май живота ми се върти около тенджерата в последно време  chef

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 08:32 от Дидка

# 279
  • Sofia, Bulgaria
Добро утро !
Кукличке всичко е временно . И мойта майка та даже и брат ми реагираха доста бурно на новината , че пак съм бременна .На 35 и с 2 големи деца и както съм била и не добре с здравето било невъзможно да раждам #Cussing out . Аз обаче съм си дървена глава и не ми пука , кой какво си мисли . Нали от никой нищо не искам все пак  Rolling Eyes Та .... минасе време появи се бебка и сега цели 2 месеца в къщи е вечен поток майка ми през ден баба ми и тя , не могат да се нарадват на бебето и друга песен пеят . Такаче горе главата ще им мине на родителското тяло  Hug
Теди какво да ти кажа  newsm78 . Ако не беше каката да ми помага да съм умряла тия дни . С тоя крак и саката ръка добрече е тя милата  Heart Eyes
Джони твърди , че се е справил на изпита вчера  Praynig Сега ще треперя и аз като други мамчета до резултатите на втори и после може и да ви рева  ooooh!дано да не е де но .........
Да ви кажа доки много ми се накара , че се шляем с бебка наляво и надясно . Детето било малко и трябвало да си лежи в креватчето а не да пътува  newsm78. Сега вече съм в дълбок размисъл относно морето  Tired ....а така ми се ходеше .... Вие какво мислите по въпроса ? Престъпление ли ще е да пътува детето още един път ? Аз да ви кажа си мисля , че на нея и харесва и то много да пътува . Спокойна е в колата спи и в количката на разходка спи . Не забелязвам да й се отразява зле дългото пътуване .  Thinking
Айде за сега чао от мен после може пак да пиша  Hug Heart Eyes

# 280
По повод трите деца,седя си онзи ден на площада и към нас(сиреч мама с тримата юнака)се приближава едно момиченце с бебе и ми казва колко си смела. Как вашите приеха новината за трето дете?Сестра и като каза в къщи майка и баба я обявиха за циганка, а тя е с две висши и е умна и интелигентна.А аз и казах че те умните хора разбират защо трябва да се раждат деца.Само тесногръдите и ограничени хора гледат само под носа си.Но удар под кръста от близък боли.Казвам го от личен опит,защото новината за нашето бебе доста приказки изприказва от роднини пък чуждите ...Дано  децата да са изкарали добри оценки.Приятелско дете вчера беше на изпит и стискахме палците цял ден.Успех при кандидатстването на всички.

# 281
Здравейте!!!!!!!!!!!!   bouquet

Ние сме тук и сме добре,въпреки,че още свикваме с новия семеен статус на многодетни и не остава много време за нета  Whistling (затова се извинявам,че не успях да изчета цялата тема,но ще се поправя!). А и през по-голямата част от деня сме на разходки.
Досега се справяхме чудесно с помощта на тати,който си взе майчинството,което му се полага по новия закон,но от вторник той се връща на работа и аз оставам с децата.
Лора е много добро детенце-яде,спи и обича да се гушка.А да не ви казвам каките как се мотаят непрекъснато около нея-не я оставят сама за минутка!Дори докато я кърмя все някое е застанало до главата и да брои колко пъти ще преглътне  Laughing

Да ви кажа няколко думи за раждането-в неделя срещу понеделник през нощта Рали се буди няколко пъти и аз скачах до нейната стая да видя какво има.Явно е трябвало да съм нащрек Simple Smile и детето е знаело.Към 2.30ч. започнаха контракции през 15 минути,но аз не им обърнах много голямо внимание,понеже не бяха много болезнени.Към 5ч.вече станаха по-силни и по-начесто,скочих в банята да се изкъпя,събудих тати и в 6ч. бяхме в болницата,където след като ме прегледа,акушерката каза веднага да викат лекарката ми,защото разкритието е пълно и няма време нито за клизма,нито за тоалети...След 15мин. се появи и д-р Божикова,прегледа ме и тя и попита какво съм чакала... Crazy Аз и казах,че дали вкъщи,или в болницата все се стига до този момент!Попита ме дали искам да ми спука водите,за да започне вднага раждането и аз се съгласих.През цялото време стоях права или клекнала,понеже докторката каза,че това е най-естественото положение за раждане и наистина болката беше много по-слаба,отколкото при предишното раждане,когато бях на системи с окситоцин и легнала през цялото време  Rolling Eyes (няма да описвам болките от първото си раждане-то беше секцио и болките след него бяха с пъти по-силни и продължителни).
След няколко минути започнаха напъни,качих се на леглото и след 3 по-силни напъна Лора се появи на този свят! Heart Eyes Нямах никакви разкъсвания,шевове и т.н.Екипа беше много добър и ме питаха за всяка манипулация,която ми извършват,дали съм съгласна или не.
После стоях още 2 часа на леглото,през което време се обадих на кой ли не и пуснах поне 30 смс-а.
След това ме настаниха в стаята и ми дадоха бебето,което не е практика в тази болница,но направиха изключение.Захраних я веднага и досега се кърмим успешно и приятно.Нямах никакви проблеми с гърдите и на 2 ден от коластра премина в кърма,бебето започна да наддава и в началото на третия и ден ни изписаха!През цялото време лекарите питаха за всичко,което трябва да се прави на бебето и дали може да я вземат,за да го направят,дали искам сама да я изкъпя или те да го направят,дали да и сменят памперса,или аз ще го сменям сама и т.н.Освен къпането,всичко правех сама и ми беше изключително приятно-не бях уморена ,както казваха те.Така останах много по-доволна от раждането в малката провинциална болница ,отколкото в голямата районна такава в Благоевград.

Та това е.Сега ме викат и ще трябва да ставам,но после обещавам да седна и да изчета задните странички.
Поздрави и целувки на всички!  bouquet

# 282
  • Варна
Рени матс, добре дошли у дома! Третото ти раждане е било прекрасно! Може ли да ти цитирам поста в една друга тема, където майките обсъждат и се борят точно за такива раждания - без намеси, с право на избор на положение (легналото по гръб е възможно най-лошото), с допитване до майката за всяка процедура и с даване на бебето, щом тя си го иска. Мисля, че в Банско си постигнала нещо, които жените в по-големите градове често не успяват да изживеят - едно спокойно раждане, в което жената е третирана с уважение, а не с прибързано презрение, сякаш е предмет. Да ви е жива и здрава Лора и много да ви радва!

Момичета, как пък една от вас не сподели да е предизвикала радост у роднините си със съобщението си за трето детенце! Бива ли всичките ни родители да имат толкова стандартизирано мислене? Така и не можаха да проумеят как може човек съзнателно да иска да има още едно дете, след като има вече две, и то разнополови.

emiliearie, все едно цитираш майка ми.  Mr. Green плюс рефрена за циганите и зайците

Наде, успех с данъчните! Защо си мисля, че при тях има срокове, в които са длъжни да отреагират?

Поздрави на всички и хубав ден!

# 283
Момичета, да ви се похваля! Пристигна ни пирамидата от Нестле. С продукти за 100 лв. Радвам се като малко дете. Има за всекиго по нещо, даже по много неща. И за Марти има-от кремчетата им за бебета.
reni_mats, добре дошла пак сред нас! Hug
Така, така...Заформя се пак среща в нашия район. Party И понеже бира се пие най-вече лятото, трябва да е скоро. Само чакаме резултата от облога. Аз пък казвам, че ще е момиче. Сега Цоци да не ни се разсърди. Правим залагания, а притесненията са за нея. Цоци, миличка, всички сме с теб и се надяваме преди всичко да мине гладко, а полът е на втора линия. Като се заговори за среща, и Дидка даже се показа.

# 284
Рени, страхотно раждане! Направо ти завидях Wink

Добре дошла на кукла! Ама много бързи се оказахте Laughing Аз да ти кажа честно не те взех много насериозно като ми каза, че искате трето. Мислех, че са някакви планове за след година-две Embarassed А пък и годините хич не ти личат. Мислих те за по-млада Grinning

Общи условия

Активация на акаунт