Ангелче, успех във визовото. А как мразя Шериметиево, не е истина, припадала съм от задух на паспортния контрол на влизане. Давала съм го тоз сайт мнооого отдавна, че го бях изнамерила като се рових за био зеленчуци, ама много скъпи тея пюрета

Бързо оздравяване на болните шушончета.
Стела, много гадно, че ти се е счупило PC то.
Бубченце, Бърборанче, аз лично бих изчакала със спанака – алерген е, пък и задържа нитрати и е тежичък за храносмилането.
Ето инфо от кърмаческия
може след 8 м.
- най-добре 10 м.
- алерген (в тази категория са другите зелени листни зеленчуци – лапад, коприва и пр.)
- високоцелулозен (термично обработеният спанак има 3-4 пъти повече фибри от пресния)
- добър витаминен и минерален състав в детското хранене (витамин А, калций, желязо и др.)
- нитрати (един от най-нитратните зеленчуци)
- съдържа добро количество желязо (въпреки историята за сгрешената запетая е добър източник на желязо, но то е слабоусвояемо заради целулозата и оксаловата киселина)
Спанакът е трудносмилаем и се препоръчва на по-късен етап, около 10 м. в общия случай или 12 м. при дечица с чувствителен стомах. Може и малко по-рано от пюре, тъй като в този случай е доста малко количество (не е толкова тежък за стомахчето) и от бебешки храна (заради нитратите).
Бърборанче – за киноата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362572.msg9784182#msg9784182
Обаче тук става дума за каша. Може би като е в пюре е съвсем малко количество и за това да пише над 4 месеца

Изчезвам, че малчо вика, пък и аз съм захванала да готвя хумус, да видя ще го докарам ли
. Успех - знам, че визите не ги дават лесно, в отговор на това, че наште се мотат с техните визи.
) за пюретата
Ти все някакви интересни манджи правиш..ммм
. Хич и не се тормози, прекрасно си е бебето ти
) или пък свали (ама то това е ясно вече
. Говорих набързо и за захранването с педи. Тя ми каза с плодови да почвам, после със зеленчуците и бързо-бързо да заместя кърменето
Да питам кърмещите и захранили мами (то май няма много такива
.
Черни връх
Не мога така вече-рев, пръцкане, не е едобре работата. Пак със сапунче го изаках милия и май му поолекна малко