Израел 40

• 20 006
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
   Добро утро и спорен ден на всички Hug

Борянче, ето малко инфо за "индиговите" деца http://bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task= … 166&Itemid=74

ПП. Аз пътувам утре за БГ Laughing

# 121
  • София-България, Израел - където си поискам
Добро утро момичета и момчета  bouquet
Много сериозни теми сте подхванали, след тези за сватби и годежи дойде време и за възпитанието Laughing
Аз съм против наказанията, за боя да не говорим Naughty Признавам си,че един два пъти моите деца са отнасяли 1-2 потупвания по дупето EmbarassedРядко ги наказвам, но напоследък съм като развалена грамофонна плоча-само подвиквам, оправете си  стаята, измийте се и т.н.
Мимикис, лек път и весело изкарване Peace

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 09:49 от jakinik

# 122
  • На дивана, под юргана
Тигър, аз не съм против наказанията, но с мярка и прилагани правилно  Peace И в "реалния" живот за поведение не по правилата има последствие.

Мента, въпрос на гледна точка. Аз мисля, че е по-добре да се насърчава детето с подходящи стимули. А липсата на награда сама по себе си е форма на наказание...
Разбира се, че трябва да има очертаване на някаква линия позволено/непозволено, правилно/неправилно, приемливо/неприемливо... но мисля, че по-възпитателно е тя да се очертава, като детето разбира предимствата от желателното си поведение, а не чрез наказания да се държи в "коловозите".

# 123
От бой смисъл няма!Моето дете не е удряно,но виж за наказанията не съм много съгласна!Идва една приятелка у нас,с нейната дъщеря-връсничка на моята!Ние си говорим,влизам в  хола,и не мога да повярвам на ушите си Laughing ShockedЦялата стая беше ужас,все едно бомба е паднала!Другата майка доста притеснена   от това ,което вижда казва,че няма да си тръгнат докато децата  не подредят.Казвам и ,че няма нужда,били са ни на гости,моето дете ще оправи!Ники обаче казва,че няма да прибира играчки,и каквото бяха пръснали по земята,да съм прибирала аз!Моля те ,започвай   да прибираш,нъцки ,неще!Тогава казвам аз:Аз ще прибера,но ще изхвърля всичко в кофата!Тя ми се изсмя в лицето,помисли явно ,че се шегувам.Прибрах всичко и в кофата.От тогава дойдат ли деца в къщи,всичко се прибира,подрежда,че чак и Ние като отидем някъде прибира,това с което е играла!

# 124
  • София
Добро утро.

А как се справяте със злоядството или проблемите от сорта това не ям, онова не го обичам и т.н. ?

# 125
  • На дивана, под юргана
Наина, това с играчките работи. У нас е достатъчно да извадя само черния чувал и започва прибирането...  Laughing

дядо хаджия, в наши дни храната е достатъчно и децата са презадоволени дори. В този смисъл или е въпрос на лигавене или детето наистина не харесва нещото. И в двата случая мисля, че не трябва да се насилват - ако иска да яде - да яде, ако не - да отива да играе. Когато е гладно само ще си поиска...

# 126
Добро утро.

А как се справяте със злоядството или проблемите от сорта това не ям, онова не го обичам и т.н. ?
Нямам проблем с това,но аз никога не съм я гонила с лъжицата!Имам чувството,че децата които ги зорят да ядът,намразват храната!Като не иска да яде,да не яде!

# 127
Вярно е че времената се променят, възгледите и схващанията по много въпроси също, но понякога ми се струва че едно две шамарчета на някой/я необуздан/а лигльо/ла ще  свършат работата по добре от всякакви безкрайни обяснения, мними наказания и т.н.

Мен са ме пляскали в живота ми два пъти: била съм на 3 годинки, върнала съм се в София от двуседмично посещение при баба, лели,вуйчовци където са ме глезили на поразия и при завръщането си съм  поискала да ми купят нещо, при което мама казала че в момента няма пари Тогава започнал един рев и тръшкане на земята, мама веднага се се затюхкала да ми изпълни желанието, а татко я спрял и и казал: тя трябва да разбере че не е НЕ и ме поотупал изглежда хубаво, защото дори и в гимназията вече когато исках нещо,винаги казвах-ако има има, ако няма няма Mr. Green

Вторият път ядох пердах не  заради това което съм направила а защото излъгах,бях във второ отделение Simple SmileИ до днес ако излъжа веднага ме хващат Joy

Стимули и награди при днешната пренаситеност е малко утопично  разбиране Rolling Eyes.Като се изключат някои по малки социални групи,днес родителите по целия свят преди още децата да са чули или видяли нещо търчат да го купят-то било  предпоследния модел на X-box. Play Station, Wii,милиони игри с логото на Спайдермен,Бен-10, Братц и един господ знае още какви последни чудеса на изобретателния човешки мозък.Верно е че мама и татко така задоволяват и детското в себе си Mr. Greenно факта е че детето вече е пренаситено и всяко нещо възприема като даденост bowuu

# 128

Дядо хаджи, аз съм овен , а Саги ми е скорпионче - ела виж как се фиксираме в очите  за надмощие (шегувам се)  hahaha , еле пък с баща си - огън са , той е Лъв пък.  Whistling    За сега само Шахар е хитранка и се справя с  всички най-кротко  Flutter...понеже  аз съм и приятелка, от  една партия сме  Wink , а пък другите двама - мъже , с тях лесно се работи  Joy Подчинява ги тя някак (каква ли е тая дарба  Whistling ) с усмивка.

Шегата на страна .... Трудно се  възпитават деца наистина . Много търпение , психология да играе , последователност най-вече  в създаването и поддържането на някаквите там граници, от които децата така се нуждаят! Агресията не е начин , а тя може да е и словесна  да не забравяме....не само физическа. Може дори с поглед  да убиваш детето постоянно. Всичко е толкова важно ! Аз все се опитвам да мисля , да градя ....то не е ден да мине , друг да дойде. Трябва и да се  внимава наистина дали това , с което заплашваш детето  наистина е реалистично и ако дойде време - ще го  изпълниш ли наистина. Отнемането на любими неща е  един от начините. Всяко действие си има последствия - това е . Награждаването пък е  страхотен стимул и то може да е от  всякакъв вид  според детето. Ей това са няхвърлени от мене  накратко дребни неща от  ежедневието с децата . Така сме ние. Тая тема е неизчерпаема май.

Мимкис , езе кеф лах !!!!!!!! Блазе ти ! Хайде да пращаш поздрави на БГ от мене  Heart Eyes . И ние  броим вече дните до  септември ..ех ... 2 м. и половина  има  - хем много, хем малко  Simple Smile. Ще  гледам пълната  половина на чашата , нали така ?  Peace

Ако знаете пак какъв телевизор  са изхвърлили долу ... Не искат телевизори  хората вече бе ...искат  LCD  или поне плазма.  Crazy

Хайде  , почерпете се  в жегите !

# 129
Цитат

Дядо хаджия,  Simple Smile тук по ТВ върви една реклама: при първото дете ако биберона падне на земята, майката в истерия го грабва, измива го, залива го с вряла вода, оставя го цяла нощ в стерилизатора, на сутринта го измива с преварена вода и тогава отново го дава на бебето.

Когато на второто дете биберона падне , тя го вдига измива го добре и му го слага в устата.

Когато на третото дете биберона падне на земята ,тя го вдига, изтупва го леко(по системата six seconds)  и небрежно му го бута в устата.

Същото става и при злоядството.Един мъдър детски лекар на времето ми каза, ако не иска да яде , прибирай всичко и си гледай работата, гладно ли е само ще си поиска Mr. GreenРаяботи отлично, гарантирано Mr. Green

# 130
Съгласна съм с maly !По един начин се гледа първото,по друг второто!Моето обаче си имаше биберон,който никога не изтърваше Mr. Green,та чак до 5г.,но сега имам голям проблем!

# 131
  • T"A
Тигър, аз не съм видяла семейство, в което наказание да не се използва изобщо във възпитанието. Друг е въпросът, че в думата "наказание" влагаме различен смисъл (както и в думата награда)  Wink А и има деца и деца - аз и сестра ми не сме възпитавани по един начин, просто сме различни като темперамент и каквото с едната дъщеря е проработвало, не винаги е проработвало с другата. Това, гледам, и други са го написали  Hug
Тук имам примери на много либерално възпитание (изобщо израелците, по мои впечатления, са либерални родители) , но и виждам неща, за които не съм сигурна, че биха били приемливи за мен като родител - напр. тръгват си родителите от гости, детето е уморено в края на вечерта и отказва да се обуе, облече и пр. След неколкократно увещаване, детето побеждава и тръгват във вида, в който то е предпочело (босо, без връхна дреха и т.н.), каква по-голяма награда за детето от това, че е постигнало каквото желае.
Ако се каже "няма да си тръгнем докато не се облечеш и обуеш, защото не ходим боси в дъжда" и ако детето иска да си тръгне, то тогава оставането би се приело като наказание. По същия начин, като казваш "Ако не си напишеш домашните, няма да излизаш да играеш", това условие също има заложена идея за евентуално наказание. Само че ти му казваш лишаване от награда  Peace
Е, според мен е същото, когато се каже "Ако закъснееш и не спазиш вечерния си час, няма да излизаш n дни".

Иначе си имам лично правило да не съдя родители за начина, по който си възпитават децата (изключвам случаи на насилие). Всеки прави грешки, идеални родители няма. Ако не одобрявам нещо, просто не бих го прилагала, но никога не бих тръгнала да давам акъл на родител (и то не само, защото аз не съм се натъквала все още на такива проблеми, а като принцип говоря).

Отивам да ви дочитам...

Мимкис, много хубави новини   bouquet Сигурна съм, че ще си прекарате чудесно, включвай се от време на време да ни предаваш малко от емоцията  Hug

# 132
Интересна тема сте подхванали...Да не мислите ,че и моята е лесна ,всичките ми деца са различни  - и скорпион имам  - Кико ,той ми е душичка.МАди е рак,Миши - овен (е ,опасна е !) ,Ани е лъв.Разнообразие има и постигаме разбирателство.Честно казано със зодии не обичам да се занимавам.Според мен всеки е уникален.
Различни са дори по употребата на  бибероните - един цокаше биба,друг-  пръст,трети - цица .Лелеле  ooooh! колко сме шарени у дома .

Хм...на мен ми се налага да нашляпам Марийка по дупата ....щотооооо.... Tired

# 133
Танче,Марийка е голяма сладурана,ама май доста палава LaughingДа ти е жива и здрава!А кой си смуче пръста?Ние заради пръст,сега сме със скоби!

Мента,много си права!Аз също не давам акъл,кой как да си възпитава децата!На дет се вика-риспект трябва да има!Например Ники,като и каже баща и нещо,се изпълнява на секундата,няма искам,няма не искам!

А някой от Вас ,да има странни навици при заспиване от дете?

# 134
maly  с биберона и трите деца ,която описваш ...е 100 процента мен. LaughingТочно така беше при мен, при първото всичко се преваряваше ...до третото вече бях забравила тези процедури. Wink

Но относно храненето и с трите нямах умора ... готови бурканчета само на излизане. В къщи винаги органик домашни пюрета Crazy. Като по големи пак....месото, хляб..не ги насилвам,нооо зеленчуците и плодовете задължително ! Моите хора все ми се караха затова, щяла съм да ги отвратя от плодове и т.н.Е няма такова нещо при нас ... сега сами си посягат към плодовете, и зеленчуци всякакви без проблем си хапват. За мен храната е два вида плодове и зеленчуци и 'друга ' храна. Laughing Първото е задължително ,от второто е пожелание. Peace

Пете хубаво си го написала Peace Използва точно тази дума ,за която и аз мислех- последствие. Мисля че е много важно това, да се осъзнае ,че определено действие води последствие след себе си.Другото ,което е важно е - примера. Според мен е трудно да изискваме неща от децата, които самите ние не правим/ или правим.
Но тази тема е неизчерпаема както казваш... Simple Smile Оф и аз броя дните вече за пътуването , че баба и дядо чакат ехе...И аз чакам ,че кафенета и хойкане ме чайка пък мен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт