Отговори
# 135
  • София
Към Платина 33 ако не си попадала на меко казано малоумни хора ела в нашите социални грижи.Всяка година ме разиграват за какво ли не.Искат служебна бележка че мъжа ми не получава детски понеже сме с различни адресни регистрации.Това се изисква по служебен път като ми задържат детските но на втория месец ми ги дават и за двата.Искат задължително лична карта в оригинал на съпруга ми.Точно тогава за беда го бяха спря-ли полицай и му написаха акт че  е без лична карта  :Рая:.Мъжа ми бе бесен няма да му цитирам епитета.После ме разиграваха за бележка от университета че уча задочно  newsm78  newsm78 а декларацията пише само за редовно. #Crazy  #Crazy и ред други е след толкова разигравания аджеба защо да взимам детски.Вярно да си купя пистолет ей така могат да те побъркат едни добросъвестни служителки.

# 136
Не искам да споря че не мога да смятам затова ще дам точния доход.Съпруга ми бе няколко месеца в болнични и после на борсата за периода Юли 2009 до Юни 2009 бруто има 2718.10лв.За същия период моя брутен доход е 7565.9.И така смятам 2718.10+7565.9=10284 До тук е вярно надявам се.10284 делено на 12 месеца се получава 857лв.Да прави сте сигурно аз не знам как да събера две суми,май съм си пропуснала часовете по математика  newsm78.Ще ме е срам да кажа на професора ми по висша математика че не знам да смятам.Доколкото знам за тричленно семейство дохода които не трябва да се надвишава е 12 600.Дефакто ние имаме 10284  newsm78  #Crazy.А сега ме поправете ако греша Thinking
Тези болнични и помощи от БТ включила ли си ги в неговия доход?

Иначе много странно за какво те връщат ..  newsm78 Доходите са ви повече от достатъчни, за да взимаш детски (поне така, както ги описваш..)

Защо не поискаш да говориш с директора?
А като ти казаха, че имаш с 5лв. отгоре над дохода - защо не попита как точно смятат - да ти обяснят..

Цялата ситуация ми е много странна, не съм попадала досега  Rolling Eyes

# 137
Диана, прочетох и двата ти поста. Сега, тази сума на съпруга ти от 2718.10лв. от какво е, от работна заплата за кои месеци  е? Не е възможно да е Юли 2009 до Юни 2009? Не пишеш каква е общата сума от болнични и помощ за безработица. За адресните регистрации на двамата съпрузи- няма никаква пречка да са с различни постоянни адреси. Майката подава молбата по нейния постоянен адрес, за съпруга и- не е от значение на какъв постоянен адрес е по лична карта. Има случаи, в които съпругата е с адрес по лична карта Варна, а съпругът- София. В този случай съпругата подава във Варна, без проблем. Това пък за задочното обучение  newsm78. Изплащане за два месеца наведнъж е възможно, ако молбата е приета от соц.р-к, но без някакъв необходим документ/примерно липсва бележка от у-ще за детето/, но на лицето се връчва писмо, в което е упоменато, че липсващия или нередовен документ трябва да се представи в рамките на 14 дни. Ако този документ се представи след начисленията на всички помощи, то тогава молбата остава за другия месец, но родителите не губят детските.
Предлагам ти да се успокоиш, до края на юли има време да си подадеш молбата, независимо дали попадате по доходи или не. Искай входящ номер на молба-декларацията и след 14 дни отиди до соц.подпомагане, за да си получиш заповедта за отпускане или отказване срущу подпис. След това можеш да обжалваш. Малко дълго стана, дано си ме разбрала. Peace

# 138
  • София
Извинявам се искала съм да напиша Юли 2008 до Юни 2009  Embarassed но в бързината съм сбъркала.Ами за дохода имам бележки и са дадени сумите и ги събирам.Толкова е не лъжа а и няма за какво искам помощ за да знам имат ли право да ме разиграват така.Вече трета година ме правят на маймуна с тези детски.Вече си нося по една папка с документи чак и акта за граждански брак,писна ми да ме връщат за щяло и нещяло.сега говорих с майките пред блока и всички смятахме заедно еми както съм си ги сметнала са си така.Посъветваха ме да ида утре пак с още две майки за свидетели.И ако откажат да вляза при директора на социални.И ако и той откаже.ще се оплача в медиите за тормоз честно до там ще ме докарат. #Crazy

# 139
Добре, ама , колко е сумата от болнични и обезщетение от Бюрото по труда на съпруга ти за предходните 12 месеца? Тези 2718.10лв. от брутна заплата ли са или сбора от болнични, заплата и обезщетение?

# 140
  • София
От сбора са общо всичко за 12 месеца назад

# 141
Здравейте, имам следния въпрос свързан с детски, социално майчинство, паричките , които се отпускат за студентките редовно и едникратната помощ от 250 лева за раждане, понеже всички док. за тях ще ги подавам на едно и също място-социалните в Младост.
Проблемът е, че аз и мъжът ми сме с различни адресни регистрации, а бебката татито вече я припозна преди да съм родила( в родилното само ще кажа, че искам адреса да е като този на таткото). Според вас, ще имам ли разправии със социалните  за това, че бебенце е с различна от моята адресна регистрация newsm78!
Мисля че няма да е проблем, но все пак да ви питам!

# 142
Не знам дали е възможно да запишеш детето с адресна регистрация, различна от твоята  Rolling Eyes
И как ги записват тия адресни рег. ? Аз не помня такова нещо да са писали - само името  Thinking

# 143
Ми то и аз като помисля по въпроса ми се вижда ненормално меко казано  newsm78 #Crazy!
Обаче не ги понасям откровено служителките в социалните в Младост( не искам да обиждам, мога да се аргументирам защо) и да съм подготвена ако пак се опитват да ме правят на луда smile3515 newsm61 smile3506 smile3516 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511

# 144
Не знам дали е възможно да запишеш детето с адресна регистрация, различна от твоята  Rolling Eyes
И как ги записват тия адресни рег. ? Аз не помня такова нещо да са писали - само името  Thinking

Възможно е, да.
И не са те питали за адрес, защото са записали бебето автоматично на твоя адрес.

# 145

Това не е възможно. По закон лица до 18-годишна възраст не могат да имат адрес различен от този на майката. А защо е необходимо адресната регистрация на детето да е различен от този на майката?

# 146
Добро утро!Вече ЗА ВТОРИ пьт ме врьщат от гишето за подаване на документи в Младост! CrazyТия луди ли са бе? smile3511 Занесох им заповед за прекратяване на трудовият ми договор с бившият ми работодател.В заповедта си пише кратко,точно и ясно,като за олигофрени:Прекратен договор по чл. 326 ал.1 от Кодекса на труда. Причини за прекратяване на сьответният договор:Молба на лицето с предизвестие.Имам си трудова книжка с правоъгълният печат от тази ф-ма и Удостоверение с изходящ №,и доходите ми месец по месец.Така,обаче искат да ме убедят,че по този чл.326 и тази ал.1,трябвало да сьм взела ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ОТ ТОЗИ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ!? ooooh!Аз не сьм ськратена или уволнена.Логично е,че НЯМАМ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!НЕ МИ ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИТЕ И ТОВА СИ Е #Cussing outСега какво да правя? CryЗвьнях за сьвет на Главна Агенция За  Социално Подпомагане на ул."Триадица 2".От там ми отговориха,че само ЮРИСТ можел да ми реши проблема.БОЖЕЕЕЕЕ,за едни 70 лева какво трябва да правя Shocked WhistlingИ в момента тьрся Юрист по трудово правни отношения,като луда. Thinking

# 147

Това не е възможно. По закон лица до 18-годишна възраст не могат да имат адрес различен от този на майката. А защо е необходимо адресната регистрация на детето да е различен от този на майката?
И аз така знам  Rolling Eyes Освен, ако родителите не са разведени и детето е присъдено на някой друг, различен от майката или нещо подобно  newsm78

# 148
Добро утро!Вече ЗА ВТОРИ пьт ме врьщат от гишето за подаване на документи в Младост! CrazyТия луди ли са бе? smile3511 Занесох им заповед за прекратяване на трудовият ми договор с бившият ми работодател.В заповедта си пише кратко,точно и ясно,като за олигофрени:Прекратен договор по чл. 326 ал.1 от Кодекса на труда. Причини за прекратяване на сьответният договор:Молба на лицето с предизвестие.Имам си трудова книжка с правоъгълният печат от тази ф-ма и Удостоверение с изходящ №,и доходите ми месец по месец.Така,обаче искат да ме убедят,че по този чл.326 и тази ал.1,трябвало да сьм взела ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ОТ ТОЗИ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ!? ooooh!Аз не сьм ськратена или уволнена.Логично е,че НЯМАМ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!НЕ МИ ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИТЕ И ТОВА СИ Е #Cussing outСега какво да правя? CryЗвьнях за сьвет на Главна Агенция За  Социално Подпомагане на ул."Триадица 2".От там ми отговориха,че само ЮРИСТ можел да ми реши проблема.БОЖЕЕЕЕЕ,за едни 70 лева какво трябва да правя Shocked WhistlingИ в момента тьрся Юрист по трудово правни отношения,като луда. Thinking

А ако искаш бележка от работодателя, че не са ти изплащани никакви обезщететния блабла.. с изходящ номер, подпис и пчеат? Няма ли да им е достатъчно  newsm78

# 149
Добро утро!Вече ЗА ВТОРИ пьт ме врьщат от гишето за подаване на документи в Младост! CrazyТия луди ли са бе? smile3511 Занесох им заповед за прекратяване на трудовият ми договор с бившият ми работодател.В заповедта си пише кратко,точно и ясно,като за олигофрени:Прекратен договор по чл. 326 ал.1 от Кодекса на труда. Причини за прекратяване на сьответният договор:Молба на лицето с предизвестие.Имам си трудова книжка с правоъгълният печат от тази ф-ма и Удостоверение с изходящ №,и доходите ми месец по месец.Така,обаче искат да ме убедят,че по този чл.326 и тази ал.1,трябвало да сьм взела ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ОТ ТОЗИ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ!? ooooh!Аз не сьм ськратена или уволнена.Логично е,че НЯМАМ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!НЕ МИ ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИТЕ И ТОВА СИ Е #Cussing outСега какво да правя? CryЗвьнях за сьвет на Главна Агенция За  Социално Подпомагане на ул."Триадица 2".От там ми отговориха,че само ЮРИСТ можел да ми реши проблема.БОЖЕЕЕЕЕ,за едни 70 лева какво трябва да правя Shocked WhistlingИ в момента тьрся Юрист по трудово правни отношения,като луда. Thinking

А ако искаш бележка от работодателя, че не са ти изплащани никакви обезщететния блабла.. с изходящ номер, подпис и пчеат? Няма ли да им е достатъчно  newsm78
PeaceНяма смисьл от такава бележка,просто.Аз вече сьм приключила законно с този работодател.ИЗЛИШНО Е НАПИСАНО:ЧЛ.326 АЛ.1-До сега прочетох целият Кодекс на труда.Никьде не пише,че трьбвало да взема и ОБЕЗЩЕТЕНИЕ  #Cussing outИмам си ПОДРОБНА БЕЛЕЖКА КАКВО МИ Е ИЗПЛАТИЛА ФИРМАТА:майчинство и отпуска използвана от мен след майчинство.Явно Адвокат или Юрист ТРЯБВА да ми напише,че в моят случай работодателят не ми дьлжи обезщетение.От кьде на кьде ще притесняват мен и бившият ми работодател с ненужни бележки и ще ми губят времето? #2gunfire #CrazyИмам усещането,че ни разиграват,като маймуни за да ни лишат ПО ПРАВО ОТ ТЕЗИ ДЕТСКИ,И ДА ГИ ДАДАТ НА НЯКОЙ ДРУГ-МОЖЕ БИ "ТЕХЕН ЧОВЕК" ThinkingВсе пак живеем в дьржава на далаверите Cry ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт