Програмата за детегледачките - 6

• 54 946
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
Днес ми се обадиха от БТ, за да ми кажат, че програмата тръгва. Започвам да подготвям още няколко документа и ме викат днес с безработното лице за повече разяснения предполагам.

# 301
  • София
За тези, няколкото документа нас ни викаха преди 2 месеца тука, преди 1 месец ни се обадиха да кажат, че формират група за обучение на детегледачки....още нищо друго. Rolling Eyes

# 302
  • Тука, под липите стари...
Р_73, ти от кой град си, ако не е тайна? При нас не дават никаква гласност на програмата, явно много си зависи от БТ по места.

# 303
Ето малко инфо и от мен. Naughty Днес ми се обадиха от БТруда, ходих да подпиша декларация , че избирам свекърва ми за детегледачка и казаха, че другата седмица почвал курса за обучение на детегледачки. След това се подписвал договора, сега ще чакаме другата седмица да я извикат на курс. А що се отнася за платената отпуска ми казаха пак от там, че няма проблем да си я взема, важното е детегледачката да си е на работното място. Успех на всички!  Peace

# 304
  • Тука, под липите стари...
Много ценна информация, благодаря!   bouquet
Момичета, моля ви, ако не ви е проблем, пишете за кой град става въпрос, за да можем да сверяваме инфо.

# 305
От Силистра съм. Днес ходих с детегледачката в БТ. Подписах документ, че се е провело интервю и че съм избрала нея. Служителките казаха, че още тази седмица трябва да се проведе обучението.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 14:46 от P_73

# 306
  • София
  P_73 ти ли си си избрала детегледачката или ти бяха предложени жени от бюрото по труда и ти избира от тях.
  Въпроса ми е дали мога да си избера позната безработна жена и да отида с нея и да премине обучението. Необходимо ли е първо да съм се върнала на работа?

# 307
  P_73 ти ли си си избрала детегледачката или ти бяха предложени жени от бюрото по труда и ти избира от тях.
  Въпроса ми е дали мога да си избера позната безработна жена и да отида с нея и да премине обучението. Необходимо ли е първо да съм се върнала на работа?

Въпреки, че не питаш мен, да ти кажа - когато се регистрирах в бюрото в Младост ми препоръчаха аз да си намеря жена, която да им заведа за да сключим договор. По-добре направо си заведи познатата. Работа започваш след сключването на договор (или договор се сключва от датата, когато ще се връщаш на работа), като в НОИ се подава декларация за промяна на обстоятелствата, за да не ти плащат 120 лв като работеща майка.

# 308
В началото нямах позната, регистрирана в БТ и мислих да си избера оттам. Но то мина толкова време / 4 месеца/, че си намерих позната, която се регистрира и вчера посочих нея в заявлението. Добре е да ти е позната, как иначе ще повериш детето и дома си на нея? По отношение на договорите все още нищо не знаят от БТ, сега само им наредили да проведат обучението на детегледачките. Дано за договори да чакаме по-малко време

# 309
  • София
  Благодаря ви много. Аз засега само събирам информация, тъй като мисля да се връщам една септември месец. Дано дотогава има все още свободни места по програмата. А някои може ли да сподели, колко време ще отнеме подготвянето на документите и обучението, тоест ако искам от септември да съм на работа, кога е най-добре да започна да предвижвам нещата. Каква е заплатата на която осигуряват жените по тази програма?

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 17:05 от Aila

# 310
Каква е заплатата на която осигуряват жените по тази програма?
Само на този въпрос мога да ти отговоря - минимална, като осигуряват за болнични, пенсия и здраве, но не и за безработица, т.е. след изтичане на договора няма да получава обезщетение за безработица. След удръжките за осигуровки оставали около 200 лв чисти.

# 311
имам въпрос-ако се включа към тази програма и запо4на работа след като детето стане на 1 г-полу4авам ли си пак 120 лв или те се премахват заради парите за детегледа4ката,които се полу4ават newsm78

# 312
  • София
Цитат на: ТаняТ link=topic=405238.msg14824279#msg14824279
Въпреки, че не питаш мен, да ти кажа - когато се регистрирах в бюрото в Младост ми препоръчаха аз да си намеря жена, която да им заведа за да сключим договор. По-добре направо си заведи познатата. Работа започваш след сключването на договор (или договор се сключва от датата, когато ще се връщаш на работа), като в НОИ се подава декларация за промяна на обстоятелствата, за да не ти плащат 120 лв като работеща майка.

# 313
Знаете ли колко време горе долу отнема одобрението на документите? Днес ходих в БТ и принципно искам детето ми да навърши 2г и тогава да се включим в програмата, но служителката ми отговори, че ако те одобрят трябва едва ли не веднага да се включиш, ако ли не си губиш правото.  Rolling Eyes Много странно.
А какво се ще се случи ако изляза в неплатен отпуск? Рових из сайта http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm ама никъде няма обяснено точно тези въпроси които ме интересуват, а в БТ не бяха от най отзивчивите, може би защото и те не са съвсем наясно.  Twisted Evil

П.П. Информирах се.  Party

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 15:28 от The Tulip

# 314
Знаете ли колко време горе долу отнема одобрението на документите? Днес ходих в БТ и принципно искам детето ми да навърши 2г и тогава да се включим в програмата, но служителката ми отговори, че ако те одобрят трябва едва ли не веднага да се включиш, ако ли не си губиш правото.  Rolling Eyes Много странно.
А какво се ще се случи ако изляза в неплатен отпуск? Рових из сайта http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=28&WA=Efunds/ … 105/Menu_1105.htm ама никъде няма обяснено точно тези въпроси които ме интересуват, а в БТ не бяха от най отзивчивите, може би защото и те не са съвсем наясно.  Twisted Evil

П.П. Информирах се.  Party
Ами информирай ни и нас Simple Smile Simple Smile Simple Smile От м.Декември съм подала документи и от мЯнуари съм одобрена. Все още не съм сключила договор и то не защото аз не искам. Нищо не знаят в БТ, те са само изпълнители и то на определени неща. Ето сега например са им казали да проведат обучение на детегледачки и те само това правят. Представа си нямат, кога след това ще се сключат договори. Моля те ако е достоверна информацията ти, сподели я с нас!

Общи условия

Активация на акаунт