Отговори
# 180
А, Дендри, ще се справиш, къде ще ходиш  Laughing Аз миналата седмица бях сама с двамата. Вярно, че луднах малко, но само като си представих около мен загрижени и даващи акъл баби и ... Всичко ще се нареди. Ако от нещо имаш нужда, дори само за разтуха на душицата, звънкай.

Малкото най-добре се успива пред компа, което мен доста ме устройва  Mr. Green Тия нощи изчетох сума ти свекървенски теми. Тоя "Дом и семейство" си е направо като безкрайна сапунка.

# 181
  • гр.Стара Загора
Добро утро !

Евелин е приготвена за навън остава аз да се намотам и изчезваме  Heart Eyes

Днес ще излизаме със мама deliana и нейния малък мъж Митко  1stroller.Дават времето да се захлади малко, а дано  Praynig

Лек и усмихнат ден с много положителни емоции ви желая  smile3534

# 182
  • о`майна лунна нощ е
Тази вечер ме черпиха 3 часа непрекъснат сън. Вече четвърти даже, щерката спи, сгъната на охлюв в кошчето за кола  Shocked Ще го повредим това дете, но идеята на мъжа ми да я преспи там се оказа благодатна за изтерзаната ми за сън душа.

# 183
МАРСИА И ЕСИВЕСЕЛА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици  Hug Hug
И аз от мерене на улиците не мога да седна на компа само чета.
Момичета да се похваля , направо се родихме с ИНФАКОЛА  newsm10 давах еспумизан и сабсимплекс обаче нищо.
Чайчето на ХИП има най-добър ефект. Но сега откакто си взехме ИНФАКОЛ ИЗПРЪЦКВА СЕ ИЗАКВА СЕ И ВСИЧКО Е СПОКОЙНО newsm47
Направо е вълшебен.

Танче и ние ще помогнем с парички и с положителни мисли. Чакаме номера на сметката.Да се оправя ващо цветенце и да търчи по площадките след една година.Целувам те и всички ще помагаме с каквото можем. С теб сме , не си самичка.

# 184
  • Пловдив
ДОБРО УТРО И ОТ МЕН!!!
Велизар заспа най-накрая и то в собственото си креватче. Решила съм да го отуча да спи в нашето легло , че цяла седмица не съм видяла и едно гуш от милото . Всяка жаба да си знае гьола. Пуснах една пералня и като простра и го нахраня (и тук съм решила да въведа някои промени ) изчезваме на разходка. Налага ми се до банка да ходя да вземам номер на банкова сметка. В тази връзка да питам , вярно ли е че еднократната помощ за раждане я дават на ръка , а не по банков път. Да знам колко листа с номера на сметката да искам.
И да се пооплача малко. Снощи след банята детето си заспа кротко - кротко и към 1.30 се събужда гладен. Докато се мъча да се вдигна да го взема да му дам да яде , усещам , че цялата съм мокра. Оказа се , че цялата съм се омазала с кърма. Докато съм спала така е текло , че целите чаршафи и даже и матрака са подгизнали от мляко. Храним се на поискване и друг път е текло , но не в този размер. Не знам дали да не почна да изцеждам ... newsm78 , но така май ще се увеличи кърмата ми , нали ?
Хубав ден ви желая и приятни разходки  Hug

# 185
Mirayes, при нас ни ги превеждат на сметка. Не ставало на ръка. И аз ходих за номер на сметка.
А днес ще ходя да подам за детски, може този път да ни огрее, нали сме с един член на семейството повече. Предният път ни се размина.

Калин с голямата си нужда мина в другата крайност. Докато се беше запекъл от капките, от няколко дни се изхожда по един път на ден, но толкова обилно и рядко, че му излиза и от памперса  Rolling Eyes

Таня, много положителни мисли и от мен  Hug Няма от какво да се притесняваш. Когато откриете сметката пусни я тук.

# 186
  • вече Пловдив
Добро утро, ранобудни мамета!  Heart Eyes
Ние след малко тръгваме на разходка, че днес трябва да ходим до педито да ми издаде 3-я болничен и после да го давам в счетоводството ... и то ще стане обяд Confused и жегата ще ни съсипе.
Дендри, и ние сме сами вече 2-и ден. Таткото замина на учение (офицер е) и ще се оправяме сами до края на седмицата и другата - пак отново. Е, вчера доста бързо ми мина времето, като няма кой да ми помогне, но само при идеята как ще се въртят из къщи моите роднини и ще ми дават акъл за всичко, без да съм искала съвети ... по-добре така.
И ние купихме Пентаксим, ще го слагат на Бела на 5.07. Решихме го по препоръка на познати мамета, които казаха, че била по-щадяща за бебетата.
Когато подадох документите за еднократната помощ, ми казаха, че ще ми ги преведат по сметка. Е, друг е въпросът, че пак чиновнически неразбории - аз исках по сметка в ПИБ, социалните работели с ЦКБ, та врътни и разправии.. Не виждам къде е проблемът, ама нейсе  #Crazy

# 187
  • Русе
Добро утро!

При нас вали, гърми..., днес може и да ни се размине разходката.
Малката от няколко дни е доста вкисната - не плаче само когато е в мен, и докато се разхождаме. Бях понамалила капките, ама май пак ще ги почваме редовно.
И при нас превеждат еднократната сума по сметка. Не са имали претенции в коя банка е - искат само официален документ от банката с номера на сметката, сигурно за да не стават грешки.

Хубав ден!

# 188
Веси мила, честит рожден ден на патерици! Вчера нямах нет. Да си здрава, все така лъчезарна, много обичана и всички любими хора само да те радват!
Мигла, съчувствам ти за това, което си преживяла, дано забравиш всичко лошо по-бързо. На мен ми се случи нещо подобно при първото ми раждане - на сина ми. Подготвяха ме за отстраняване на матката, но слава на Бога всичко се размина на косъм и сега гушкам и момиченце Grinning 
ТаняБ, и аз ти изпращам своята положителна енергия и мисли, всичко ще завърши добре, кураж!
Дикси, и ние сме така, Диана като рече да пълни памперса, пълни и бодито Laughing
Момичета, повечето от вас мислят за море, а ние щото го имаме мислим за планина, ако някой може да ми каже подходящо място за почивка на планина с бебето, ще съм мноооого благодарна Simple Smile
Щях да забравя да се похваля, купих си слинг, ми то било чудно нещо, нищо общо с кенгуруто. Вчера направихме 2 часова разходка с него и не усетих тежината на бебето. Да кажа, че Диана иска само да я нося на ръце, не признава колички, столчета, шезлонгчета и т.н. и съответно ако не беше този слинг със сигурност щях да се сдобия с маймунски ръце (до под коляното) Laughing Благодаря на Веси, че ме светна за мацката със слинговете от Варна!  bouquet

# 189
Добър ден.Аз днес съм станала още в 5 часа заради мъжа ми.Изпих си кафето на спокойствие (което без цигари не е толкова приятно Sick) взех си душче и чакам девойките да се събудят.И чакам...още чакам...май ще си почакам...Не че нямам домакинска работа, де...Ама просто ме мързи да стана от компа, пък и работата никога не свършва Mr. Green
Да ви се похваля-вчера съвсем случайно открих, че са ми превели първоначалната помощ от 600 лв и от снощи упорито се опитвам да я изхарча в онлайн магазините Grinning И мойта я преведоха по банкова сметка.Не знам дали ги  дават на ръка newsm78
Днес с бебка Рая ще ходим да ни четат Чиста молитва, а в неделя ще направим погачата.Та, по тоя повод вчера изведох г-н Каравелов на пазар и се обзаведох с 2 нови роклички, че голямото ми дупе все още не влиза в 90 процента от дрехите ми Crazy
Хайде хубав ден от нас Hug
П.П.Още си чакам да се събудят...

# 190
Здравейте майчета.
Най-накрая свърших с кафето и закуската , малката е нахранена и спи , а мама айде на компа  Crazy .
За еднократната помощ ме питаха къде да ми я преведат, по банка или да си я взема от пощата. Дадох банкова сметка , и ако съм объркала номера ще ми се разкаже фамилията  Mr. Green .

# 191
Здравейте на всички  Heart Eyes
siska79 мерси за изчерпателното инфо  Hug
Just_VANIA Peace
pepe,Бейлис в шоко колебая се дали да купувам,все пак са почти 200лв  Rolling Eyes
CrazyDeina и аз сменям памперса преди хранене,защото ако е след ми връща мляко,но понякога като се нахрани и ака след 10-15мин и така пак сменям  Mr. Green Ние за 1 месец си харчим по 3 пакета памперси /всеки по 98бр/  Crazy
А за да не плаче й приказвам и малко се успокоява  Simple Smile
Mirayes на мен еднокр.помощ ще ми я преведат по сметката в банката и чак като я получа мога да взема акта за раждане на бебка,незнам защо newsm78
На мен кърмата ми се увеличава от орехите и сокчетата  Whistling
Дикси и ние понякога сме така по един път и всички дрешки са омазани,няма изпиране  Sad

# 192
Майчета, в ужас съм... след къпането снощи хапна за 30 мин около 60 мл и си заспинка от 12 до 4:30 мойто Теди беърче, и в 4:30 като се събуди няма спане до сега. Храних го и от двете гърди от едната в 5 и от другата в 6, в 8 дадох 50мл изцедена кърма - пак  няма сън, в 11 още 50 мл изцедена и пак не ще. сега кърмя пак и май заспа, но докато уригне ще се събуди и пак няма да ще да спи в леглото реве та се къса, иска само на ръце или да суче за да не реве  smile3511

Иначе цедя по 80 мл от всяка гърда когато са пълни и по 20 мл ако е сукал.
мисля че е достатъчно като количество  Thinking, въпросът ми е по колко трябва да яде едно 2-седмично бебе на едно ядене. Вчера му дадох 100 мл и след малко охкане и пъшкане заспа за около 5 часа и половина, но ми се вижда много за такова мъниче, боя се да не му разширя стомахчето  newsm12 като кг е около 3500 сигурно вече но на 6 юли сме чак на педиатър. Тя ми  каза (педито) да го държа по 30 мин на гърда, но той през 15 от тях спи или не суче, а само ме ползва за залъгалка. гумените залъгалки не ще само една на авент засмуква чат пат и това е иска на гърда и това си е  smile3514

Режим нямаме никакъв още и съм в чудо  как да регулирам нещата...

ПЛС ХЕЛП  #Crazy Praynig

# 193
добър ден и от мен
ние днес бяхме на консултация и сме качили 1250 и сме пораснали с 6 см  Crazy на мама голямото момченце  Heart Eyes
само дето таткото беше болен и сега и Дени нещо му е запушено нослето та след малко ще ходим при друга педиатърка да ни каже какво да правим - дано не го е хванало от безотговорния му баща  Weary

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 19:51 от marsia__kzl

# 194
  • Sofia
Мога само да завидя на онези майчета, които се събуждат с мокри чаршафи от кърма  Sick Аз продължавам да се мъча с цеденето и ми отива голяма част от деня. И все съм напрегната колко ще събера. Трябва и да се събудя преди малчо поне половин час, за да има сутрешната си доза. А вече две сутрини ме изненадва и таткото трябва да го занимава, докато прибавя към запасите ми от вечерта малко нова кърма. Успявам първите три хранения да ги направя само от кърма, после каквото дойде. Въпросът е че малкият иска все повече и повече и не мога да му насмогна.
Днес обаче излязохме за първи път сами на разходка. НАтъпках го някак си в едно кенгуру и влачих количката. Долу пред блока стоят три лели и се втурват на помагат. обаче аз изтерзана се запъвам и категорично отказвам помощта - трябва да се свиква. Направихме един час разходка и си умрях от скука  Thinking Ние в Дружба 2 парк нямаме, лутам се по улиците между блоковете и колите, които само прахоляк вдигат. В обраслите градинки между блоковете или няма пейки или бурените са до кръста и това разказва играта на сенната ми хрема. Започва един теч от носа ми , едно кихане, хората не искат да стоят до мен.

При нас нещо се объркаха работите с изхождането. Преди акаше по 7-8 пъти на ден, ходихме на гастроентеролог, сменихме добавката, започнах безмлечна диета и резултатът е 1 акане на 2-3 дни  newsm78 И тогава настъпва радост вкъщи.

Galia1982 моят младеж яде по 130 мл 6 пъти на ден. Мисля че 100 мл може би му идва малко повечко на твоя. Макар че всяко дете е индивидуално.

Да питам пак за ортопеда. ПРепоръчаха ни един доктор от Горна баня - Ефремов. Обадих се, но той заяви че бил много зает, не можел да ни даде час. Да му се обадим в самия ден и щял да каже дали можем да отидем. Ама аз не мога да се съобразявам все пак с неговия режим и да се разкарвам с бебчо напразно. Някой писа, че е ходил до там на преглед - моля да сподели доктор и координати за записване.

Аз взех да спя без да мръдна цяла нощ. Това ще рече от около 00-01 ч. до 5-6 ч. Мъжът ми обаче се вайка, че ако бебо нещо се задави или приреве, няма да се събудя. ЗАтова взе да спи неспокойно и по цяла нощ будува  Thinking А в началото имах много лек сън и скачах при всяко промръдване на бебо. Вие как сте в това отношение, трябва ли да се притеснявам, че няма да чуя, ако нещо притеснително стане newsm78

Общи условия

Активация на акаунт