Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 507
  • 298
  •   1
Отговори
Здравейте на всички в групата. Не съм сигурна дали точно тук трябва да поставя темата си, но съм нова в този форум и затова се извинявам ако бъркам. Имам нужда от съвет по един въпрос , който ме тормози от доста време на сам и не мога да реша какво да направя. Историята е дълга, но ще се опитам да бъда по- сбита в разказа си.
И така. Със съпруга ми се запознахме през 2004 г. Влюбихме се и се обичахме много. През 2005 година сключихме брак. През 2006 година се роди синът ми , а през 2010 година и дъщеря ми. Съпругът ми е добър човек, много възпитан , отговорен и любящ баща. Но както се случва в много семейства покрай грижите за децата и всичко останало свързано с битовизмите, някак нашите отношения останаха на заден план и бавно и полека ние се отчуждихме един от друг. Първо започна със спането в различни стаи , за да може поне единия да се наспива, после постоянната раздразненост и умора от моя и негова страна / само да уточня, че децата ни не бяха от спящите бебета/  и в последствие и върху цялостното отношение един към друг, като обръщане на внимание и споделяне. Така стигнах до период, в които вече не изпитвах никакви чувства и желание към него. Но той си искаше своето / по отношение на секса/ а аз нямах никакво желание. Опитвах се да му обясня много пъти, говорили сме, но така и не се разбрахме. Стигна се дотам , че само и само да му угодя го правих без желание, което от своя страна доведе до пълно отвращение към подобни действия от негова страна. Лошото беше най- вече когато се почерпи. Забравих да спомена, че той имаше известни проблеми с алкохола. Не , че е пил редовно, но когато седнеше нямаше спиране, докато не се напие ужасно. А пиянството му беше ужасно, ставаше заядлив и не търпи някои да ме казва какво да прави. Никога не ме е удрял или обиждал. Винаги се е държал добре с мен, с малки изключения. След всяко напиване осъзнаваше грешката си, извиняваше се и се чувстваше виновен, но не можеше да се промени. Всичко пак се повтаряше на следващия път. И все пак това много се отрази върху отношението ми и чувствата ми към него. Иначе като баща беше чудесен. Грижеше се за децата, никога и от нищо не ни е лишил, имахме добри финансови възможности . Но един ден просто не издържах и му казах че искам да си дадем малко почивка един от друг, че просто искам да ме остави за малко на мира, за да помисля върху чувствата си към нето. Това се случи през месец ноември 2012 г. В началото, той се съгласи. Остави ме на мира, и мисля , че започна да осъзнава на къде вървят нещата. Започна да се държи малко по- различно, често започна да ми казва, че ме обича, изпращаше ми цветя на работа , казваше ми колко съм красива и такива неща. Междувременно по това време аз се върнах на работа от второто майчинство, а три месеца след това започнах и нова работа. За тези четири -пет месеца нищо не се промени в чувствата ми към него, а в същото време се чувствах и притискана, защото той все ме питаше какво съм решила. Накрая все пак се разделихме, беше ужасно както за него така и за децата. След време, аз започнах нова връзка както и той. Децата след развода бяха присъдени на мен, но той ги вземаше всяка седмица от петък до неделя. И така аз заживях с другия човек и децата / да уточня , че той не е бил женен и няма деца/ . Бившият ми съпруг има връзка с друга жена, но не живее постоянно с нея / тя е разведена с две деца/ . Връзката ми с този мъж е страхотна, обичам го много и той мен също, вече две години сме заедно. Той се отнася много сериозно към мен, иска да има бъдеще с мен и децата. И тук идва проблема. Децата така и не можаха да свикнат с него, не че той не се отнася добре с тях, но виждам че те не искат и сигурно никога няма да го приемат. Синът ми по принцип е по- тих и не споделя много, но виждам че не се чувства добре, а дъщеря ми е по- малка и тя открито си казва какво и тежи. Наскоро пак плачеше и ме попита дали не може да  съберем с баща и пак. Знам , че той не ги настройва срещу мен, както и аз тях срещу него. И двамата правим всичко възможно децата да са добре и да приемат по- лесно нещата, но пак не се получава. Много ми е трудно да балансирам между това  човекът до мен да се чувства добре  и децата ми също. Но не се получава. Винаги единият остава засегнат и това много ме тормози. Уморих се да се опитвам на всички да им е добре, защото искам да са щастливи. Миналата седмица се видяхме с бившият ми съпруг по друг повод, но в разговора се стигна и до темата за това как се чувстват децата и колко им е трудно. И така се оказа, че бившият ми съпруг е съгласен пак да се съберем в името на доброто на децата. От тогава насам не мога да спра да мисля за това. Чувствам се ужасно, не мога да спя и да се храня, защото каквото и да реша все ще има някой наранен. Аз обичам човека до себе си и знам , че и той много ме обича. Но повече от всичко обичам децата си и бих направила всичко за тях. Знам , че това трябваше да го мисля преди да тръгна да се развеждам, но не знаех , че ще е толкова трудно за децата. Мислех, че ще свикнат с новото положение, но то не се получава. Не знам как да постъпя и затова Ви моля за съвет, ако някои от вас е преживявал подобно нещо. Ако се събера отново със съпруга си това ще бъде жесток удар за приятелят ми , а аз не мога да го нараня така, защото той не го заслужава. От друга страна няма да  мога да си простя ако децата ми после цял живот страдат заради моето щастие. Не знам какво да направя и как да постъпя.

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 08:21 от bubanka

# 1
Здравей! Моето мнение, е че не трябва да жертваш щастието си. Децата са егоисти, един ден ще си хванат пътя, а ти ще си до човек, когото не обичаш. Ще те разберат рано или късно и ако им се обясни, че въпреки всичко вие ги обичате и по-добре за всички е мама да е спокойна и щастлива, макар и разделена от тати. Предполагам им е обяснено, че баща им ги обича и няма значение къде живее. За никой не е добра идея тази крачка назад.Успех!

# 2
  • София
Здравей! Моето мнение, е че не трябва да жертваш щастието си. Децата са егоисти, един ден ще си хванат пътя, а ти ще си до човек, когото не обичаш. Ще те разберат рано или късно и ако им се обясни, че въпреки всичко вие ги обичате и по-добре за всички е мама да е спокойна и щастлива, макар и разделена от тати. Предполагам им е обяснено, че баща им ги обича и няма значение къде живее. За никой не е добра идея тази крачка назад.Успех!
Клише до клише, за да се оправдае с детския егоизъм, егоизмът на възрастния!
Както виждаш, мама съвсем не е спокойна и щастлива с другия, щом децата ѝ са нещастни- просто нейният егоизъм не е безграничен.
Аз пък, въобще не съм убедена, че след като роди едно дете на новия мъж, няма да се озове в същото положение като с първия.
Реално погледнато, тя няма причина, извън раждането на децата и натоварването от грижите през първите месеци, за да охладнее към бащата.
Това, че понякога се напива и става раздразнителен, е избиване на чивия- добре, че и в такова състояние се владее....

# 3
  • София
Аз в такава ситуация може би щях да се отдръпна и от двамата мъже, да поживеем малко с децата, да се постабилизираме тримата, да им се успокоят душичките... за мъже има време.

Всеки случай, при бивш съпруг не бих се върнала по никакъв начин.

# 4
Аз също. Още повече с човек, който има проблем с алкохола.

# 5
  • BG
Авторката, значи сърцето ти се къса при мисълта колко ще нараниш Аланколу и колко той не го заслужава, а като заряза мъжа си и остави децата си без баща, за тях не ти се късаше, така ли? Не ги разбирам аз тия работи, не, не ги разбирам!  newsm78

# 6
  • Nice
От поста се разбира, че децата ѝ са още малки. Едва ли разбират майка си  и факта, че тя може да е щастлива с друг мъж ги натъжава. Според авторката той се държи добре с децата и няма причина те да не го харесват, освен факта, че той е новият и май се очертава да остане.
Те ще пораснат и ще разберат какво се е случило.

Връщане при стария мъж не би било добра идея, според мен. При положение, че не е щастлива с него да угажда на децата които просто се сърдят заради ситуацията? Със сигурност не е лесно да си дете на разведени родители, нито е лесно да си разведен родител, но не са единствените в тази ситуация.

Авторке, да поживееш сама с децата е вариант, но те трябва по някакъв начин да разберат кое прави мама щастлива и, че това е важно. Важно е да разберат също, че те могат да са щастливи, дори и мама и татко да не са заедно.

# 7
Варианта да прекарват повече време с баща си има ли?

# 8
  • София
Проблемът е в даването на децата всеки уикенд на БНДто, ако го сведете до веднъж месечно ще има коренна промяна в поведението на децата. Ще оимат време да приемат и свикнат с приятеля на майка им.

Иначе, Бенисима, сексът против желанието на коя да е от страните е наказуем и се третира като изнасилване, дори да има брак.

# 9
Шарки, моето дете прекарва всеки ден по два часа с баща си. То, вярно е малко, но засега нямам проблеми.

# 10
  • София
Шарки, моето дете прекарва всеки ден по два часа с баща си. То, вярно е малко, но засега нямам проблеми.
Моя малкия приема съпруга ми като баща (нищо, че не му говори на "татко" и се обръща към него по име). Беше на 4. Добре, че мързеливият му биологичен баща бързо-бързо се умори да го взима всеки уикенд... Освен това, Сигме, твоя опит е само на няколко месеца, аз съм разделена с бащата на малкия от 10 години, много добре виждам кое как влияе. Децата лепят поведение, а от бащите си, уви, не "лепят" най-доброто...в случая с Моник "лепят" отношение към новия човек до нея.

Каквото и да ви говорят децата, бившите съпрузи не спират да ви чернят пред децата, защото сте ги зарязали - причините нямат никакво значение, вие, майките, които отказвате да сте жертви, да им се подчинявате, сте "лоши" по дифолт, а вашите приятели - крадци. Един БНД никога няма да се погледне в огледалото и да си признае какво в поведението му е отблъснало майката.

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 16:38 от Sharky*

# 11
Аз също. Още повече с човек, който има проблем с алкохола.
Той казва , че е осъзнал грешките си и , че вече не пие.
А относно честите контакти с баща си, те си ги имат и то достатъчно. Той всяка седмица ги взема за уйкенда, почти не е пропускал. Ходят заедно по почивки и зимата и лятото. Аз нямам намерение да ограничавам контактите им с него, защото виждам, че и той ги иска както и те са много щастливи, че ще го видят. Нямат търпение да дойде петък, защото тогава ще ги вземе "тати".

# 12
  • София
Нали съзнаваш, че тати не казва "не", не се кара, глези...строгата си ти...

# 13
Аз съм дете на разведени родители.Докато бяха заедно не се караха,но просто не се обичаха като мъж и жена,а като брат и сестра.Така аз не бях щастлива,обаче като се разведоха също не бях.И двамата си намериха други половинки,ходех ту при единия-ту при другия.Като бях при мама-плачех за баща ми,като бях пък при него-плачех за майка ми.Нямаше угодия.Обаче като станах на 14 години,осъзнах че те са щастливи поотделно.Сигурно твоите деца са още малки...
Друг случай с баба ми и дядо ми-заради хорското мнение тя не го оставя,въпреки че много пиел и я биел.Баба опитала да обясни на мама и вуйчо,че иска да остави дядо,обаче те ревнали и започнали да и обясняват,че щели да им се подиграват децата...Така баба останала с дядо да се тормози(има ужасно пиянство-повече от ужасно)-на 45 години се разболя от диабет,а на 50 почина...Не е задължително да се получи така и при други двойки,обаче пък ако правиш всичко насила до къде ще я докараш...Сега мама и вуйчо се обвиняват,а за дядо ми да не говорим-плаче и иска да се самоубива...За мен детето ми е преди всеки и всичко,за това също бих се замислила за събиране с таткото(ако показва,че това ще го направи щастливо).Дали обаче нещата са поправими  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 17:21 от angyto0o0o

# 14
  • София
От поста се разбира, че децата ѝ са още малки. Едва ли разбират майка си  и факта, че тя може да е щастлива с друг мъж ги натъжава. Според авторката той се държи добре с децата и няма причина те да не го харесват, освен факта, че той е новият и май се очертава да остане.
Те ще пораснат и ще разберат какво се е случило.

Връщане при стария мъж не би било добра идея, според мен. При положение, че не е щастлива с него да угажда на децата които просто се сърдят заради ситуацията? Със сигурност не е лесно да си дете на разведени родители, нито е лесно да си разведен родител, но не са единствените в тази ситуация.

Авторке, да поживееш сама с децата е вариант, но те трябва по някакъв начин да разберат кое прави мама щастлива и, че това е важно. Важно е да разберат също, че те могат да са щастливи, дори и мама и татко да не са заедно.
Нека да позная, че нито вашите са разведени, нито ти имаш деца.
За сведение, децата на авторката не са бебета- на 10 години е едното и другото- малко по- мъничко, та да говориш за " просто се сърдят заради ситуацията", е инфантилно, не смешно дори!

Общи условия

Активация на акаунт