Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 окт. 2019, 23:13 ч.

Той е с мен по навик

 • 3 281
 • 29
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Здравейте, с приятеля ми сме заедно от 4 години. В началото беше трудно - той не искаше нещо сериозно, криеше, че е с мен и така една година, а аз се влюбих и исках връзка с него. Той Изпадна в някаква негова “депресия” и реши, че трябва да приключи това нещо с мен и спа с негова колежка.Не мина и седмица и започнаха обясненията в любов и как щял да се промени, всичко щяло да е различно. Дадох му шанс и наистина всичко беше добре две години. Докато не стане инцидент с член от семейството ми - баща ми,за който се грижих и бях в болницата с него повече от половин година. Приятелят ми беше до мен, но в един момент започна да ми казва, че съм го поставяла на второ място и не съм обръщала необходимото му внимание. Един ден седнахме да поговорим и той ми каза, че е с мен по навик, но и не може да вземе решението да се разделим, защото не било толкова лесно. В същото време според него, той бил най-интелигентният човек в обкръжението ми и семейството ми, и аз трябва да съм благодарна, че съм с него. Аз имам чувства към него, но и не мога да преглътна и другите неща, които ми е говорил. Не знам да му дам ли време или да приключа с драмите и унижението..

# 1
 • София
 • Мнения: 8 659
Изпадна в някаква негова “депресия”
 и не съм обръщала необходимото му внимание. не може да вземе решението да се разделим, защото не било толкова лесно
и аз трябва да съм благодарна, че съм с него.

 или да приключа с драмите и унижението..
Приключи. Приятелят ти е нарцистично същество и никога няма да се промени.

# 2
 • Мнения: 27 253
Завалията. Той бил най умният. Че и благодарна трябва да си му.
Я у лево.

# 3
 • Мнения: 217
Освободете си пътя за някой, който ще се наслаждава на времето с Вас, ще цени Вашата личност, а този избавете от навика. Flowers Hibiscus

# 4
 • Мнения: 1 543
Докато не стане инцидент с член от семейството ми - баща ми,за който се грижих и бях в болницата с него повече от половин година. Приятелят ми беше до мен, но в един момент започна да ми казва, че съм го поставяла на второ място и не съм обръщала необходимото му внимание. Един ден седнахме да поговорим и той ми каза, че е с мен по навик, но и не може да вземе решението да се разделим, защото не било толкова лесно. В същото време според него, той бил най-интелигентният човек в обкръжението ми и семейството ми, и аз трябва да съм благодарна, че съм с него.
What the actual fuck? JoyJoy
В такъв момент за теб, вместо да ти бъде опора и да ти помага, ти мрънка, че не му обръщаш внимание... и бил най-интелигентният човек в обкръжението ти. На такава простащина може да се отговори по само един възможен начин: цветуща псувня и ритник в г*за. Щом не може той да вземе решение го улесни и го вземи вместо него. Лигльо нарцистичен. Няма защо да си губиш времето с него.

# 5
 • Мнения: 2 290
Той е с теб по навик, а ти защо си с него? Защото го обичаш ли?

Щом при болен родител ревнува, как би се държал с плачещо и изискващо грижи бебе?

# 6
 • Мнения: 3
 Защо изобщо си с него след като ти е инзеверил. Дори и да е имало чувства от твоя страна, те не се ли изпариха тогава?

# 7
 • Мнения: 65
Приятелят ти е едно разглезено, лигаво, непораснало дете. Не му се получили нещата с колежката, след което останал с теб и през цялото време ти отмъщава , щото не можеш да я заместиш. Само не знам защо толкова дълго си търпяла това комплексарче, отдавна трябваше да го изриташ.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 956
Едно от най-важните умения, които придобива човек с течение на годините, е да се научи кога да престане да язди умрял кон.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 18 388
Майко мила, ще ми обяснява някакво леке, че ние сме плебеи на фона на неговата интелигентност и аз ще се чудя дали да давам шанс?!? Тоя заслужава една яка гьостерица ама и ти също, че седиш и блееш вместо да му теглиш една сочна и да тръшнеш вратата.

# 10
 • Мнения: 1 889
Държанието му е арогантно и не го оправдавам, но разбирам това, че се е почувствал на второ място. Ако някой ден партньорът ви се посвети на свой родител, който се нуждае от грижи, и няма време за Вас и евентуално за детето Ви, може да разберете какво Ви е казал за второто място.

# 11
 • Мнения: 3 299
ММ се грижеше за майка си до самия ѝ край, аз също помагах с каквото мога, но не беше много, защото децата ни са малки, освен това са породени.
Никога, нито в една секунда не ми е минало през ума, че се чувствам пренебрегната, аз или децата ни. Да беше ми тежко на моменти, защото се оправях на 90% сама с всичко свързано с тях, но никога не съм го упреквала, дори напротив. Възхитих му се за силата и отдадеността, с която се грижи за жената, която му е дала живот, отгледала го е с любов и възпитала, като изключително добър човек.
Защо разказвам това ли? Защото смятам, че ако човек не подкрепи партньора си в най-тежките моменти от живота му и го упреква, че го пренебрегва за мен е лишен от емпатия егоист.
Не ти трябва такъв човек, в утрешния ден, когато (ако) имате дете ще те упреква, че пренебрегваш него , грижейки се за новороденото ви дете..
Махай го..той от самото начало ти е показал, че за него е най-важен собственият му комфорт.

# 12
 • Мнения: 13 785
Разкарай този егоист и си намери човек,  който ще те цени и обича.

Ще те крие година?!? Защо? Срам ли го е  било от теб?  Още тогава е трябвало да го разкараш и да не си губиш времето с него.

Бил най-интелигентния.....хахаха. Самото изказване казва всичко.

# 13
 • София
 • Мнения: 705
Много неприятно държание от мъж - да се самоизтъква, да мрънка за внимание и да те залъгва.
Мисля си, че имаш ниско самочувствие и той се възползва от това да дърпа юздите на връзката по некоректен начин.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 058
Значи започвам връзка с човек, който ме крие една година... ами... още преди да изтече годината ще е аут от живота ми. После пък изневяра... След това  се чувствал пренебрегнат и ще ми каже, че няма да се оправя без него. Че и бил по навик. Ами... някои жени сами се поставят в ролята на изтривалки и после се чудят защо отсреща не ги уважават. Ами... то уважението се печели...

Общи условия

Активация на акаунт