Епилепсия-тема 8

• 48 580
  • 626
  •   1
Отговори
# 315
ванче,какви са ви страничните ефекти от депакина?

# 316
  • гр.Гоце Делчев
Момичета моята Елена в понеделник или вторник ще я приемат в клиниката в Пловдив да и направят някои изследвания при д-р Пачева и сега съм под напрежение.Трябваше да споделя с някого .Ще и правят и скенер и ЯМР.Дано всичко да е наред.Някой знае ли дали Танита е още там да се запознаят двете.Стискайте палци всичко да е наред.

# 317
  • Варна
Пепи аз ще стискам и краката палци всичко да е наред, но защо едновременно ще правят и скенер и ЯМР?

# 318
  • гр.Гоце Делчев
Сиянче ще и правят скенер и ЯМР защото досега не и са правени,а също така ще и правят серумно ниво на депакина и изследвания за щитовидната жлеза защото ако си видяла на снимките,които съм качила е слабичка,а пък повечето деца пълнеят от депакина.Тя е в Пловдив ,а аз съм си в Гоце Делчев,племенничката е разговаряла за това какви изследвания ще и правят.Аз разговарях с Пачева по телефона,за да и обясня вида на пристъпите на Елена.Извинявай ако пиша малко несвързано ,но в момента ми е доста притеснено.Досега при Литвиненко не са ни правени такива изследвания.

# 319
С Танита вчера си писахме и каза че Ели пак са я взели в интезивното ако искаш да ти дам телефона и може да се видят ако Ели я изкарат от интизивното.Много изпатиха двечките,дано се оправи по бързо моля се Praynig и да ги изпишат.

# 320
  • гр.Гоце Делчев
Моля се Ели на Танитка да се оправи  и да ги изпишат,че се намъчиха двете. Praynig

# 321
  • Ямбол
Пепи, Д-р Пачева е прекрасен човек и специалист. Разкажи подробно и спокойно всичко. Тя работи бавно, спокойно и това вдъхва доверие. Тя ми каза за дъщеря ми неща, за които не подозирах, че имат връзка със заболяването! Дъщеричката ти е страхотна! Пожелавам ви успех!   bouquet

# 322
  • гр.Гоце Делчев
Маия 4 благодаря ти и аз останах с добро впечатление след разговора по телефона.Нека се успокоя и ще пиша по подробно сега съм доста объркана.

# 323
Пепи ,мила това ,че са се наели да правят тези изследвания е чудесно. Ели е голяма и няма да има нужда от упойки. А за серумното ниво ,ще ви е само от полза.
Помоли да поискат запис за ЯМР то. Вече почти на всякъде предлагат  тази екстра!

Ренета,ние пием депакин вече 9та година и ,минали сме през максимални дози ,после намаляване ,усложнения ,пак повишаване и от 2г. по лекарско предписание си карахме на минимална доза ,толкова минимална ,че все едно не пием депакин и  не зная от това ли от друго ни се появиха пристъпи с нов характер.
Не може и дума да става за сравнение с вас и нас ,ние сме вече големи и други неща ни сервира депакина,дано се стабилизират вече нещата ,но за съжаление трябва да мине време.
Днес отново сме имали от новите ,но така ще си е. ooooh!

# 324
  • гр.Гоце Делчев
Ванче балогадаря ти ще помоля за запис на ЯМР иначе не бих се сетила защото нямам толкова опит като теб. Hug

# 325
Сианка, моля кажи какви са ти резервите относно метода Войта? (ако смяташ, че касае моите бебета, разбира се  Simple Smile). Мерси за инфото за Банкя!
Ванче, надявам се да намерите пътя към правилното лечение на Петя  Peace Аз още продъжавам да търся за моите момченца...

# 326
  • Варна
Пепи аз също пусках на Ирена изследвания на щитовидната жлеза януари месец. Но знам че ако има някакъв проблем там трябва да има и други признаци. Пък защо трябва да е задължително да дебелеете от депакина, аз съм виждала много деца дето пият конвулекс и депакин пък са слаби. Мой то прасенце че е дебеличко дебеличко е, но не смятам че е от конвулекса, ами също от това че тя хапва много стабилно пък не може да изразходва тези калории и за това е по шошава, но напоследък се по издължи и тя по заслабна мъничко. Виж тук за щитовидната жлеза http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2899&sectio … 21&id=0001401.

Гале аз съм резервирана към войта, знам че може да помогне много, но ние сме с епилепсия както и вие и не е много препоръчително да се прилага. Знам за войта че да се прилага тая терапия детето трябва да не е имало пристъпи най-малко 6 месеца. Пък и в Банкя не прилагат чист войт както е при Чавдаров, там прилагат ЛФК-лечебна физкултура и чат пат някой друга точка от войта която не е нищо особено.

# 327
просто мисля ,че моето момиченце е много сънливо от депакина,поне засега пристъпите са овладяни.дано и занапред да е така.

# 328
  • Варна
renetageo не само твоето детенце е по успа то от депакина, повечето тук пием конвулекс и депакин и нашите деца са малки. Един от страничните ефекти на валпроватите е сънливостта както и на всички други антиконсулванти. Ирена като беше на два медикамента по цял ден спеше, имало случай не мога да я събудя за да я нахраня. Но ако си останете на същата доза детето постепенно я израства и с килограми и с възраст и би трябвало сънливостта да намалява.

# 329
а колко време пиете депакин ,ако нямате гърчове-минимум 1 година?

Общи условия

Активация на акаунт