Епилепсия-тема 8

• 48 581
  • 626
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро!
Да се отчета както бях обещала!
Ние бяхме в 4рта клиника по епилепсия в ,,Свети Наум" за лица над 18г. Намира се в централната сграда на 4ртия етаж.И има и съвпадение на имената на специалисти и там си има д-р Димова ,но няма общо с доц. Димова от детското. Peace
Условията са отлични ,навсякъде блести от чистота,сестрите са много мили и усмихнати,но завеждащата и едната от лекарките бяха в отпуск и имаше само един лекар д-р Димова и стажантката д-р Стефанова ,млада и уж усмихната и приветлива дама! Тя ни прие и ни беше лекуващия невролог ! #Cussing out
На втория ден ни взеха кръв и направиха ни ЕЕГ. Към обяд ни извика д-р Стефанова и ми каза ,че ЕЕГто е ,,добро"-нямало нищо притесняващо.И реши да качваме ламиктала и да увеличава депакина ,но аз бях против депакина ,защото си имаме вече странични ефекти и при малки дози ,а какво ще правим с големи.
В това време влезе д-р Димова и предложи да се замени тогава депакина с Кепра,но Стефанова се засегна и ме заплаши ,че и Кепрата не била добра ,но без да ми обясни защо и как ,прибра се в стаята си.На другия ден изобщо не ни се обади и когато я потърсих към 11.00 тя си беше отишла ,толкова много се притесних и ядосах ,но реших да изчакам до петък.Да ,ама НЕ ,тя и в петък не се яви на работа ,кво й пука ,че има пациент за изписване. И така потърсих д-р Димова,то нямаше и кой друг.
Благодаря ,че така се получи,д-р Димова ни написа новите протоколи ,за увеличеване на ламиктала и за Кепра. Даде ни експертно становище и приложение 1 ,което се изисква от 1ви юни от ЗК.
Спираме депакина и Пирамема ,,за пирамема ,изобщо не бил добро лекарство при нашия случай,добре ,че сме го пили в малка доза.
И така вече сме си с реалната диагноза:Симптоматична епилепсия ,прости парциални моторни и генерализирани тонично -клонични пристъпи. Треморите на ръцете ,които се появиха за съжаление са ордьовъра към другите ни пристъпи! Sad
А ЕЕГ то ,не е изобщо добро ,както ни каза оная ,имаме си много вълни,а също и данни за огнищна активност в двете полукълба ,абе изобщо ,добре ,че външно не ни личи нищо.Благодаря на Бог! Praynig

Д-р Ралчева е единствения с документ детски невролог във Варна и имаща договор с РЗОК.Но не мога да се изказвам за нея ,колко много родители са ме търсили и оплаквали от отношението й към тях!Обича да се изтъква ,колко е добра и единствена ,абе велика личност! #Cussing out

А за доц. Божинова ,тя е националния ни консултант по всичко свързано с епилепсията ,доста често отсъства от страната ,защото посещава международни конгреси и конференции в областа на неврологията и епилепсията в частност!

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 10:25 от Vanq 66

# 301
  • Варна
Егати лекарката аз, бих я удушила с голи ръце, ако на мен ми направи такъв номер  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Ванче поне се радвам че вече си имате реална диагноза след толкова години, съжалявам и за лошите неща, които споменаваш. Не можах само да разбера сега на какви лекарства сте, само на ламиктал ли?

Аз за Ралчева мога да коментирам цял ден който иска  Joy Joy Joy, много я имам, жалко че не съм я виждала от около година, да й благодаря лично fight, за допълнителните допринесени увреждания на Иренка от нейното самозабравило се "величие"  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 302
Сучайно минавам през темата и виждам Ванче, че сте имали неприятни емоции  Confused Съжалявам, че е трябвало пак да посетите докторите. Хубавото е наистина, че външно не личат тези пристъпи, иначе нещата щяха да са много по-сложни и неприятни...
Преди 3 години /преди последната операция/, нас също ни бяха насочили към д-р Ралчева. Чакахме я пред кабинета й 2 часа, след което се разбра, че нямало да дойде  Mr. Green На другия ден пак отидохме, но тя много бързаше за семинар.. и нямаше време да ни приеме. #2gunfire Така и не се срешнахме повече. Дано никога не ни се и налага!
Ванче, ако имате идване пак в София и мога да ти бъда полезна  callme! Четвърти км. е близо нас.
  bouquet

# 303
  • гр.Гоце Делчев
Хей майчета много сте се разписали появиха се Ванчето и Сияна и темата стана по активна.Ванче съжалявам ,че има такива доктори като Стефанова ,които гледат безотговорно на нещата.

# 304
Здравийте добавката brian b.мога ли да я давам с започването на ново лекарство или да изчакам да видя първо как ще действа трилептала,за Р-ва и аз нямам думи. #2gunfire

# 305
Диди ,добре е да изчакаш с браен бустера ,да имаш реална представа как ще сте с трилептала и след това ,след консулт с невролога ,как точно да приемате Б.Б.,го включвайте!
Нашата организация вече си има и предствител за Шумен.
А с мен се свърза един татко пак от вашия град с детенце с синдром на Уест.
Хубаво ще бъде да се подържате родителите и да си давате сили и кураж!
А кога сте ходили при доц. Божинова!

# 306
При Божинова ходихми на 8.07 сряда и беше голяма лудница там,да наистина ще изчакам да видя как действа лекарството и тогава ще видим

# 307
Диди добре дошла,аз давам на моя син брейн бустер доволна съм има напредък,но сега го спрях за малко че ми направи пристъпи миналата седмица малко да отшуми и пак почвам нали знаеш като изпиете едно шишенце и после почивка,също добро е още ескимо кидс.

# 308
  • Варна
Ади сега и на мен да поясните повече за тези нещица които давате за подпомагане на мозъка. На мен за Иренка никой нищо не ми е казвал дали мога да й давам нещо, а бих искала с изключение на ноотропил. Чух също, че май Литвиненко не го дава много много тоя браен бустер, ама не съм сигурна или може би е ставало въпрос за такъв случай като нашия.

# 309
Didi06, моят син също пие Трилептал 300 - сутрин и вечер по таблетка и половина. Лечението му е назначено от доц. Божинова, а диагнозата ни е фокална епилепсия с един генерализиран припадък. Прочела съм за страничните ефекти на Трилептала, но поне за сега не ги откривам при него.

# 310
Момичета от един месец пием добавките на VISOIN по индивидуална и специална схема.Някой друг пробвал ли ги е?Аз ще пиша за ефекта но чакам да минат поне три месеца от началото на приема.

# 311
Сияна точно Литвиненко питах дали можем да пием Брейн Бустер и неговите думи бяха:"Незнам колко ще ви помогне,но няма да ви навреди".Можеш да го попиташ ако искаш.
http://www.admedicine-bg.com/products/brn.htm това е брейн бустера
http://www.az-jenata.com/eskimo/dr.htm това е ескимо кидс

# 312
Здравейте!
Моля споделете за ефекти надявам се положителни от ББустера.
Dineva-ta кой ви назначи схемата на тези продукти и какво подпомагат те?

# 313
manka,схемата ни направи VIP представителката на VISOIN за България.С тези добавки се цели да се помогне за пълното оздравяване на детето.Доколко това ще стане факт тепърва предстои да видим.(аз съм все още скептично настроена).Но август месец ще правим ЕЕГ и ако има подобрение някакво ще разкажа по-подробна.За сега само наблюдавам още без да смея да се изкажа категорично за ефекта на добавките.

# 314
Здравейте, момичета! Ванче, радвам се, че имате точна диагноза, това май е най-основното, което ви трябва, за да се борите оптимално и ефективно с болестта!
Ние от 20 сме на 4-ти км в Св. Наум, май тогава ще ни е следващото еег. За съжаление дори от синактена пристъпите ни не стихват и не се повлияват по никакъв начин, дано поне еег-то покаже подобрение. Ако някой от вас следващата седмица ще ходи до Св. Наум с радост ще се запознаем, ако искате ми пишете на лични за координати.
Желая на всички дечица да им се случват само хубави неща!!!

Общи условия

Активация на акаунт