Епилепсия-тема 8

• 47 948
  • 626
  •   1
Отговори
# 285
Честит Рожден ден,Миро!
baloniЖелая ти много,много здраве ,щастие и прекрасно детсво!Много радости на носиш на мама и татко. newsm51

Танитка,това са прекрасни новини.Сега ще си с малката и ще си по спокойна.Дай боже тези дни да се възстанови напълно и да ви изпишат. Praynig
 Сиянка,радвам се че малката Иренка вече е добре. Hug

# 286
Здравейте на всички майки които се борят с тази упорита болест! И аз се присъединявам към  вас с молба за съвет и подкрепа!!! Моята история е следната: синът ми е на три годинки с диагноза епилепсия.Нашите пристъпи протичас с болка в корема,посиняване на устнитеи преглъщане -комплексни парциални пристъпи. Тази диагноза ни я постави доц. Божинова от 4км. ЕЕГ в норма за възраста си и ЯМР в норма. Изписаха ни Трилептал 3 3 4 доза при тегло 22кг. притеснявам се че синът ми е на 3 годинки а това лекарство се дава на по големички деца. Някой има ли опит с това лекарсто, какви странични действия има как влияе при децата. Знаете ли нещо повече за този вид пристъпи? Ще съм много благодарна да чуя и вашето мнение! Благодаря ви предварително!!!

# 287
  • Варна
didi 06 моята дъщеря беше на 2 месеца и 10 дена като и включиха като втори медикамент трилептала. Не мисля че твоят син е малък за този медикамент, пък и невролозите си знаят какво да изписват в определените случаи и видове гърчове. При всяко едно дете всеки медикамент влияе различно, нас например трилептала ни успиваше много. Ако желаеш мога да ти пусна подробното инфо за страничните ефекти на трилрптала и вече ти си преценяваш чрез наблюдение над детето ти дали има нещо странично което е свързано с трилептала. Моят съвет е да се консултираш с Литвиненко хубаво е да имаш мнението от още един специалист, пък и Литвиненко в момента е най-добрия невролог в областта на епилепсията.

# 288
  • гр.Гоце Делчев
Диди 06 моята дъщеря е също на трилептал ,но е голяма и не мога да ти кажа какво е въздействието му върху малките деца.Сиянка е права като ти дава съвет да се обърнеш към Литвиненко той наистина е най-добрият невролог.Ние те подкрепяме напълно при нас ще можеш да се оплачеш когато ти е тъжно и да се похвалиш за някои неща когато ти е весело.

# 289
Галини може да се видим аз съм се записала за 18 август
Ема, с нетърпение ще чакам да се видим. Ще ни познаеш по гюрултията. Не знам как ще ни изтърпят там  Twisted Evil Twisted Evil
Сиянка, много добри новини. Радвам се за напредъка на Иренка. Нека да е непослушна  Joy, само да дърпа напред. По думите ти разбирам, че физиотерапията (т.е. стимулиране на мускулите с ел. ток? или нещо др.) е възможно да предизвика гърч? За нас няма клинична пътека и ще заплащам процедурите, които ще ни правят. Дали ще мога да избирам какво точно? Или да оставя на тяхната преценка? Има ли обезопасени кошари, в които да спят бебетата? Спално бельо? Хранителен магазин? Не  ми се иска да вземам нищо излишно, че без това багажа ни е като за хималайска експедиция...
Поздрави и спокоен уикенд Hug

# 290
Галини спокойно ще те разведем по магазините има спално белъо,кошарите са дървени има и железни пиши на лични кво точно те интересува?

# 291
Здравейте ,ние се звърнахме тази сутрин ,но подробностите утре!

Не искам да се заяждам и дразня ,но не може да се каже ,че ето този лекар е най- добрия. Peace
Всеки родител или пациент сам преценява кой за тях е най-добрия специалист!

В далечната 1998г. нашата невроложка беше най-добрата и разбрана специалистка ,но с годините нещо й стана.
Сега нали уж за добро отидохме при сериозен специалист ,но мани от такава сериозност с два вида пристъпи и с ативирана огнищна дейност,добре ,че имах подкрепата на един току що навлизащ в тази свера специалист!
Повече утре!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИРО!

newsm59 bdbaloni newsm59

Весело и щастливо детство и много здраве! Hug

# 292
Здравейте,благодаря ви много за съветити и при Литвиненко сме ходили преди една година педписа ни депакин и не ни обърна много внимание защото бързаше на някаква конференция и ни претупаха набързо без да получа отговори на въпросите които иксах да му задам  и на това отгоре си платихме, яд ме е че пропътувахме толкова път и то без да има полза затова ни препоръчаха доц. Божинова. По описанието на пристъпите тя ни сложи и тази диагноза а Литвиненко не каза нищо.Някои от вас ходил ли е при Божинова и какво ви е мнението за нея като специалист. В Варна нашия невролог се чуди каква е тази епилепсия защото пристъпите се появяват през един и същ период плюс минус 2-3 дни каза че е като менструален цикъл.От много обикаляне на невролози и пиене на различни лекарства само Божинова окачестви пристъпите като комплексни парциални пристъпи и затова исписа трилептал.

# 293
Didi06,нашата диагноза я постави точно доц.Божинова!  bouquetНие също сме от Варна и самите невролози тук ме посъветваха да отидем в СФ!Трудно им беше да определят вида-казаха епи,но каква точно... Tired
Свързахме се с нея чрез ДР.Делиганева-в момента тя специализира за детски невролог.Знам ,че в момента също прави консултации всяка събота.Всъщност тя е нашия лекуващ лекар,но сме диспансеризирани при друг заради лекарствата/но това е само временно Peace/
Успех!  bouquet

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 00:07 от Ети

# 294
didi06,здравей в нашия отбор!
Важното е сега с трилептала да се овладеят пристъпите, а тъй като чета май се досещам кой ви е невролога.
И по този повод ще споделя,какво ми казаха в София ,,не познаваме добър невролог в областа на епилепсията" за Варна  Sad,защо ли  newsm78

А да попитам публично,мамите от Варна не само пишищите ,но и четящите,кой е дал глобулския ми номер на Ралчева ,та нещо много се е притеснила и вчера ме потърси! Twisted Evil Twisted Evil

# 295
Момичета кажете ми за тазе добава на brian booster за какво помага, мога ли да я давам на сина си за да нямаме толкова много странични действия от лекарствата помага ли, кои трябва да ми я изпише ?

# 296
brian booster,се дава за подобряване на умственото развитие на детето ,и добре е невролога да ви го изпише!
Надявам се утре ,мами ,чийто деца са го пили да споделят опит!

# 297
Ванче твоята работа с Ралчева,стана като моята в един форум и с Михова писахме за един център намеси се Банкя спорове големи и накрая нещеш ли и Михова писа.Досещам се кои са доносниците,сега като се обадих да се записвам в поведението на Михова усетих напрежение защото с някои мами от форума са ни изкоментирали много кофти е мразя такива доносници. #2gunfire

# 298
  • Варна
Ванче аз дадох номера на приятелката, че много искаше да те чуе, било и домъчняло за тебе  Joy Joy Joy.

За Литвиненко съм чула от много места, че сега в момента още повече се е специализирал, относно епилепсията.

didi06 в София също може да се консултираш с Д-р Христова в Токуда имам много приятели, които ходят при нея и са доволни, аз също съм ходела, но понякога е много крайна.

Гале в Банкя има магазини колкото искаш, спалното бельо беше ужасно аз си купих чаршафи и одеяло от там, беше ме гнус да ги ползвам техните и много ми миришеха. За процедурите по принцип тия който са с епилепсия не им назначават физиотерапия, а само масажи и рехабилитации. Пък и аз си казах още първия ден, че ако прилагат войт не искам да го прилагат върху Ирена и те ми казаха че няма проблем, но май и не го прилат де.

# 299
  • София
Didi06 защо не се регистрираш за да може да ти пиша на лични. newsm78 И ние сме при Божинова и според мен  това  е точното място за моето дете.
Ванче тази Ралчева да не е лекуващата Ви лекарка във Варна? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт