LaRedoute.fr - 119 - Всичко за поръчката или намаленията започват на 24.06

• 33 460
  • 494
  •   1
Отговори
# 420
Винаги ми е било интересно, защо по Черноморието на "дънков", викате "дънкен" и на "пазаруване" - "пазарене"? Не се заяждам, просто ми е любопитно откъде идва тази разлика в изговарянето на думичките.  newsm78
Алекс, не е разлика в изговорянето - варненци са убедени, че така е правилно, дори не можеш да им докажеш, че такива думи не съществуват или че имат съвсем друго значение. Ако минеш из града даже навсякъде висят табели - ТОАЛЕТ, това означанава тоалетна, а те не са чували тази дума. Също така не знаят какво е чушка - на варненски е пипер, като ида на пазара и кажа чушки така странно ме гледат, или пък " едно кило от това домате, тук научих че домат е в среден род - казва се домате  Mr. Green  Аз като пришълец варненец се опитвам поне моите деца да науча, но гледам че почват и те така да говорят

# 421
Момичета не мога да се ориентирам какъв размер чаршафи да поръчам. Матракът на спалнята е широк 150 см и не знам долен чаршаф с ластик размер 140/190 дали ще е добре или трябва да поръчам 160/200? Горния чаршаф е с размери 190/210, а такъв размер не виждам в сайта. Има 200/200, но дали пък няма да е къс?

# 422
Вие нагласяте ли си предварително в кошницата разни неща? Аз предпочитам да си я пълня като видя какви са намлените цени. Simple Smile
Подготвям я предварително  Peace Нямам нерви да я пълня в първия ден на намаленията, в общи линии тогава е кошмар  Mr. Green

Алекс- памучеН, ленеН, синтетичеН- дънкеН платл Или сиН, червеН, дънкеН цвят.

Памучен, ленен, синтетичен - това материя. ДънкОВ не е материя, защото дънкОВият плат е памучеН. Няма как да ги сравняваш и отъждествяваш.
СиВ, оранжеВ, розоВ, дънкоВ  Mr. Green
Пазаря - водя преговори за цена
Пазарувам - купувам
Нямам ценоразпис, работя на ползу роду  Joy

# 423
  • Пловдив
Някой получавал ли е тази рокля - http://www.laredoute.fr/vente-robe-chemise.aspx?productid=324131 … &numberpage=1

Гледам я от миналата година и още не мога да се реша да я взема.

Някои я имаме от предишни намаления за 2 евро  Mr. Green
Но беше само 34 номер, според мен е уголемена, защото си ми става спокойно 34, въпреки, че нося 36, понякога и 38 за рокли  Peace

# 424
  • София
 oops offtopic

ух, макар и много встрани от темата, но по актуалния въпрос за българския език:

Моя приятелка кандидатста за работа. Завършила е Техническия с добър успех.
На интервюто я карат да напише ИНЖЕНЕР на български и английски....
те ги сбъркала и 2та  ooooh!
Което е по-лошо: разказвала съм случката на много хора - почти всички НЕ знаят как се пише на български  Shocked

Вярвам, че красотата на езика е в различните диалекти, но при писане /дори и във форуми/ трябва да използваме книжовни думи... или поне да се ОПИТВАМЕ...
Нека спасим поне правописа, за граматиката вече е късно /а за пунктуация да не говорим  Tired/

А по темата:
Смятам да си напълня от сега кошницата, а после каквото не ми е изгодно ще го трия... по-бързо ще стане... поне така мисля...  newsm78

# 425
http://www.laredoute.fr/vente-2-polos-manches-courtes.aspx?produ … &numberpage=5

може ли да ми кажете дали тези блузи са с тъкано тип лакосте или са обикновено памучно трико ?

# 426
  • Пловдив
http://www.laredoute.fr/vente-2-polos-manches-courtes.aspx?produ … &numberpage=5

може ли да ми кажете дали тези блузи са с тъкано тип лакосте или са обикновено памучно трико ?

тип лакост са  Peace

# 427
Моля за малко помощ
При гръдна обиколка - 86, талия 67,
кой размер от тази туника трябва да си поръчам?
http://www.laredoute.fr/vente-tunique-imprimee-femme.aspx?produc … &numberpage=2

36 или 38?

# 428
  • В сънния Люлин, прибулен...
Алекс- памучеН, ленеН, синтетичеН- дънкеН платл Или сиН, червеН, дънкеН цвят.
Пазаренето предполагам идва от турския маниер да се пазариш за цената  на пазара- останало е като общовалидно за целия процес на покупка на стоки.
А сега по моя ценоразпис ми дължиш 10  лева. hahaha

Ако беше направила ПОЯСНЕНИЕ С ПОГАЛВАНЕ ПО КОСАТА, щеше да имаш основание да поискаш и 20 hahaha

# 429
  • Пловдив
Моля за малко помощ
При гръдна обиколка - 86, талия 67,
кой размер от тази туника трябва да си поръчам?
http://www.laredoute.fr/vente-tunique-imprimee-femme.aspx?produc … &numberpage=2

36 или 38?
от тази специално - 38 няма разтегливост

# 430
Моля за помощ! Praynig Когато имам някакъв продукт в кошницата и искам  да го изтрия бутона ми не е активен. Кликам върху него, но нищо. На някой случвало ли му се е и имате ли идея как да го оправя Embarassed

# 431
Много приятна дискусийка се заформи около българския език.  Hug
Дано този добър тон се запази и по намаленията, въпреки че имам съмнения.
На мен наистина ми беше интересно откъде е тръгнала тази разлика.
Сега да си кажат тези, на които им дължа по ценоразписа по тарифа "вежлив отговор на глупав въпрос с вникване в проблема"?  Mr. Green

Моля за помощ! Praynig Когато имам някакъв продукт в кошницата и искам  да го изтрия бутона ми не е активен. Кликам върху него, но нищо. На някой случвало ли му се е и имате ли идея как да го оправя Embarassed

Таксувай се сама!  Laughing
Тъкмо ще избия некой лев.  Mr. Green
Давам бонус: 1-вия пост!  Hug

# 432
  • В сънния Люлин, прибулен...
Моля за помощ! Praynig Когато имам някакъв продукт в кошницата и искам  да го изтрия бутона ми не е активен. Кликам върху него, но нищо. На някой случвало ли му се е и имате ли идея как да го оправя Embarassed

Вдясно от артикула имаш едно беличко квадратче. Вътре трябва с кликане да сложиш отметка и тогава да цъкаш на хиксчето-бутон за изтриване.

# 433

Вдясно от артикула имаш едно беличко квадратче. Вътре трябва с кликане да сложиш отметка и тогава да цъкаш на хиксчето-бутон за изтриване.

Зная, че първо трябва да маркирам артикула и после да го изтрия, но след като е маркиран, не иска да се изтрие

# 434
Благодаря ти smile3525

Общи условия

Активация на акаунт