Като Ема няма втора, вече кака е на Нора - Априлчета'06

• 14 176
  • 260
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, и аз  да ви почерпя за моят мъж - има рожден ден!

Ренка, да е жива и здрава и твоята половинка и много да ви гледа и обича!
Рени, и моят Станислав напоследък стана много агресивен, а при това още не ходи на ДГ и няма реална причина да е такъв! Вчера така ме одра по бузата, че днес отидох на работа като индианец, приготвил се за война!

# 61
  • София
Тина, честита ви втора принцеса с прекрасното име Нора  Hug. Много много поводи за радост да ви носи!  Hug

Честито и на всички празнуващи последните дни.

Не се притеснявайте добре сме.  Hug Но от работа не ми остава време да ви видя. Емича ми е като ранен партизанин с обелени лакти и колене. Всеки ден се връща с нова лепенка  Thinking Хвалят ми го, че слуша, а все ми се прибира ранен. Вчера някое дете го беше одрало по нослето.
През уикенда ходихме на сватба в Сандански и там имахме пак неприятно приключение. Емо с проблемните уши не трябваше да го мокрим, но като видя басейна и ни изнуди да го заведем. Оставихме го в малкия басейн за около час (беше след 17:30 часа) като един от нас постоянно го пазеше. След това докато почивахме на шезлонгите, наш Емо хареса една топка и започна да я хвърля в големия басейн. Вятърът му я връщаше обратно до ръба, той се навеждаше да я вземе и пак я хвърляше. Поне 100 пъти му казахме да не прави така, но той продължи. Накрая върнахме топката на децата от които я беше взел. Страхувах се да не падне в басейна. Дойде наш приятел и седна край нас на приказка. Докато си приказваме видях как Косе, който лежеше на шезлонга в средата изведнъж рипна и  скочи в басейна. От там се подаваше само темето на Емо и част от ръчичката. Дори не можеше да извика. Край басейна нямаше други хора освен нас и един спасител. Младежът бързо се озова до Емо и когато Косе го вдигна леко нагоре, спасителят го изтегли. Слава Богу разминахме се само с уплаха, Емо се нарева наволя. И вече 4ти ден разказва на всички как  паднал в басейна, защото не слушал. Доста ни стресира щурчо. Дано само ушите не направят проблем, че не трябваше да ги мокрим няколко месеца по съвет на педиатъра.  Praynig Откак сме се върнали от Сандански не иска да заспива сам и ме моли да се гушка при мен. Знам, че е уплашен и още няколко дни ще го оставя да заспива на леглото ни.

Аги, аз водих Емо при проф. Кънев - препоръчаха ми го. Може и да е голям специалист, но като човек е голяма и кръгла 0. За 10 минути бяхме 3тите, които влязохме в кабинета. Прегледа продължи 4 минути по часовник. Метна по едно око на ушите, нослето, гърлото - навря си огромния пръст в устата на Емо и му докара пристъп от рев. Констатира "за операция сте" и "Обадете ми се след Великден да ми кажете кога да я направим".  Поисках да науча нещо повече, евентуално ако трябва да сменя лекарствата, а той ми отвори вратата на кабинета каза ми "50лева" и " Ще чакам да ми се обадите след празниците". Е, не му се обадих. Бясна съм още като се сетя, че дадох и 40лв за такси само да му видя очите на тоя дундьо, дето ми стресира детето. Колежка е много доволна от специалистите УНГ в Транспортна поликлиника - там е правила 2 операции на сина си. Ако се наложи на есен там ще водя Емо.

Рени, онзи ден бях с приятелка с дете 4 месеца по-голямо от Емо. По пътя детето и поиска нещо, което тя му отказа и малкия изпадна в дива ярост и започна да я нарича Глупачка и Тъпачка. Тя помоли да спрем колата, слезе с детето и му каза да си намери друга Глупачка, която да го гледа, разкарва през целия ден, да му осигурява всички прищевки и се качи в колата. Малкият в началото не реагира, но като разбра, че няма да се качи в колата при нея избухна в сълзи и започна да и се извинява и да я уверява, че много я обича. Остави го да пореве и пак го качи в колата. Но без да си даде и вид, че и пука за него.  Тя сподели, че в началото след всяка обида му е обяснявала, че не е правилно така да се отнася към човека, който денонощно е с него и му трепери и че ако продължава ще го остави на улицата да си намери друга майка, която да го гледа. Заплаши го, че следващият път колата просто ще тръгне и ще го остави сам на улицата. Явно хлапето схвана, защото след това не промрънка за нищо и каквото му се кажеше слушаше. Голям глезльо е и се изненадах, че само с приказки успя да го вкара в нормални релси. Аз нямаше да се овладея и ако Емо ми го беше сервирал най-вероятно щеше да отнесе някой шамар. Благодаря се, че не ми ги сервира все още такива.

# 62
Ренка, вие не се ослушвайте, а някоя от вас вече е крайно време да бременее, да не каже няколко поне  Crossing Arms

Раче, аз изпитвам ужас от това детето да падне във водата и затова съм винаги до него и за ръка, а ако не аз то баща му, много ме е шубе да не падне в голям басейн  Confused

Иначе случката с твоята приятелка е супер  Peace Аз няколко пъти така си тръгвам от площадката или просто тръгвам да си излизам от нас, а да видиш как веднага почва да се извинява и да обещава, че повече няма да прави така и да ме целува  Grinning

Анелиз, да е жив и здрав мъжа ти! Много щастлив и любящ баща и съпруг да е!

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 13:27 от Nadeto

# 63
  • Русе
Честити Рождени Дни на половинките на Ренката и Анелиз! Много да ви обичат и слушат!  bouquet

Раче, предтавям си какво сте преживели! #Crazy Hug Дано му мине бързо стреса на смелчагата! Praynig

Уф, в Русе дали има чакръкчия  Thinking, ако ми потрябва, де!  Laughing
Много се кефя на таквиз алтернативни медицини. Мен като малка са ме водили на нещо подобно (мануален терапевт) в Златарица, който само с един масаж ми реши проблем, за който иначе трябваше да ме оперират. Crazy. Жалко, че нямаме и читав хомеопат в града. Sad

Бубс, на теб помогнаха ли ти за мигрената? Rolling Eyes

# 64
  • София
Рени, аз дойдох към 7 там. Ти беше ли още?

Аги, ние ходихме в МВР болница при един, който ми похвалиха. Мога да ит дам координати.

Раче, непослушковци са тия момчетия и все повече стават.

Наде, добре значи, че не ти писах вчера на скайпа като те видях по въпроса.

За морето - много е сложно при мене. Но децата ще ходят по отделно, а с мен не се знае

# 65
  • София
Рени, аз дойдох към 7 там. Ти беше ли още?

Ами не-ние към 6:30 тръгнахме до пазара за череши. По пътя Соня направи въпросния панаир и я качих на колата и се прибрахме.

ЧРД на половинките на Анелиз и Ренката. /че днес цял ден забравям/

# 66
O, мацки! Разписали сте се нещо.
Днес бяхме на УНГ в нашата болница, лекарката внимателно прегледа ушите - каза, че са супер, гърлото нищо му няма, даже и носът не би казала, че е проблемен. И ако не сме  й показали изследването нямало и да предположи, че детето е болно. Но! Щом имало такива показатели, макар да не са плачевни, и щом не можем да го ваксинираме от страх да не стане беля /т.е. не било редно да се ваксинира така/, значи Бактробан в носа, а преди него Коларгол. И след 7-10 дни ще му направим отново посявка и ако има нещо - АБ. Но да опитаме така.
Искам да сменя лекаря. Но сега се чудя как да отида и да му взема картона на бебето.... newsm78 Какво да кажа?Той днес много ядосано ми даде направлението за УНГ, понеже аз направих реплика, че няма той да казва какъв АБ да се дава, а специалист. И на Тони пусна носен секрет, та чакам в петък да излезне. И ако и при Тони има нещо - да дав а направление за УНГ.
Говорила съм с друга лекарка, беше направо потресена, че бебето на 6м е без ваксини! ooooh! Каза, че ще го вземе на риск. Тя е от тези, по старата школа, въпреки, че не бе много възрастна. Но пък сега ще видим - Тони по новите тенденции, Дидо по по-старите. Т.е. на Дидо нито една ваксина няма да му се размине, ще го бодат яко.
Важното е, че при нея има малък наплив, както ми казаха, и че кръщелницата и тя ще е при нея, така дефакто се събираме познати майки при обща лекарка, а децата са ни в контакт така или иначе.

Тони от седмица е влезнал в такава криза, че ме е срам, че съм му майка. Тази криса се засилва и не знам - или той без уши ще остане, а и вече няма памперс, който да пази гъза, или аз ще се гръмна. От събуждането си сутрин започва да иска това, онова, да настоява, като му се откаже прави плонж на пода....прави се че плюе по мен или баба си, не зачита думата "спри".... днес яде пердах от баба си, ама и тя е на мнение, че се налага вече да види "дебелия край" и шамарената фабрика, понеже все ни мъмреше, че сме шамарели детето, но сега вижда, че с говорене няма братче никаква файда. ooooh!

# 67
Аги, според мен на Тони му е чисто и просто скучно вкъщи и за това прави такива сцени. Ако ходи на градина, 100% няма да е така  Peace

За лекаря, ами и аз ако бях бих се обидила на репликата за специалиста, та тъй като вече си си развалила отношението с него, какво те притеснява да го смениш?  newsm78

# 68
  • София
Добро утро! хайде ставайте!

Аги, щом са някакви коки Бактробана ще ги оправи. И Влади беше така. И той е супер назад с ваксините-има бити само 2 пентаксима, но сега след шарката казаха имунизация след 45 дена от заболяването.

Соня определено слуша повече като ходи на ясла. домъчнява и за нейните си играчки повече, а и общуването и с нас е някакси по-пълноценно, макар че е за няколко часа. Peace

# 69
Аги, на Дидо не са му бити ваксини, защото е болен или защото не искаш  newsm78 Питам, защото си спомням, че на Тони ти сама беше отказала някаква ваксина. В юнската тема много майчета се чудят как става отказването, затова питам.

# 70
Бубка, схванах - един вид "Темида се смее". Grinning

Аги, мисля, че прехвърлянето на картона става по някакъв служебен път, а ти трябва само да подадеш молба до Здравтата каса. Поне при мен беше така, когато аз сменях, ама беше преди 7-8 години. Thinking

Аз още се размотавам с изследванията на Велина. Tired

Иначе, да, и тя е някаква криза ли, що ли!? Ама по-скоро не е криза, а просто пораства и си е по-своенравна. Отговаря с "не", "няма", "край-точка"... Това последното от къде го е чула - не знам. Бие брат си, дразни го и пр. екстри... Rolling Eyes

Раче, и Петър ни е правил подобно изпълнение, а по принцин не е никакъв фен на водата... до миналото лято, когато се престраши, да влиза в морето. Обаче Велина и това лято няма да иска, установих на басейна на Усоето, т.е. ще имам спокойствие на плажа... Отплеснах се! Crazy Исках да кажа, че съм наясно с ужаса, който сте изживяли! Hug
Ама вие наистина не се спирате в Татковината ни!? Peace

Ренка, Анелиз, честити ви пораснали половинки!  bouquet  bouquet

Прохладен ден, дами!
Hug

П.П. Въпроси /малко тъпи Embarassed/:
Децата ви играят ли точно на прага на вратите у дома!?  Thinking
Велина ме влудява, като пръсне играчки там, с единствената цел, да ме следи, къде съм и какво правя, а аз прелитам от стая в стая!
Оцветяват ли с различни цветове? Thinking
Велина много обича, но си харесва един цвят /"момичешки" - червен, лилав/ и с него най-старателно запълва всичко.

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 08:38 от envia

# 71
Добро утро и от мен Hug
Раче, направо ми се изправи косата като прочетох за случката ви #Crazy Дано бързо да мине този уплах на Емчо.
Всички болнички да оздравяват Praynig Peace

Аги, аз водих Кало при Френгов от транспортна болница и съм много доволна от прегледа - погледна му сливиците, нослето, ушите, обясни ни подробно какво е състоянието, изписа му няколко неща и обясни подробно всяко едно за какво е. Утре пак сме при него на контрола. Лошото е, че се ходи без записани часове и доста се чака ... ние предния път чакахме около 3 часа, но аз се бях приготвила със занимавки и времето мина без ексцесии.

# 72
Рени, Танче, и на мен така ми се струва - скучно му е вкъщи, но сега съм започнала да ги лекувам и няма начин да го пратя на ясла. А тя в края на месеца затваря врати за месец, така че явно ще си стои вкъщи. Лятото. От есента вече ще е на градина, живи и здрави. Аз все намирам начин той да играе с деца - или идват вкъщи приятелки с едцата им, или ходим насам-натам, но в яслата е много по-добре. Там си има ред и дисциплина, а не бебето като ревне и аз започна да търча да правя храната му, да го преобувам и други разни дейности, той да започва да му се пика, да му се ака, да е гладен, да иска филм и да не желае да чака и една минутка. ooooh!
Танче, просто лекарят ни не е лош според мен, но от деца нищо не отбира. Колкото пъти ходих с Тони  и сополите при него, кашлица, той слага една слушалка - чисто дишане, значи в носа промивки . И вечно лайка да му пръскам. Аз му казвам, че от хремата започва да кашля, продира се и му изписват АБ накрая, а той ми вика да му пръскам чай от лайка. Или 4 пъти отивам заради някакви хреми-мреми и той все казва освен лайката Еуфорбиум в носа. Вчера майка ми му казва, че според нея нещо не е наред в тази градина, щом като на 5-тия ден здрав той кихва и вече текат жълти сополи /прозрачна хрема вече той не прави/, и лекарят казва "Ами докато ходи на градина ще е така, ако не ходи няма да е така" и толкова. А тя пък ми казва, че според нея ако един лекар, който има да речем 200 деца пациенти, и ако всички, както той твърди, ходейки на градина са с жълти-зелени сополи, той не би ли трябвало да каже "изолираме стафилококи и стрептококи, къде ходи детето на градина" и ако са повечето в една и съща градина, просто да се обади в РИОКОЗ и да им каже, че явно в градината има вътреградинска инфекция. Ами то е като в родилните отделения - ако има много случаи на инфекция , просто им правят една профилактика. newsm78
С УНГ вчера говорихме и аз й казах, че трудно съм взела направлението, ама за какво да има специалисти по различните органи в тая болница, ако едно ДжиПи ще лекува всякакви проблеми? И при положение, че след 6 месеца лекуване от него и педиатърката на бебето сега се оказва, че то има тези микроби, а на Тони в петък ще кажат има ли нещо, и явно нямаме нито една ваксина, по-нормално  е да си дадат развносметка, че нещо не е наред и че трябва някой да се заеме с лечението. Тони сега не е хремав, нищо му няма видимо, ама Дидо за пореден месец не може да бъде ваксиниран. Rolling Eyes А като начало, миналата седмица едва измолих секрета, защото "Аз съм майка, която само се чуди от какво са болни децата и горките само съм ги водела по болниците" Crossing Arms Пък очевидно не си бях въобразила, че нещо с хремата не е наред.
Сега новата лекарка ще има да се пулиииии - нанесени са сигурно вакцини, все едно са бити, но не е поставена нито една. Аз ще й обясня, че съм била наясно, заради РИОКОЗ, че е направено, дано тази не направи проблем на сегашните докита. /понеже той каза, че когато не се поставят ваксини по закон трябва да се пишат писма, да ги нося в РИОКОЗ и там да ги подписват, след което всяка ваксина да ми я поставят някакви там други, които пък да подписват, че ваксината вече е бита.... иначе ще го глобят, и затова ми каза, че те ще ги пишат нанесени, а ние ще си ги поставим така или иначе/

Енви, няма начин да откажеш ваксина ако лекарят иска да я постави. Ако докито прецени, че ваксините може и да не са толкова наложителни, тогава ги вписва, но не ги слага. Незаконно е. Но държавата не дава право да определяме ваксинациите. На Тони са му поставени всички ваксини, но в намален брой. Самата аз не съм ваксинирана напълно, защото на времето съм била вечно болна и тогава лекарите са преценявали кой да го бодат на днешната дата, който го няма защото е болен не са го боцкали /в училище/, затова и мама казва, че най-вероятно има липси на реваксинации. Отгоре на това преди 2г някъде се оказа, че ЛЛ не ми е поставила реваксинация, която върви по набори. Ама нито някой ми е казал, че трябва, нито ми я поставиха после  newsm78
Аз искам Дидо да има ваксини, но не са му сложени, защото на месец-два получи един обрив по цялото лице, педи го определи като себорея, и каза, че е немислимо ад постави ваксина, за да не стане мазала, с после вече той започна с хремите. После имаше една кашлица, която лекувахме със Зинат 14 дни, но това бе след месец проби на хомеопатични щуротии от всякакъв род и схеми, та минаха още 2 месеца, и сега от 2 месеца хърка от носа, т.е. пак не е боден.
Вчера говорейки с тази лекарка дали ще вземе децата, тя реагира много остро - не можело едно бебе да е болно 6 месеца и да не бъде лекувано генерално, защото в тази възраст са ваксините и няма никаква защита сега, а какви болести имало, да не ми говорела, та трябвало според нея лекарите да си дават сметка, че това влачене и отлагане е опасоно. Тя е малко по-консервативен лекар, но по-добре така, пък ще видим.

Прехвърлянето става по служебен път, но картоните трябва да г дам аз, а не тя да се качва, за да си ги взима. Иначе вече е служебно в системата.

# 73
  • Русе
Привет!

Агиooooh! ooooh! ooooh!... Дано се свършат вашите болести вече! Praynig
Ако АБ са изписвани след антибиограма, не виждам какво по-генерално от това може да се направи.  newsm78 Нормално е да има разни коки в носоглътката - 70% от хората живеят с тях без да им създават особени проблеми. Хомеопатията, мисля, помага на организма да живее в мир с тях и някак да ги пребори, без да ги изтребва на практика, затова сигурно е нямало ефект при вас... Все пак са малки децата, сега градят имунитет.  Thinking Дано Бактробанът ви помогне както на нас  Peace - след него, и двамата ми правят само леки хреми, които преборваме със сребърна вода и Еуфорбиум. Долу-горе бяхме на вашия хал (Диди на 5 месеца, Преслав на 2,7г.). Явно е нормално да има разни -коки в детските заведения, щото всички деца се обзавеждат с прословутите зелени сополи в яслите, те непрекъснато дезинфекцират там (от което някои деца се изриват  Crazy)..., и така, ама нали виждаш Татянка и Бубка какво разправят - на запад, тез неща за нищо ги нямат... Кофти за ваксините, наистина...  Rolling Eyes И успех!

Енви, по твоите въпроси:  Hug
- Играят понякога на прага, но не с цел да ме следят, а да слагат играчки под вратата и да гледат какво им се случва като влизаме/излизаме от стаята - т.е. да предизвикват скърцане, стържене, пукане и чупене на разни неща.  Crazy
- И Диди оцветява само в един цвят (без значение - каквото докопа), но то даже не е оцветяване, а драскане в/у и около картинките, нищо не може да рисува, даже и не умее да държи молив както трябва (отписала съм я като талант в тази област  hahaha), но за сметка на това отдавна познава всички цветове и съм я обработила да подбира ластиците, фибите и диадемите според цвета на тоалетите (сама си ги избира, но само в "разрешените" гами  Laughing)

# 74
Енви - на прага не, но цялата стая е минирана - непрекъснато; даже вече избягвам да подреждам ,защото мините се оказват на различни места, а ако не подреждам, ги запомняме и ги заобикаляме  Blush Иво не оцветява, защото дам ли му нещо за писане, почва самостоятелно творчество върху тапетите. Анди Уорхол репи да пасе.

Общи условия

Активация на акаунт