Слънцето силничко пече, Септемврийчето ще ходи на море

• 17 516
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви за отговорите за чушките. Абе нещо обърках пропорцията на водата и вместо зеленчуково ястие, като го пасирах стана на вкусна зеленчукова крем супа. Сега стерилизирам контейнерите на Авент, ще я разпределя на три порции и ще я замразя в камерата. Мисля да я предлагам на обяд с 1 сухар вътре като основно. Досега супи не съм давала. Иначе отделих една порция и я пасирах с вилица да видим дали ще й се понрави на Аида сега за обяд. Тя освен попарата друга по-едра храна не е яла досега..
За рибата и аз мисля, че е рано. Предвид нашата фамилна обремененост мисля да я предложа около годинката. Същото си мисля и за яйцата, но още го обмислям.

Дописвам само да споделя, че не й хареса намачкано..на няколко пъти прави физиономии да повръща, мусише се..и го пасирах. Хапна го. Вашите деца ядат ли непасирани храни?

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 14:06 от lanvinka

# 76
Майчета, може би за децата без фамилна обремененост не е рано за риба, че даже и за яйца. Аз давам на Калоян по малко жълтък от месец насам, а бе откак е навършил 9 месеца. Давам по малко и то не всеки ден, кога забравям, кога не. Достигнали сме количество от 1/4 и няма реакция. Риба съм давала 2 пъти досега и няма реакция. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого. Но си мисля, че когато при детето няма история с фамилни алергии няма нужда да се отлагат някои храни за много по-късно.

# 77
Нени, аз съм алергичната у нас. С каката бях много стриктна - до полуда. Сега го давам по-лежерно.
Заради педагогическото захранване съм въвела доста алергени. Вчера например изяде 1/2 яйце, приготвено на очи.
Затова и писах, че понякога прекаленото втренчване може само да ни подлуди.

# 78
Нени, аз съм алергичната у нас. С каката бях много стриктна - до полуда. Сега го давам по-лежерно.
Заради педагогическото захранване съм въвела доста алергени. Вчера например изяде 1/2 яйце, приготвено на очи.
Затова и писах, че понякога прекаленото втренчване може само да ни подлуди.

newsm10 newsm10
и ние сме като Веч - съобразявам се, но доооста малко - ягоди, шоколад, цитруси остават за догодина
а закуската си е цокане (както и всички други хранения  Laughing )
иначе си сяда на масата с нас, но микродозичките често намирам на стола и доста малко са отишли в устата му  Wink

# 79
  • София
Привет момичета! Не съм чела, включвам се отчетно. Върнахме се от Прованса, много приятно на къща, дворче, къпане на децата със слънчева вода и т.н....Сега почвам организация за подготовка за заминаване на морето в  понеделник....ех да имаше готови списъци, така както за необходимите неща за новородено Wink
И аз яйца давам - варени, жълтък, в ЗП - класика още от соцкнижките за отглеждане на кърмачето, каквито преглеждах в родната ми къща..  Следобед давам кисело мляко, домашно квасено, с бисквити и плод.
Поздрави! По късно ще се включа по адекватно на писаното от вас!

# 80
Ланвинка, в началото и Калоян се мусеше на непасираната храна. Не само се мусеше, ами на няколко пъти му се повдигаше. В рамките на седмица-две нещата си дойдоха на мястото и сега без проблем яде непасирано.

# 81
Здравейте!
В това мрачно време навън и на мен ми е малко скапано..  Confused
Ама пък добре,че си отдъхнахме малко то жегите  Whistling
За храненето-сутрин в 7ч.Гого се пробужда едва и мрънка-слагам го на цицата и в полузаспало състояние суче,после си спинка до към 10-11ч и става много гладен-все едно е забравил,че е ял в 7ч  Laughing И той няма търпение за друга закуска и отново суче  Grinning Давам му ЗП или МЗП към 2-3ч,после пак суче 2-3пъти до към 20ч,когато му давам каша с плод или овесени ядки пак с плод,пробвах да му ги  дам със сирене и масло,но никак не ги хареса.И той на няколко пъти се дави и му се повдига от по-големите парченца,но не спирам да давам,за да свикне  Peace
Рядко му готвя нещо  Embarassed обикновено яде от готовите пюренца,взимам му вече от тези на  по-едрите частитци. Нямам никакво време-той е толкова палав,че постоянно ми е из ръцете-не се заиграва сам изобщо!Иска и да ходи вече..  ooooh! Само докато спи успявам да пооправя из къщи и да изпера,ако спи повече от час,успявам и да сготвя нещо.Иначе 100% от времето ми е ангажирано с него!Вие как се справяте не знам  ooooh!

# 82
Penelopi, първите 4 месеца почти не излизах от стаята на малката, искаше постоянно при нея да съм и да й дрънкам аз пред очите играчки. В интерес на истината за първи път спах следобеден сън преди 3 седмици когато малката започна да спи във вкъщи....дотогава не знаехме с мъжа ми кво е почивка от 7-19...малката беше на дремки или спане само навън.
Сега положението е подобно когато силно я дразнят зъбите. Но ДНЧД откакто пълзи направо....е толкова по-лесно, в пъти просто......дори и с дразнещи зъби, дори и когато мрънка пак непрекъснато да съм при нея - има движение, значи ще се умори и ще поспи и ще има време и за нещо друго (защото като съвсем малко бебе и тва свободно време го нямаше)  Tired. Но няма кво да се сравняват гледането на едно с две деца....

За пасираните храни - няма кво да се лъжем, малката охотно гълта - колкото по-пасирано, толкова по-добре. НО, откакто почнах да й правя по-готвени неща (не само тиква, тиквичка, картоф, морков с малко сварено месо), които се овкусяват от подправките и тва че месото се вари със зеленчуците, започнах да не й ги пасирам толкова.
Днешният ориз, вчерашният огретен с картофи - бяха само намачкани, колкото да няма някви големи парчета. Прасковата (знам че е алерген, но и тя е доста витаминозна; а е и обелена) задължително е само нарязана на ситно. Има чувството, че когато знае, че сега примерно се обядва - и нямаме особени проблеми с дъвченето - дъвчи си или гълта - и не протестира и не се дави, обаче ако реша - примерно я сега е 5ч, защо да не й дам малко ситно нарязано нещо (банан или квото и да било) - задължително се е задавила до задушаване, и все някаква драма настава......та така с пасираните храни...идеята е просто всичко да е много добре сварено - на пара, във вода - все тази (да не кажа разварено  Tired)
Жълтък давам от началато на Април. Даже в момента съм го спряла защото в тези горещини малко се съмнявам в яйцата, а и хапва доста по-разнообразна храна. Напоследък в тва, което готвя, ако трябва да се слага яйце (и имам предвид и малката) - слагам само жълтък (страх ме е малко още от белтъците, не знам защо - нямам обяснение - параноя няква безпочвена сигурно)..тва е при нас....

# 83
здравейте момичета!
Вчера се завърнахме от кратката ни почивка в Слънчев  ден. Беше приятно и полезно за нас с мъжа ми - смазахме механизма, наречен с деца на море. За съжаление не успях да се организирам за среща с Дими, Мари и Джулката, но пълна прогама плюс отново боледуващи деца... щеше да е трудно.
В събота сме кръстници, в неделя - отново сме кръстници. После трябва да отметнем една камара задачи и в събота отново тръгваме, но този път за повече време на Юг.
Ще ви прочета и ще се включа адекватно.
Целувки и поздрави

# 84
Сович, не готвя всеки ден, през ден готвя - двойни порции. Слагам в хладилника дозата за другия ден и така...
Пасирана храна - не. Вече яде намачкано с вилица, единствено сварена елда и просо минават през кухн. робот и пак става една такава зърнеста структура, та дъвче и преглъща... гризка сухар и бисквитки бебешки, та оттам се научи как да си служи с предните зъбки.
Яйце - не съм давала още, незнам кога ще е ... риба също.
Иринии, много сладки снимки  Heart Eyes

# 85
  • София/Търново
Дадох череши, а те били след годинката.  Embarassed Даже след ягодите и малините  Crazy
Глутен не сме въвели, но го очаквам този момент, че не ни стига твърдата храна.
Вече се опитваме да ставаме. Два пъти паднахме като забит пирон от "безопасната" позиция-стоя седнал на леглото. Не мисля, че скоро ще проходи, но стане ли бедна ми майка. Как се радва сега, после ще е докопай най-вредното нещо  Mr. Green
Нещо не иска да качва, позастоя се, но педи нищо не каза. 71 см, 9300, бива.
Мислим си за раница за бебе, но все си мисля, че  не е най-полезната вещ. Чудя се и за проходилката, май без нея ще да е. Гърнето ще чака края на юли.
Абе,  Hug и да слушат хлапетата  Heart Eyes

# 86
irinii ,много сте сладки!  Heart Eyes
8Eos8 ,и аз дадох череши  Confused Изобщо не съм предполагала,че са по-силен алерген от ягодите и малините  newsm78 И честно казано не ми звучи много достоверно...   newsm78 Де да знам... ама при дъщеря ми ги въведох рано-нямаше реакция,много ги обича и до днес!На Гого също много му харесват...

# 87
  • Варна
Ирини, жалко че не успяхме да се видим  Tired

Да ви се похваля - аз си купих кола, пак  Mr. Green   
След 3 месеца търсене най-накрая я намерих  car003
Пак Нисан Микра автоматик, но с по-мощен двигател и по-новичка. Естествено си имаше много скрити изненади, ама да е жив и здрав баща ми че 2 седмици я човърка докато я въведе във форма подходяща за щерката и внука. sling
И този път се хваля вече след регистрацията в КАТ. Която моя герой Ясен изтрая (4 часа) най-стоически само с едно кърмене поради липса на друга храна и дрямка в колата  Simple Smile
Да не сте ми дали да се оплаквам от детето  Laughing Най-послушния ми е той. Къде ли не го мъкнах заради тая кола и той трае милия - какво да прави  baby_neutral

# 88
Juliko ,ЧЕСТИТА ПРИДОБИВКА!   bouquet  bouquet  bouquet Безаварийно шофиране!!!  coolcool
Той Ясен,милият като знае,че мама много ще го вози,как няма да мирува!!  Wink Знае детето...  Grinning

# 89
Ирини много е сладка малката Джи.И ти изглеждаш чудесно,поздравявам те.
Джул ха честита да ти е,да си бръмчиш с кеф и да няма аварии..Ние от кога купуваме и все няма и няма,не внасят това,което иска моя човек
Монката днес ми е една нервна иде ми да си оскубя косморляка по главата smile3511
Исках да попитам как миете дупетата??За сега все още не ми тежи,но скоро и това ще стане.Пълните легенче и миете или...
Ставам,че плачем........

Общи условия

Активация на акаунт