плацента инкрета...страх ме е

• 103 511
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 360
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Поли,не се бави,дай номер на сметка,за да се събират парите,така или иначе ще ти трябват,независимо за къде.

# 361
...каква сметка трябва да бъде? аз имам една в ПИБ, според мъжа ми трябвало да е дарителска?
а ако не успеят с мен .....в Германия, какво ще стане - ще ви върнат ли парите, незнам как се процедира, много ме е срам от всички вас

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 17:41 от polina13

# 362
Поли, и в България да останете с бебка, пари пак ще ви трябват за качествени грижи. Не знаеш какво лечение ще е необходимо за теб, за бебето, медикаменти. Питайте в банката, правете сметка и давайте номер - виж колко народ има из тези форуми, пари ще се съберат. Давай да започваме сега, вече си в 23 седмица, нямаме много време.

Прегръщам те силно  Hug

# 363
Поли отиваш в банката и казваш, че искаш дарителска сметка. Тя ще е на твое име и там ще трябва да се оправдава всеки разход. Знам го от опит.

# 364
Полина, непременно обърни внимание на идеята на Татяна, извади тая европейска здравна карта.
Каквато и да е сметка става за превеждане на пари, мисля.
Също така мисля, че е добре да има и една сметка в Германия, за улеснение на пращащите от чужбина. Може би бихме могли да ползваме сметката на някоя от берлинските мами защото отваряне на нова сметка в ДЕ ще е по-сложно. Само идея...

За каква сума става въпрос и колко от нея не ви достига? Каква е първата сума, която ви искат? Нали не се очаква от вас да платите всичко накуп веднага, а плащането е поетапно?

# 365
Поли, последното нещо, което трябва да изпитваш е срам. На никоя тук не й е минало и за секунда през ум дори, че се "излагаш" или "просиш".  Всички ти се възхищаваме за смелоста и куража да износиш и родиш бебенцето. Няма начин да останеш невъзнаградена. Обичаме те и сме с теб.

# 366
Поли, стегни се! Няма от какво да се срамуваш, направо ми идва да ти дръпна ухото! Какво е това нещо?!
Тук става дума за два живота, няма срам, няма такива неща. Моля те - кажи сумата и бързо провери как стоят нещата със сметките.
Мисля, че европейската карта наистина ще ти бъде полезна. Поне така съм чувала, дано е вярно.

# 367
Мила Поли, разреши ми пак да те коригирам. Това е капаро по принцип, в случай че нямат нужната информация да направят друга оферта. А международният им отдел най-късно утре ще я има тази информация. Няма да ги оставя на спокойствие. Hug

Изречения от сорта на каквато и да било вина, на никоя от нас не ú се четат. Нямаш такава! Hug
Не чертай черни сценарии, как ще трябва, а ти няма да можеш. Ами ако няма да трябва, ами ако можеш?

Факт е, че ще трябват средства. И тук, и там.

Сбъдващата, депозит е сумата. И в двата случая - без оферта и с оферта, сумата трябва да бъде внесена при постъпване в болницата. Освен, ако случаят не е спешен. Wink

П.С. Мила Поли, а редакцията на последното ти мнение все едно, че не съм я прочела!

# 368
  • Варна
И аз се присъединявам с призив  да откриваш бърже сметка Hug

# 369
  • Велико Търново
И аз се присъединявам с призив  да откриваш бърже сметка Hug

и аз съм за  Peace

силно вярвам че парите ще се съберат изключително бързо, от теб се иска вяра и кураж  Hug

# 370
BG55 FINV 9150 10BG N 0(нула) KR YC това е сметката ми
За европейската здравноосигурителна карта ще подам документи утре, казаха, че ще стане за месец, дано има и по бърз вариант, но тя не облекчава с нищо сумата...
Депозита който искат е 60 000 евро.  Мамунката е отправила запитване към тях за повече конкретност за крайната сума, но те чакат анамнезата от лекаря, който ме гледа , за да могат да изчислят.  
Сега виждам, че тя вече се е включила с разяснение  Hug

# 371
А не може ли да започнем да внасяме по сметката, която вече има в ПИБ, а като се открие дарителска сметка, да внасяме и там? Каква е разликата? На мен не са ми притрябвали отчети и прочие, които би гарантирала дарителската сметка, а и на този етап мисля, че всеки ден и всеки лев са важни.

Сега виждам, че Поли е дала сметка вече. Поли, мога ли да те цитирам в чужбинския форум? Там също има тема, колкото повече хора прочетат, толкова по-добре.

# 372
Ако пари постъпват в не-дарителска сметка, могат после да й искат данъци за тях.

Сбъдваща, преводите по банков път до БГ са безплатни  Wink

# 373
мъжа ми пита можел ли той да отвори утре дарителска сметка на негово име ...и много ли е ще е голям този данък за сметката в ПИБ, ако някой е наясно Blush
ianajar , цитирай ме..

# 374
Поли, за данъците не се бях сетила. Ако не е дарителска сметката, парите ти се броят за доход и ще плащаш ДОД за тях. Не знам колко е в момента, отдавна не съм се връщала  Embarassed

Действайте по въпроса за дарителската сметка, но е хубаво да имаме и този номер на първо време.

Общи условия

Активация на акаунт