САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 618
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Предполагам защото е в Хоби, а тук по-малко се чете  newsm78

# 646
... или просто хората предпочитат да четат книги, а не форуми  Confused
Аз в момента нищо не чета, отдала съм се на други хобита - труд и творчество, а и служебните ангажименти са повечко. Скоро ми предстои да преустановя "надомната" работа и да се завърна в офиса, тогава съвсем няма да имам време за четене, а и за всичко останало, с което се занимавам "извън класно". Sad
Но пък тръпна в очакване на нови сборник по Коледа  newsm44

# 647
Току що приключих с Кристин. Ееехххх, добрата стара Кристин. Припомних си безсънните нощи от миналото, когато я четох за първи път.
А и си изтеглих филма и го прегледах от горе-от горе /защото нямах търпение/  Embarassed Направи ми впечатление, че някои от репликите бяха мо-та-мо от книгата.  Peace

# 648
за владеещите английски, едно ново хорър "стихотворение" на Ст.Кинг, "Църква от кости", прясно публикувано в сп.Плейбой. Представлява историята за злополучна експедиция, разказана от един мъж в бар.
Кинг публикува доста разкази в списанието. В романа Сейлъмс Лот фигурира един любопитен момент, където главният герой (млад писател), споменава как често си представя че е интервюиран от "Плейбой", като добавя, че подобни мечти са си само губене на време, защото "Плейбой" се занимава само с преуспели автори.

В последствие списанието интервюира Кинг и го запитва именно за този момент от Сейлъмс Лот. Кинг отговаря, че идеята за въображаемото интервю се е появила в далечното време, преди да стане известен. Тогава Кинг сам е чудел дали да не се откаже от писането, след толкова откази за публикация, и в един такъв момент, унесен в мечти сам да стане преуспял и известен автор, си е измислил и  въображаемо интервю с "Плейбой" (който и момент е описал в романа)

Не всички фенове на Кинг обаче биха посегнали към "Плейбой". Един от тях споделя "Досега не бях купувал такъв тип списание, и беше много мило от страна на съпругата ми, да ми го купи. Тя знае че аз бих се чувствал неудобно на касата, плащайки за списанието и се радвам че ми спести преживяването. Надявам се само снимките в този брой да не са твърде екстремни, защото вероятно тогава съпругата ми няма въобще да ми го даде да го чета"  Laughing
(източник: в.Гардиън)

http://www.playboy.com/articles/stephen-king-the-bone-church/index.html

# 649
  • София
Включ с отзив  Grinning

"Гордост и предразсъдъци"
- КЛАСИКА!!!. Страхотно четиво, нежно, истинско удоволствие за душата!

"Повелителят на мухите" - това сме ние - хората! Страхотна книга за живота.

Продължавам с нещо леко - "Можеш ли да пазиш тайна", Софи Кинсела.

Hug Hug Hug

# 650
Включ и от мен  Simple Smile
Браво Вив Hug,четец си голям ,признавам те   Heart Eyes

Моят списък с книги,които ще си купувам..някога наброява 10 .Дори с  намалението от "Пингвините" ми излизат над 100 лв #CrazyПък и с тяхната бавна доставка. Ще си правя коледен подарък- от мен - за мен Crazy

Аз съм на "Затъмнение" .Докато не  прочета цялата поредица няма да мирясам,затова не се предвиждам да разнообразявам с нещо друго.
После съм си заплюла  "Сблъсък".

# 651
  • София
Нати, на кого е "Затъмнение" и какъв жанр? Дай малко инфо, моля!
Аз в момента нищо не чета  Embarassed ! Тези дни ще ходя при майка ми да си взема "Томинокърс" и ще я почвам.

# 652
"Здрач","Новолуние","Затъмнение","Зазоряване" на Стефани Майър.Имало и 5-та книга ,но още не е издадена в България.

Какво да ти пиша за отзиви?Поредицата нашумя много напоследък.Харесва се предимно от тийнежджъри,но не само.Ако искаш погледни какво става в "Кино и телевизия" в очакване на 2-ия филм Crazy Crazy
Мненията са от крайно положителни до крайно отрицателни . За вампирски истории иде реч  Mr. Green
Аз съм тотално и неспасяемо увлечена  Blush Crazy

# 653
  • София
Пингвините са уникално бавни, признавам им го  Whistling
Момичета, абе я да ви питам - от Мобилис поръчвали ли сте? Има някакви точки, но никъде в сайта не откривам какво се случва като се понатрупат  newsm78
Примерно от сайта на Бард - при натрупани едиколко си точки - подарък книга по избор, а Мобилис - какво правят с точките?

Аз най - вече поръчвам от http://book-bg.com/ и http://www.bgbook.dir.bg/newbooks.php
Идват на следващия или по-следващия ден.

Нат, умрем за вамписки истории, хихихи  Crazy Пусто само да не бяха по 20 лв бройката и нагоре ...  Whistling
Ама ще ги взимам де, какво да ги правя  Blush щом са толкоз популярни, сигурно има защо. А и аз не съм критик, на мен трудно книга не ми харесва (или просто не съм попадала знам ли)
Уф, списъка ми за купуване е станал огромен ... ужас ... а вместо да намаляват, книгите в него се увеличават ...

Hug

# 654
И аз това си мислех - колкото по- популярна книгата - толкова по- скъпа  Crossing ArmsС новата на Дан Браун са се оляли направо #Cussing out
Вив ,вярно, много са скъпи,от 20 лв нагоре. На мен ми ги дава племенницата,иначе ако бяха мои ти ги изпращах без проблем HugТя няма само последната,нея ще купувам само.

# 655
  • София
Нат   Blush  Hug Засрами ме.

Не знам за Беки Б., обаче "Можеш ли да пазиш тайна?" ме накара да се смея със сълзи...Така не съм се смяла не помня откога Laughing  А щом казваш, че е по-слаба от БекитУ, представям си  Heart Eyes Много ме кефи, супер книжка.

# 656
Здравейте,

аз съм от скоро във форума, регистрирах се, защото имам дъщеричка на 7 месеца.
Днес търсейки инфо от къде мога да намеря Отмъстителите попаднах на темата за най-любимия ми автор и с удоволствие искам да се включа, защото обожавам Кинг! Изчела съм почти всичко, а това което не съм трудно намирам. Страх ме е че съвсем скоро ще прочета всичко негово и моята пилешка супа за душата, каквити са неговите книги за мен, ще приключи. Заместител на Кинг няма   Grinning
Вчера приключих Тъмната  кула 7, първа част. От 6 месеца не бях чела, по разбираеми причини  baby_neutral, но вече намирам малко време да открадна и за себе си.

# 657
  • София
Алия, добре дошла в темичката   bouquet  bouquet  bouquet
Ще се раздвам да прочета мнението ти за поредицата Тъмната кула. Аз още не съм я чела, предстои ми  Flutter

В момента чета "Романът на Лизи" .... засега не съм възхитена. Потвърждава се мнението на всички, които са я чели, че трудно върви особено в началото (където съм аз).  Whistling

# 658
Благодаря!
Незнайно защо аз доста дълго отлагах да започна сагата за ТК. Наистина незнам защо... Истината е обаче ,че започнеш ли я веднъж не можеш да спреш. Беше ми най-трудно с 1 част на ТК, с всяка следваща ми ставаше все по любима. В нея има страшно много препратки към други негови произведения - Сърца в Атлантида, Сблъсък...С една дума заслужава си да я прочетеш  Peace Току що ми донесоха последната част и малката само да заспи и я почвам  Grinning
На мен Романът на Лизи не ми е вървяла трудно. На мен трудно нещо негово не ми върви, май досега само Цикълът на върколака не ми е харесала особено, но съм я чела отдавна, може и спомените ми да не са много ясни...
Буик 8 и Колорадеца са другите му две книги от които не съм впечатлена много, особено Колорадеца, ако не беше написано името му, никога нямаше да кажа, че е негово произведение.

Но на човека написал ТО, Сблъсък, Сияние, Дългата разходка, Град Отчаяние, Черния дом, и т.н. и т.н му са простени няколко по слаби произведения нали?

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 22:06 от Алия

# 659
  • На погрешната планета
Здравейте, съвсем забравих, че обещах да пиша след като завърша "Умален свят" на Табита Кинг. С 2 думи-не съм възхитена Confused, книгата не е нищо особенно, въобще не успя да породи напрежение в мен, едва я изчетох. На моменти се опитва да подражава на стила на изказване на съпруга си, но от нейната "уста" ми звучеше някак вулгарно. Абе не бих я препоръчала за четене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт