ЯНУАРКИ 2010 за ФМ се стягат ......(7)

• 12 003
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
  • Стара Загора
Не се шашкайте толкова за отрицателния резус фактор. При първа бременност риска е минимален. Аз съм 0-, три пъти ми пускаха изследвания за антитела - нямаше такива , не са ми слагали никакви инжекции, само след раждането тъй като Ивка е А+ като баща си. Надявам се сега също да нямам проблем с това.

Гледам за имена говорите - нашето живот и здраве ще е с К.Имам някакви измислени, но незная дали това ще е окончателно. Искам първо да видим пола пък тогава ще го мислим.

не мисля че мога да си причиня ЕБХ  #Crazy
И аз  Mr. Green Твърдо ще ползвам памперси.

# 226
minana , хапвай коприва, лапад, спанак...добре е да си правиш и чай от коприва Peace

# 227
Полижинакс, Гино-певарил, Нистатин и пр. са все препарати, които изписват профилактично за изчистване на влагалището преди естествено раждане и по време на бременност, когато течностите в организма са толкова много, че е рай за гъбичните соор, кандида и пр. Запечатал ми се е в главата едни леко комичен отговор на мое запитване дали не е опасно: "Спокойно, ние сме с доста по-различно устройво от гъбите ....."

Аз отгледах децата си с еднократини пеленки на Либеро. Когато Руми беше бебе още не беше обсъждан въпроса с ЕБХ, после с Гери си продължих, тъй като беше почти лятно бебе и бяхме само по паркове и градинки и се отказах, но си признавам, че сега се изкушавам да взема комплекти като на Ивето за многократна употреба. Много ми е съвестно как замърсявам природата с всеки памперс, да не говорим, че с памперси доста по-късно децата преминават на гащи.............

minana, освен зелените, коти са ти писали вече, червеното месо и ако можеш да ядеш дробчета - аз лично свински, телешки и пр. не понасям, затова пък запечени пилешки ми даваха отличен резултат.

# 228
Забравих да ви попитам нещо. Малко ми е нисък хемоглобина, на границата е. Аз наистина напоследък не хапвам месо, но какво друго мога да ям, за да го вдигна newsm78. Лекаря каза, че засега няма да ми изписва нищо.

И аз съм на границата 121 е. Не ми изписаха нищо. И предната бременност бях с анемия. Микробиологията ми е перфектна, но съм носител на автралийския антиген, не съм се притеснила защото си го знаех  Simple Smile

Относно темата на деня - ще заложа на Либеро. На гърне след година и половина Simple Smile

# 229
Минана, аз също съм с хемоглобин на границата, ама нещо си го карам по старому, пък знам ли.....

Мишона, оправих те в списъка, чак сега смогнах, извинявай bouquetАко има други промени - казвайте, днес се очертава поне до обяд да имам някакво време и ще успея да направя промените.

За глобулите - питах тук-там, казаха ми смело да ги използвам, нямало страшно, така смятам и да направя.......Остава по-трудното - 12 дни без секс newsm78дали ще успеем с мъж ми newsm78........

В момента не мисля ни за памперси, ни за ЕБХ, като му дойде времето - тогава. Има време за всичко под слънцето.

На 30-ти съм на лекар.....

Да ви питам аз вас....Тъй като аз по принцип съм хронично в 9-я месец, не усещам никаква промяна по себе си. Дори мъж ми казва сега, след болницата, че съм била отслабнала, но при мен отслабването е капка в морето. Та.......личи ли ви по нещо,че сте бременна? Променихте ли дрехи, освободихте ли дупките на колана.....

И незнам.....обаче ако познавате що-годе добре фигурата на някой позната, винаги можете да познаете дали е бременна. Аз така бях с етървата. С нея редовно се виждаме и като забременя с първото дете - походката и се промени още в първите месеци и се разшири в ханша. А с второто дете - гърдите така и се наляха, лицето също, че просто нямаше начин как да не е бременна. И това още във втория месец. И двата пъти носеше момичета.

Да ви питам в тази връзка вас......дали имате подобни на мене наблюдения - ако една жена носи момиче - започва да и личи рано. Като това не означава само корем.....При мен наблюдавам същото. С Вилизар и Йоан хората до късно не бяха разбрали,че съм бременна, с Йоан лично разбраха чак в 6-я месец. Докато с Рая - в 6-я месец ме питаха кога ще раждам.......

Кой ще е този мераклия, които да направи един бремелински албум? И да ви гледам как се променяте......Аз нямам нищо за показване, аз не съм критерий за корем и за бременност....

Хоуп-че, другарката Доди е добре........И тя на 30-ти е на лекар, явно щом не пише тук значи е много мързелива булка.

А госпожа Ела вчера имаше рожден ден! Толкова бях изморена,че нямах сили и за едно Жива и здрава да е! Ели, бъди здрава и от сърце ти желая януари месец вече да се радваш на така чакания от теб Подарък! И заедно с бати Анди да бъдете много щастливи въпреки проблемите!

Връщам се да чета какво друго ви е вълнувало тези дни.......

# 230
Сиер и аз това казах за резус фактора,че за първа бременност няма проблем,след раждането се бие инжекция-това е един вид профилактика за втора бременност(особено ако бебето е с положителн резус фактор).Аз също съм А с отрицателен резус фактор(направих си неофиц.изследване на кр.група преди години)-затова другият път офиц.ще ми пуснат кр.група и резус факторСъщото така знам,че моята комбинация кр.групаА и отриц.резус фактор-е много рядка(малко са хората,които я притежават).Антителата се следят ако бащата е с положителен резус фактор.
 Колкото хемоглобина и аз го поддържах с години нисък или около границата,но засега всичко е наред.

# 231
  • София
Здравейте, момичета!
Благодаря ви за успокояващите думи. Наистина вече съм спокойна. Аз понеже знам, че съм отрицателна кръвна група и преди бях чела за резус факторите, а и бях говорила с мойта гинеколожка и си бях спокойна. Обаче вчера въпросната лекарката такива неща наговори като заключението беше, че около плода се е образувал сърп от антитела, койта едва ли не му се омотава около вратлето на бебчето. То човек как да не си изкара акъла #Crazy Пък после ходи се успокоявай.  А иначе днес ще ходя да си пусна едно изследване за антитела за всеки случай. За въпросните инжекции знам, много са скъпи, защото са внос от някъде, а българските, които трябва да са около 15 лв, не ги произвеждат въобще. Даже скоро гледах някакво филмче по телевизията точно по тоя въпрос.
А за ниския хемоглобин знам, че са много полезни дробчетата, а също така смес от мед, счукани орехи и лимони - става много вкусно и е много полезно.

# 232
Аз памперсите не ги харесвам, въпреки че не съм гледала бебе досега. Мисля че са същите като дамските превръзки, всички от които спарват. Така че смятам здраве и живот да си гледам детето с нещо изцяло памучно. Варианта на иварекс /някъде ми изчезна латиницата/ с памучните гащички дето се перат до петия месец ми се струва доста добър. После ще пробвам да усещам детето и така. А и съм по принцип със зелени идеи и не искам да се секат дървета и да се мърси природата с памперси  Peace

# 233
Забравих да ви попитам нещо. Малко ми е нисък хемоглобина, на границата е. Аз наистина напоследък не хапвам месо, но какво друго мога да ям, за да го вдигна newsm78. Лекаря каза, че засега няма да ми изписва нищо.

И аз съм на границата 121 е. Не ми изписаха нищо. И предната бременност бях с анемия. Микробиологията ми е перфектна, но съм носител на автралийския антиген, не съм се притеснила защото си го знаех  Simple Smile

Относно темата на деня - ще заложа на Либеро. На гърне след година и половина Simple Smile

Бях попаднала случайно на тази тема за австралийския антиген...не било безобидно Confused:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=403986.0

# 234
Иве,
щом ти си използвала многократни пелени, би ли обяснила, как точно се дезинфекцират, след употреба? Глупав въпрос, сигурно се перат, но достатъчно ли е само пране? Въобще, ще се радвам да споделиш опита си с тези пелени.  Hug

Цоци,
близките ми твърдят, че съм се разхубавила. Според мен просто излъчването ми се е променило. Чувствам се прекрасно и ми личи.  Grinning За килограмите - коремчето ми е леко подуто, но не е от напълняване, а от задържане на вода. Качила съм 1кг., но и това е нормално, предвид факта, че спрях цигарите още в началото. Някой качват по 5-6 кг., след спиране тютюнопушенето, аз се радвам, че се разминах с този 1кг.  Peace
Да се похваля - вече нямам проблеми с тоалетната! Четох, че най-изявеното неразположение, след спиране на цигарите, е запекът. Мен ме държа цели 2м., но вече всичко е наред.  Party
Вече хапвам плодове, без да ми се подува стомаха, като плажна топка и не умирам от колики.
Ще се караме на другарката Доди! Какво е това невидимо присъствие от нея! Naughty

Ели,
честит рожден ден! Да си жива и здрава, много обичана и щастлива!
 bouquet Hug

Бях попаднала случайно на тази тема за австралийския антиген...не било безобидно Confused:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=403986.0

Не е безобиден, да. Затова и е включен към задължителните изследвания.  Peace

# 235
Мама Цоци, благодаря ти от сърце! Надявам се след болничното лечение на детето да се възстановите бързо и да се радвате на спокойни и усмихнати дни! Hug

Моите колеги разбраха, че съм бременна преди още да им кажа... Laughing И всеха да ми отпускат края, както се казва. Много се радвам, че случих на толерантни и разбрани колеги, наистина. Simple Smile Някак си съм по-спокойна, въпреки че през по-голямата част от денонощието ми е лошо, вие ми се свят и продължавам да повръщам нищо.

По въпроса с пеленките. Ния я отгледах с еднократни и мокри кърпички. Ноще понякога се напишва и за това през студените дни и когато е пила повече течности следобед и вечерта й слагам памп, колкото да не се буди неспокойна през нощта, че и без това спи доста буйно. Смятам и бебко да отгледам по същия начин.

# 236
Малко ще разводня сигурно темата......ама едно нещо винаги ме е учудвало - как възрастните хора разбират,че си бременна. Два примера ще дам.

Майка ми е разказвала как на село едно време е имало баби за раждането на бебетата. Нямало акушерки. Но....ей това ми е чудното......Имало е баби за израждане на момичета, и за израждане на момчета. И нямало грешка. Нямало е УЗ тогава, но без грешка при жена, която щяла да роди момче отивали бабите за момчетата, и бабите за момичета при момичешките родилки. Майка ми не можеше да си обясни как ставал този номер.

И една приятелка. Тя няколко години се бори със стерилитета. Не била сигурна,че е бременна, имала закъснение, но и друг път е имала закъснение без бременност. Била на село. И баба и изведнъж и казала - Чедо, ти си бременна.

Хоуп, първите 1-2 месеца и аз се бях разхубавила, а каква нежна кожа имах........умря ромката дето ме хвалеше......Ама сега - или свикнах да съм Убава, или пак съм си стария Звер.......Радвам се,че се разбирате с тоалетната. Пък 1 кг. - то той къде ли не е отишъл.

Мишона, случала си на колеги.......Понякога колегите точно така могат да вгорчат живота, че неразположенията от бременността да ти изглеждат песен. А повръщането не го ли разреди поне малко.....Мен също понякога ми се вие свят, но само понякога....Дори по-скоро го свързвам с преумора, а не с бременността.

За отрицателните кръвни групи малко съм чела, но имам познати, които без проблеми са си износили и родили децата с подобна особеност.

# 237
  • Пловдив
мами,искам да ви попитам-вие изкушихте ли се да купите предварително нещо за бебоците си  newsm78
аз примерно купих 1 силиконов лигавник и няколко бодита и блузки,които стават и за момичета и за момченца
Една приетлка ми каза,че на нейна позната-свещенник и е казал,че като иска да купува нещо за неродено бебе-трябва да си вземе икона на св.Екатерина,да я освети и след това да постави иконата в някакво чувалче или съндъче и там да слага покупките за нероденият бебок  Crazy
А вие купувате ли,аз може би нямаше да се изкуша,но взех нещата като ликвидираха 1 магазин

# 238
  • Mediterraneo
мами,искам да ви попитам-вие изкушихте ли се да купите предварително нещо за бебоците си  newsm78

Купих. Онзи ден се изкуших и купих три бодита. Не знам защо- сини. Може би защото имам прекалено много розови дрешлета с панделки  Laughing В крайна сметка, ако се окаже пак момиче, и сини бодита ще й ходят. Сега в продавалника съм се записала за 2-3 шезлонга, ако ми паднат, веднага ще си купя. Смятам да си потърся и сносна помпа за кърма пак от продавалника.

# 239
mannuella, аз по принцип не съм суеверна и за Яна си купих всичко предварително. Исках всичко да си приготвя и да си харесам и организирам по мой вкус. Малко съм си претенциозна Blush, а и не исках да се лишавам от удоволствието  Heart Eyes Сега мисля да постъпя по същия начин. Само да разбера пола  Simple Smile Което всъщност ще стане на 03.08. Записах си час при доц. Томова и нямам търпение  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт