В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 785
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
12 % е само за много русо. Ти си за 6%.
Не знам цветвете на Вела, тези след запетайката са номерата на оттенъците, които уж трябва вече да са еднакви при всичките марки бои. А пред запетайката е номер на тона, колкото по-голяма е цифрата, толкова е по-русо. 1-черно, а 10- е много русо. Нормално естествен рус цвят е 8, а тъмно русо е 7, светло-кестеняво е 6. Ако приемем, че номерата на оттенъците отговарят на нормално приетите, би значило, че 7.33 е тъмно русо златисто.
Да напиша и какво означават номерата на оттенъците за да знаеш какво имаш:
,0 --естесвено;
,7 - зелено (елиминира рижави оттенъци, но не се слага на много русо, защото става по-зелено);
,3 - златно;
,1- сиво, пепел (внимава се при русо-златно, за да не позеленее)

Доколкото разбирам, ти си нещо около 7-ца - 6-ца. Ако смесваш 5-ца и 8-ца, ще се получи нещо като 6-ца, но за оттенъците не знам. По-скоро нещо неутрално,а ако не си много жълта, оттенъкът ,7 не трябва да те смущава. Другите бои можеш да смесваш 7-ца и 6-ца, за да се получи горе долу едно и също ниво на тона, като оттенъците гледай да слагаш където има тройка, да има и седмица или единица, за да се тушира златното чрез зеленото или сивото.

Ниво 6 - тъмно русо,ниво 7 -русо.Ако не си работила с дадената
марка е много рисковано да препоръчваш разреждане на
оксиданта.Аз бих посъветвала момичето да пита фризьора,
който и е дал боите какво точно да сложи.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 18:32 от ТУТИ

# 376
Искам да ви попитам дали това, което смятам да направя е правилно Simple Smile Ще се боядисвам при фризьор, но според него нямало да хване цветът, който искам, в което обаче се съмнявам.
Основата ми е 7, поне последният път ме боядиса със 7.1 и се получи много светло кестеняво. Аз искам още 2 тона по-светла коса, т.е естествено средно русо пепелно. Дали ще се получи , ако смесим 8 и 8.1 и добавим 9% окислител? А дали 6% е достатъчно, понеже не искам много да си горя косата  Sunglasses

P.S Става въпрос за боите Majirel на L'Оreal Professionnel
Боите на Л`ореал имат специфика на работа.Ако
фризьорът ти е обучен да работи с тях и ти казва,
че няма да стане - значи е така.Говори с него да ти
обясни.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 18:32 от ТУТИ

# 377
  • София
Препоръчайте ми добър фризьор в Павлово.

# 378
  • София
12 % е само за много русо. Ти си за 6%.
Не знам цветвете на Вела, тези след запетайката са номерата на оттенъците, които уж трябва вече да са еднакви при всичките марки бои. А пред запетайката е номер на тона, колкото по-голяма е цифрата, толкова е по-русо. 1-черно, а 10- е много русо. Нормално естествен рус цвят е 8, а тъмно русо е 7, светло-кестеняво е 6. Ако приемем, че номерата на оттенъците отговарят на нормално приетите, би значило, че 7.33 е тъмно русо златисто.
Да напиша и какво означават номерата на оттенъците за да знаеш какво имаш:
,0 --естесвено;
,7 - зелено (елиминира рижави оттенъци, но не се слага на много русо, защото става по-зелено);
,3 - златно;
,1- сиво, пепел (внимава се при русо-златно, за да не позеленее)

Доколкото разбирам, ти си нещо около 7-ца - 6-ца. Ако смесваш 5-ца и 8-ца, ще се получи нещо като 6-ца, но за оттенъците не знам. По-скоро нещо неутрално,а ако не си много жълта, оттенъкът ,7 не трябва да те смущава. Другите бои можеш да смесваш 7-ца и 6-ца, за да се получи горе долу едно и също ниво на тона, като оттенъците гледай да слагаш където има тройка, да има и седмица или единица, за да се тушира златното чрез зеленото или сивото.

Ниво 6 - тъмно русо,ниво 7 -русо.Ако не си работила с дадената
марка е много рисковано да препоръчваш разреждане на
оксиданта.Аз бих посъветвала момичето да пита фризьора,
който и е дал боите какво точно да сложи.
Точно така, 6- тъмно русо, 7 - русо, грешката е моя, извинявам се за което, нещо съм се объркала.  ooooh!

# 379
# 380
  • София
аз искам да попитам в София кои са най добрите курсове по фризьорство?Кой къде е ходил и при кой се е учил?Аз искам да започна,обаче не знам къде е най-добре.Ще се радвам ако ме подкрепите и ме упътите на някъде Simple Smile

# 381
Имам нужда от съвет от професионалистите тук  Simple Smile Значи косата на сестра ми до сега не е боядисвана никога,цвета и е "натурална четворка" и няма дори и един бял косъм (на 17 е) и иска да се боядиса с тази боя http://www.palette.bg/nashite-produkti/intensive-color-creme/icc … /w6-dzhindzhifil/ да ви попитам дали ще й се получи цвета  Simple Smile благодаря Ви предварително  Simple Smile  Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 19:20 от bebeshorche

# 382
  • София
 gydi и аз така,ама никой не иска да си каже за курсовете Sad

# 383
  • София
Aко почвах сега, щях да се запиша при Капанов. Не че знам какво точно ги обучават, но факт е, че много от фризьорите, които са тръгнали от него, станаха много добри и известни. Също така имат подкрепа на конкурсите, а и взимат веднага читави свидетелства.
Иначе аз съм учила на частно и не в БГ.

Имам нужда от съвет от професионалистите тук  Simple Smile Значи косата на сестра ми до сега не е боядисвана никога,цвета и е "натурална четворка" и няма дори и един бял косъм (на 17 е) и иска да се боядиса с тази боя http://www.palette.bg/nashite-produkti/intensive-color-creme/icc … /w6-dzhindzhifil/ да ви попитам дали ще й се получи цвета  Simple Smile благодаря Ви предварително  Simple Smile  Simple Smile
Да не се надява да стане руса? Най-вероятно ще се получи нещо рижавичко. По-добре да пробва с нещо с пепеляв оттенък, за да тушира колкото може, естетвения червен пигмент.

# 384
За курсовете - Стефан Академи.Скъпо,но качествено.
Относно цвета не ми се отваря линка.Напиши ми номера.

# 385
Palette golden gloss w6 (джинджифил)  Simple Smile

# 386
Здравеите,не съм сигурна дали ще си причиня това безумие, но все пак да попитам : от 2 години се боядисвам в черно, но поради отслабване предимно в лицето този цвят ми седи вампирски, а и ми поомръзна. Та въпроса ми е, как да го махна, има ли някакъв препарат ?

# 387
Харесва ми тази прическа,но косата ми е до раменете.Как да я обясня на фризьора ми,за да ми я направи същата?
http://img.mucunki.com/img/pics/406081192458080.jpg

# 388
Не искам да отварям нова тема, използвам тази, като се надявам да полу4а поне един добър съвет!

Моля, препоръ4айте ми някакво средство против мазна коса ! Станало е нещо страшно. Правя си руси ки4ури на около 3 месеца, сменям си редовно шампоана, не ползвам балсами. Мия си косата сутрин , на другия ден към следобяд ве4е е прили4но мазна  ooooh! !

Шампоан,маска ,витамини ??? Какво да ползвам?

# 389
Palette golden gloss w6 (джинджифил)  Simple Smile
Няма да стане без обезцветяване.

Общи условия

Активация на акаунт