подсъзнанието може всичко 11

• 54 910
  • 528
  •   1
Отговори
# 450
Страхотна тема.   bouquet
За сега само ще се запиша и се връщам назад да чета всичко, което съм изпуснала.

# 451
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро  Hug

Темата ни за няма и месец навъртя 30тина стр. Wink

Сега докато си пиех кафето и  се ровех в нета реших отново да надникна в Спиралата (прекрасен сайт) и споделям това  с вас  Wink

Повелителят Буда напомня, че не трябва да вярваме в нещо, само защото така ни е казано; че не бива да робуваме на преданията, само защото идват от древността; нито на слуховете, като такива; нито на писанията на мъдреците, само защото са ги писали мъдреци; нито на хрумванията, за които предполагаме, че са вдъхновени от Дева (т.е. които ни се струват духовни откровения); нито на умозаключенията, изградени върху несигурни постулати; нито на това, което ни изглежда необходимо по аналогия; нито на произтичащото единство от авторитета на нашите наставници или учители. Ние обаче трябва да вярваме в дадено писание, учение или твърдение, ако то се подкрепя от нашия собствен разум и съзнание. "Затова - казва Той в заключение, - аз ви уча да вярвате не защото нещо ви е казано, a защото се доверявате на собственото си съзнание, и тогава да действате съответно и активно". Е. Блаватска Тайната Доктрина, т.III, стр.401

Драго ми е че ставаме повече съмишлениците в тази тема  Hug

Хубав ден  Wink

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 08:59 от Desss

# 452
  • У дома
Момичета, започнах много интересна книга - Cosmic Navigator: Design Your Destiny With Astrology and Kabbalah . Не помня как попаднах на нея, ако някой тук е споменавал, да си признае, за да му благодаря!!! Намирам хиляди отговори на въпроси, които са ме интересували от години... невероятна е! Още една намерих в библиотеката от същия автор, но някъде съм я забутала. Днес си зарязах детето само в басейна, а аз се потих на слънце да чета, но като не стига време Sad Добре, че спасителката беше в настроение, та забавлява малката цели 3 часа  Laughing

# 453
Само искам да ви кажа ,че сте страхотни и много позитивни. Благодаря за страхотната тема.

# 454
Момичета четох в предната тема за утвържденията. Направи ми впечатление, че има и утвърждение за любовта, но това е за връзка , която все още съществува.
Та въпроса ми е, мога ли да утвърждавам за връзка, която почти се е разпаднала преди няколко дена, за да се получат отново нещата.
Просто човека ми каза, че има нужда да е сам известно време, да се разделим временно, но не знам какво значи това временно.
Напълно разбирам, че има хора с много по сериозни проблеми, но ми се искаше ако мога да оправя нещата и любовта да разцъфне отново.
Всъщност аз не съм я губела, просто ако мога така да се изразя "беше се занемарила" за известен период от време.
Какво мога да направя в този случай?
Извинявам се ако въпроса е неуместен.

# 455
Момичета четох в предната тема за утвържденията. Направи ми впечатление, че има и утвърждение за любовта, но това е за връзка , която все още съществува.
Та въпроса ми е, мога ли да утвърждавам за връзка, която почти се е разпаднала преди няколко дена, за да се получат отново нещата.
Просто човека ми каза, че има нужда да е сам известно време, да се разделим временно, но не знам какво значи това временно.

Миличка  spoko остави нещата така като са , предполагам няма да ти елесно но остави времето да покаже как стоята нещата във вашата "връзка" а дали това е твоя човек или не Вселената ще ти даде знак  Wink
Освободи се , прости и остави нещата в миналото  Wink те само те "дърпат" назад

Нещичко на Луиз Хейл  Hug

· СИЛАТА ВИНАГИ Е В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ.
Този момент е всичко, което имаме. Онова, което изберем да мислим, вярваме и казваме сега, създава изживяванията ни утре, следващия месец, догодина и т.н. Съсредоточим ли се върху мислите и убежденията си сега, избираме ли ги така внимателно, както бихме избрали подарък за скъп приятел, ще притежаваме властта да определяме сами пътя си в живота. Ако се съсредоточим върху миналото, няма да имаме достатъчно енергия, която да вложим в настоящия момент. А ако живеем в бъдещето, ще живеем във фантазия. Единствено сегашният момент е реален. В него започва процесът на промяната в нас.

· ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ МИНАЛОТО И ДА ПРОСТИМ НА ВСИЧКИ.

Ние сме тези, които страдат, ако не се разделяме с миналите неправди. Даваме на събитията и хората от миналото власт над себе си и те ни държат в психическо робство. Затънем ли в "непрощаване", те продължават да ни контролират. Затова е толкова важно да се работи върху прошката. Прошката - прощаването на хората, които са ни причинили болка, е прощаване със самоличността ни на наранени. Така можем да се освободим от безкрайния цикъл от болка, гняв и контраобвинения, които ни държат в плен на собствените ни страдания. Опрощаваме не действието, а действащия; опрощаваме неговото страдание, объркване, несръчност, отчаяние и човещина. След като освободим тези чувства и им позволим да си отидат от нас, можем да продължим нататък.

# 456
Dess, благодаря ти за страхотните сентенции. Hug  bouquet

От около седмица мисля и не спирам да мисля. Минах май през всички фази: отрицание, гняв, самосъжаление, отчаяние и т.н.
Но онази вечер претеглих всичко, и някак почувствах някакво облекчение. Простила съм му мисля за това по какъв начин го направи и за това за което бях обидена и сърдита.
Мъчих се да не ме налягат лоши мисли, но е малко трудно след близо 6 годишна връзка.
Знам, че не трябва да мисля за миналото, обаче ми се иска да мисля за всичко хубаво, което сме преживели.
Нямам идея как Вселената ще ми даде знак, съвсем нова съм в темата и я чета от снощи. Но искам да отбележа и да кажа, че винаги със сърцето съм усещала , че това е Моят човек, че искам да създам семейство с него, че искам да му родя дечица. Просто в това дълго време сме били поставяни под прекалено много изпитания, изживявали сме ги, минавали са и са заминавали, но мисля , че е останало някакво натрупване и накрая изби по този начин.
Вчера ходих на църква, просто исках да си постоя малко там, защото се чувствах изгубена, помолих се за красивите ми чувства, май ми олекна.
Но просто всичко ми е още много прясно и трудно успявам да се отърся от негативизма, а искам с положителни мисли и вибрации да си върна любовта на живота ми.

Много дълго стана, но просто трябваше да го споделя.

# 457
Ето и няколко утвърждения от Луиз
м/у другото ако не си чела нищо нейно може да хвърлиш едно око в нета има много от нейнете неща  Wink сентенции, утвърждения, мисли и т.н.

Златните възможности са навсякъде край мен.
Миналото е свършило и не може да се промени. Сегашният момент е единственият, който изживявам.
Аз съм изключителен и прекрасен човек. Колкото повече обичам себе си, толкова повече се освобождавам от вътрешното си напрежение.
Осъзнавам, че това, което не искам да променя, е точно онова, което най-много трябва да променя.

...............................................

че винаги със сърцето съм усещала , че това е Моят човек, че искам да създам семейство с него, че искам да му родя дечица. Просто в това дълго време сме били поставяни под прекалено много изпитания, изживявали сме ги, минавали са и са заминавали, но мисля , че е останало някакво натрупване и накрая изби по този начин.

И аз в миналото имах подобна връзка където си мислих и бях даже убедана че това е моя човек  Whistling Уви не било така преживях някак си това че не съм с "моя" човек.Затворих тази врата и веднага щом  я бях затволила за себе си  ми се отвори нова  Hug т.е. като преживях миналото Вселената ми предостави нови възможности, нова любов , истинския човек и татко на детето ми  Wink Еднинствено от "висотата" на времето мога да видя че тогава нещата които са се случвали са били правилни и за добро  Hug но тогава не мислих така  Wink исках си обратно старото минало Sunglasses

п.п.vili_2703 може да почнеш примерно първо с аватара си  Wink ако го смениш с по усмихнат и слънчев това веднага ще ти подейства като утвърждение, визуализация и т.н. Hug

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 11:29 от Desss

# 458
Исках друго да кажа. В смисъл такъв, че аз не си искам старото минало, защото осъзнавам, че щом се е получило така нещо е куцало.
А искам , ново начало, по-силно, по-прекрасно, някак осъзнато, разцъфнало. С получените уроци просто да се получи една промяна, да станем по прощаващи, по-добри във взаимоотношенията.
Един вид като осъзнаване и пречистване.
Не е ли възможно подобно нещо. Та нали трудностите ни каляват.  newsm78

Благодаря ти за съветите. Hug
Заемам се   bouquet

Ще потърся по-подходящ аватар.

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 11:47 от vili_2703

# 459
С малко закъснение,  предполагам знаете че Свами Дев Мурти,
108 годишния йога учител е отново в България след 40 години Grinning

Програма  Simple Smile

# 460
vili_2703   Hug,
всяко зло- за добро  Peace
Щом си готова за
ново начало, по-силно, по-прекрасно, някак осъзнато, разцъфнало. , да станем по прощаващи, по-добри във взаимоотношенията.

точно това ще стане. Отпусни се и го очаквай  . Мисли само за това което искаш, без "опашки"   bouquet.
Всичко се нареди по Божията Промисъл.

Лили , страхотни постове   bouquet

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 461
  • Бургас
Момичета, започнах много интересна книга - Cosmic Navigator: Design Your Destiny With Astrology and Kabbalah . Не помня как попаднах на нея, ако някой тук е споменавал, да си признае, за да му благодаря!!! Намирам хиляди отговори на въпроси, които са ме интересували от години... невероятна е! Още една намерих в библиотеката от същия автор, но някъде съм я забутала. Днес си зарязах детето само в басейна, а аз се потих на слънце да чета, но като не стига време Sad Добре, че спасителката беше в настроение, та забавлява малката цели 3 часа  Laughing

И аз преди няколко дена попаднах на интервю във вестник с автора ,който е гуру на Мадона и ме заинтригува .С кабала не съм много запозната ,но от астрология се интересувам ,има ли практическа насоченост книгата  или е повече теория ? Малко скъпа ми идва ,но пък от твоите отзиви още повече се заинтригувах .

# 462
Здравейте   bouquet

ре Fresh нато Gale, това е втората книга на Гал Сасон, която се издава на български. Чела съм първата му книга - "Едно желание може да промени вашия живот" и бях ходила на негов семинар миналото лято. Вече бях писала някъде из първите теми. Предполагам, че и тази книга ще е също така интересна, както и първата  Hug
Първата е изцяло с практическа насоченост  Grinning

Lilian_V , страхотна работа си свършила с резюмето за Вселенския град      bouquet

Само ако мога да вметна едно малко уточнение в превода относно това изречение:
Останете със затворени очи, визуализирайте шарен свят на 30 см от главата си.

Тук става въпрос за кълбо от светлина, което трябва да си представим  Hug

vili_2703 , нали знаеш, че всичко, което ни се случва е за наше добро, с определена цел и че няма нищо случайно  Wink
Ще видиш, че с оглед на бъдещето, тази развръзка на нещата е било най-доброто за теб. Дори и да ти е тежко в момента.
Горе главата  Heart Eyes

Desss, elena_  и на всички, пишещи и четящи в темата изпращам много виртуални прегръдки  Hug Hug Hug

# 463
Сайтът  Cosmic Navigator

Има доста материали за сваляне и за слушане ...    Flutter

# 464
Сайтът  Cosmic Navigator

Има доста материали за сваляне и за слушане ...    Flutter

Ехааааа.....  Не знаех за този сайт на Гал! Мерси! Мерси! Мерси!   bouquet  bouquet  bouquet

Между другото, Гал Сасон има български корени. Баба му и дядо му били родом от България и беше споделил на семинара, че като малък през летните си ваканции е говорил само на български с тях  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт