Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 42-а тема

• 80 395
  • 666
  •   1
Отговори
# 75
аз само да се запиша че давате страхотни идеи    smile3501вече вечерях но докато разглеждах лелее eat

# 76
  • сред люляците
Запеканка с тиквички за тази вечер Peace

# 77
  • София
Черен хляб с коприва. За пръв път си позволявам да правя такъв хляб и чак съм горд от себе си. Освен копривата вътре има млян ким, чесън и шарена сол. Страхотен е когато е още топъл, но още по страхотен е когато е препечен.

# 78
Tari Tasartir,впечатлена съм от ябълковите пакули!Как ги правиш? Simple Smile
Лабрекс,кексът на Жека непременно ще се пробва! Wink
Рени,хубави курабийки! Flutter
Пеп-4о,месри за обяснението! Hug
Веси,каква красива салатка!Златни ръце! Heart Eyes
She_R,пълнените тиквички са страхотни!Моят съпруг каза,че иска същите! Crazy Laughing
дядо хаджия,хлебецът ми прилича на ръжен,какъвто съм яла в Съюза някога.Имаш с какво да се гордееш! thumbsup

# 79
  • Варна
Nordina, много , много ти благодаря, невероятна торта, нямам търпение да я направя и опитам, ммм Hug Hug
Много ви благодаря за отзивите за тиквичките ми, да в нашето семейство ги въведох и пренесох от ученическите ми , кулинарни изяви докато живях при мама и тати Mr. Green  С тях накарах мъжа ми да заобича тиквичките, а преди това не искаше и да чуе за такива. Ето и Рецептата
Приятна вечер мили дами! Hug

# 80
  • там нейде .............
Тази веер правих това по Дюкан Wink
учудващо беше вкусно Crazy

# 81
# 82
  • На брега
Kafenceto  Твоят подобен на сладък салам Сладкиш с бейлис   е супер предложение, особено за дамски следобедни партита. Събираме се на по кафе (уж), хапваме си сладкиша с бейлис... и така... Wine Glass Wine Glass
vesi_nn  Ето Такова произведение очаквах от теб. Радост за очите  Hug
She_R  Пълнените тиквички изглеждат страхотно.
Цецето  как приготвяш мързеливия чийзкейк?
Кари_ често попадам на снимки на Династия, би ли ми пуснала линк с подробната технология на подготовка, моля.
marulka_s   Жадната калугерка също ми е култов сладкиш от детството.
Селма  чакам вътрешността на тортата  Grinning и се облизвам!   
дядо хаджия Супер ти е хлебеца! Ще се връзва перфектно с моите разядки
Velvet_nn11  Разядката с орехи е лесна пикантна глезотия приготвена набързо след работа от орехи, зехтин, скилидки чесън, зелени подправки, 2-3 лъж. вода и по желание хляб за сгъстяване... Всичко това разбивам и хапваме. По твой вкус можеш да увеличиш зехтина или водата, както и да добавяш или не хляб за уплътняване на консистенцията. Аз използвах хляб без брашно, но съм яла различни видове домашно приготвени хайвери и разядки обикновено с бял хляб.
Таз вечерната ми вариация на ореховата разядка (още ме държи ореховата вълна  Embarassed) е с маслини
Разядка с орехи, зехтин, маслини и чесън

и зелена салата с риба тон за мен, а за половинката
Свински котлет на грил

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 09:28 от NovaTema

# 83
Вечерята ни заешко с ориз на фурна

А Вашите гозби-ммммм, нямам думи просто!Адмирации за всички!!!  smile3501
Благодарности на всички,които оцениха закуската в леглото!!!   bouquet

Лека вечер,момичета!!!  Heart Eyes

# 84
  • София

Тук  е рецептата за мързеливия чийзкейк  Peace Между другото, в къщи стана голям хит  Crazy

Приятна вечер!

# 85
# 86
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Рени 55 чудесно си се справила и да ви е живо и здраво момчето и много радост да ви носи newsm59

Пеп-4о от сряда в съм в Страра Загора виж там палачинките да са в достатъчно количество, че мисля да ти доведа цялата рода.... smile3533. Ловеца да се отсрами с нещо по-така...., а ти запрятай ръкавите  cooking
  Марулка  още се облизвам заради Жадната калугерка  smile3534
  Лабрекс спри за малко бе, жена! От къде ти идват тия идеи, сега пък кексът на Жека е на ред ooooh!
   Веси тая салатка знаеш ли колко ракия изпива ? Наздраве  Drunk
   Селма давай разреза....че сега като се почне цяла седмица тръбички ще правим  smile3508
    Цецето много свежарско си го докарала тоя Мързелив чийзкейк  Simple Smile
   Кафенце добре че ми напомни за картофките ветрило  Hug

у дома пилешко филе с гъбен сос

парче от баничка със зеленийки 

доктора у дома с едно кремче с плодове

Успех момичета!!!! newsm10

# 87
  • Sofia
nordina, най-вероятно не си чувала за ябълкови пакули, защото аз си измислих името по модифицирана рецепта от майка ми.

Селма, с удоволствие ще споделя правенето:
За тестото:
1пак. мая (42 г)
1 ч.л. сол
1/2 чаша захар
1 чаша пр. мляко
1/4 чаша топла вода
1 яйце
брашно за меко тесто - около 800г

За плънката:
две настъргани ябълки
1/2 чаша кафява захар
1 ч.л. канела

Омесва се тестото от посочените продукти, разделя се на две. Докато работите с едната половина, другата сложете в хладилника.
Разточва се кора около 4-5мм, реже се на квадрати 10/10см. Във всяко квадратче се слага една лъжица от плънката и се захлупва като вързопче (пакул - родопски диалект). Излизат между 35 и 40 парчета.
Аз ги пека в тава за мъфини, така придобиват правилна форма, но може и в обикновена тава, на предварително загрята до 180град. фурна.

Като изстинат, може да ги поръсите с пудра захар.

Плънката може да бъде от всякакви плодове или извара със стафиди.

# 88
# 89
Ох,като ви чета чак ме е срам да се запиша,ама мене напоследък ме понамързява малко  Embarassed,затова само една баница и принцеси с кайма
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13090653
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13090730

marabu,би ли ми обяснила за какво ползваш този ягодов оцет,че много ме заинтригува с него  Grinning  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт