Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 42-а тема

• 80 345
  • 666
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета ,много ме стоплихте с  милите думи за моята пухкава  меденчица  Каролина  Hug  Hug  Hug !

Нацелувана е   и намачкана по  пухкавите  ръчички и краченца  от  името на всички ви  Hug   Heart Eyes !

И да отговоря  на запитванията . Солените мъфинки  са по  рецептата за  Солен  кекс на  Петя  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423  само ,че  само със  сирене  Peace ! Така най ми харесват ,макар ,че пробвах и с кашкавал и кренвирши .

Пети, хиляди благодарности за лесната рецепта ,правя ги през ден  и  са  повече  от  превъзходни  Hug !

А  крема  за  тортата  е  от  една  торта любима на  моето  семейство - Торта "Нели"

Правят се два крема .Първият е  обикновена млечница - прясно мляко -около половин литър  се  оставя да заври ,подслажда се  на вкус (по-сладичко ) и се добавят  4-5  големи супени лъжици  брашно и  се  вари  до  сгъстяване ,като се бърка непрекъснато .Може да се сложи и една ванилийка . Когато е готов ,крема се оставя да изстине като отвреме на време се  бърка за да не  хване коричка .

Вторият крем се прави като към  две  размекнати  масла ( по  125 гр.) се добавя  400 гр   пудра захар  и  4  супени  лъжици  какао  и  се  разбъркват  хубаво  с  миксер  до  хомогенна смес . Накрая  се  добавят  4  жълтъка  и  се  разбива  хубаво .

След като  изстинат ,двата  крема се смесват  и се получава  най-вкусният  крем  Mr. Green .

На снимката  съм  я правила с готови блатове  съвсем леко напоени с прясно мляко . Но оригинала  е  с  хлебни бишкоти (от  тия  най-обикновените ,а не  тези  за  Тирамису   захаросаните отгоре ) също напоени с подсладено прясно мляко  и  заляти с този крем ...ммм... не  можеш  да спреш да ядеш .Не е  много представителна ,защото е мека торта ,но   вкуса  е  ненормално  хубав  Crazy ! Препоръчвам  горещо !!!  Hug    

# 241
Kafenceto,честита месечинка на сладката Каролина!
tinki-winki,тиквичките изглеждат много вкусни Peace,с гъби е чудесна идея да се пробват.А за камамбера с боровинки и лингуините на Роца съм винаги готова eat
Селма,тази торта със слънце има много настроение,представям си колко е вкусна    bouquet
Крисче,страхотно парти меню   chef
и на nordina десерта е много изкусителен Crazy
Бъни,мерси за съвета за машините и пожеланието Hug
поздравления за всички,които правят домашни сладка  Peace..... по тази част все още ми е по-вкусно от мама

....ние сме си на рибна вълна - риба със сос Тартар

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 02:00 от didibu

# 242
Агнешко с плантан и домашно отгледани зелени салатки

# 243
Kafenceto,честит празник на принцеската!Много здраве и късмет за нея и мама и тате!

Nordina, може ли рецептата на шоколадовия чийзкейк с малини
super.mama.ani,заповядай рецептата:
Шоколадов чийзкейк с малини  

Дано съм го обяснила добре Blushче го писах посред нощите Hug

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 17:55 от nordina

# 244
# 245
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
малеее, нямаше ме известно време.
връщам се и какво да видя - тук все едно ВИП готвачи са се намърдали  Joy

Крисче, страхотни ястия, дано гостите ти да са ги оценили Hug

вчера ядахме скариди с джинджифил и естрагон

# 246
  Крисче,наистина прекрасно си се представила със своите красотии и вкуснотии! Hug

# 247
Добър Ви ден!!!Много кулинарни изкушения тук,направо..............  #Crazy
Всички се справяте прекрасно,да не би да сте завършили ТОХ ,дами?- такива красоти,майсторите-готвачи паста да ядат пред Вас!!!   chef   bouquet

У дома снощи простичко:
      пилешки пържоли с пържени картофи

мелба с банани и праскови

Лек ден на всички!Продължавайте да творите вкусотии в същия дух!!!   food002

# 248
  • Пловдив
Можели рецептата за торта Мюсли, че не можах да я открия с търсачката.  Embarassed

# 249
Можели рецептата за торта Мюсли, че не можах да я открия с търсачката.  Embarassed
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=208834.0

# 250
  • Пловдив
delicate много ти благодаря!!!  Hug

# 251
Ех,как ме съблазнявате с тия рибки,скариди....
При мен само един италиански хляб с розмарин

и на филийки

# 252
  • София

Здравейте!
За днес  яхнийка от бакла, но този път беше старичка и се наложи да я обеля....

- един аламинут и ориз с рачешки ролца  ( е-е-е-е, не е като на Асялейн -  smile3508)

- бели призраци за близнаците ( те са ми любимите съседи) , че днес заминават за цяло лято на ранчото.

# 253
рени55 призраците ти изглеждат страхотно.Може ли рецепта та да направя и на моите духчета Laughing

# 254
Днес и аз сготвих (то при мен събитие  Blush). МъжО ще е при нас довеча, че затова, викам да не го уморя от глад човека  Wink
пиле с картофки
и редени тиквички:
тук сурови :
а тук топли топли  Mr. Green :
и салатка с ракийка ще има , ама те са ясни
.........а десерт няма (ще си го чакам от мъжО  Mr. Green )

редактирам , за да вмъкна микро торта мюсли в чаша. Тя  е  за следобедна закуска на Мики

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 15:46 от iucka

Общи условия

Активация на акаунт