През юли канадската дружина очаква 3 бебета да има! - 37

• 15 988
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • Монреал
Цецимеци (тъй ли се произнася  Party) добре дошли и успех!
Гаргамелчо, кога имаш път към Монреал - имам един модел за теб  Wink Mr. Green

# 61
Все още не съм ходила на гинеколог и не знам къде да отида.

Добре дошла в Торонто.  Peace
Отиди в най-близката ти walk-in-clinic, кажи че си бременна и поискай да ти дадат направление за гинеколог. Даже можеш да ги помолиш да ти намерят те специалист ако нямаш предпочитания за болница или район.

# 62
  • Лавал-Пловдив
Ох, Гаргамелчо, много хубави снимки правиш, чак ми се прииска и мен да снимаш ама....

# 63
Честито момченце, мамамиа! Много лек и хубав разказ за раждането! На добър час!

Цецимеци - добре дошли в Торонто! Лека бременност, и аз бих отишла в уолк-ин клиника, както казва Гаргамелчо! Пиши тук пак ако имаш въпроси!

# 64
Честит празник, момичета  bouquet

# 65
  • Pierrefonds, CA
Здравейтее  Grinning , как е на другия континент  Laughing ?!?

Честит син , Мамамиа, да е здрав и много да ви радва !  bouquet

Честит празник на Канада ! http://www.youtube.com/watch?v=B0jhJA1Hjxk

Ние с щерката си изкарваме добре в БГ, удължихме си престоя до средата на август  Two Hearts

November Rain, какво стана с коли4ката ?

# 66
Честит ви Канада Дей Grinning
Кой къде ще празнува? Ние след малко отиваме на нашия Фери Лейк, дао не ни вали много Laughing
Виктория се събуди и първата и дума беше да тръгваме при кончетата (има пони райдс на парка) Crazy

Монтреалки, ако се организирам с дребните да дойдем задължително ще ви се обадя.   Heart Eyes

# 67
  • Монреал
Честит празник, канадки!   bouquet

Аз съм на работа днес, но пък ще имам почивен ден в петък - дано да е хубаво времето.   Grinning

Е&М - браво на вас, голяма ваканция си заформихте  Hug

# 68
  • Торонто
Момичета, гледам, че за гласуване говорихте.
Четохте ли, че Бойко Борисов иска да отменя двойното гражданство?
На мен изобщо не ми харесва идеята...

http://dnes.dir.bg/2009/07/03/news4710008.html

# 69
здравейте момичета аз не съм се включвала доста време ама покрай моята бременност все не ми остава време. Искам да ви питам тези от вас които са раждали в Канада какво да си приготвя за болницата за мен и за бебето, първо дете ми е и идея си нямам какво да си приготвя? Извинявайте, че така се включвам на бързо но после покрай бебeто ще имам възможност по-често да пиша.
Добре дошли на всички нови момичета.

# 70
bruni, от болницата, където ще раждаш, трябва да ти дадат списък с нещата, които трябва да носиш при постъпване за раждане. Аз родих през 2005 г. в болница St.Mary, Монреал. Според списъка, който ми бяха дали, трябваще да нося следните неща:
За майката:
-бельо-широко и удобно
-дамски превръзки- 24-48 бр. MAXI MATERNITE. Но при нужда могат да ти дадат и от самата болница.
-пластмасова бутилка за промивки на перинеума- продава се в регистратурата на родилното и струваше 1 САD
-сапун
-шампоан
-тоалетни принадлежности
-тоалетна хартия
-мокри кърпички
-чехли
-нощница
-кърпа за баня
-химикалка
-часовник
-допълнителна възглавница+калъфка
-сутиен за кърмене
-синята карта на болницата
-здравна карта
-досие
-карта за телефон
-шнола за коса
За детето:
-памперси за новородено-минимум 24 бр. Под бебешките креватчета има шкафче, което е заредено с дрежки, пелени, няколко бройки памперси, малък пакет мокри кърпички, малка кутийка с вазелин и мини помпичка за теглене на сополки, малко бебешко сапунче, шапчица. В началото ги използвахме, но след това си ползвахме нашите неща.
-дрехи за изписване
-кошница за кола- задължителна е. Без нея не изписват бебето.
-гребенче
Пожелавам ти бързо и леко раждане, и живо и здраво бебче.

# 71
много благодаря Мама Деси, до сега от болницата никакъв списък не са ми дали и затова рекох да ви питам, че наближава и трябва да се приготвя. И един последен въпрос колко памперси за новородено ще ме посъветвате да си купя като за начало, голяма кутия ли от 200 броя или по-малко?

# 72
  • Канада, Монреал
mamamia, честито бебче! Да ви радва много!!
November Rain, до края на август сме  Whistling Доста време останахме, но на мен си ми харесва, само да валеше по-малко, транспортът да беше по-редовен и да можеше да се минава по тротоарите с количка Wink
Да ви се оплача, на нас нещо ни се разклати ходенето на море - бяхме планирали за едно място и май няма да стане и трябва тепърва пак да се турси. Взех да се замислям за Гърция, но с малко дете не знам дали е добра идея да го мъкнем до там.
Bruni, питай в болница, ще ти дадат списък със сигурност. Би трябвало да имаш възможност и да направиш посешение на болницата, където ти показват Родилна стая и съобще всичко, свързано с раждането в болницата. Според мен ще ти е по-спокойно, ако се запишеш на такава обиколка - организират се май точно между 32-36 седмица. За памперсите - мисля, че няма за новородени такива големи пакето от 200 бройки. Ние мисля, че изхарчихме някъде 2 пакета най-мнго и минахме на следващия размер, който също не се продава в големи кутии по спомени. За новородено не се хвърляйте да купувате големи количества.
Sofi, за Бойко Борисов пишеш. Днес гледах интервю с него и предлагаше да нямат право да гласуват хората с двойно гражданство и то заради 23 секции, открити в Турция (става дума за вливане на нещо от рода на 130 000 гласове от Турция!!). Спомена още, че хората с двойно гражданство да си гласуват в страната, в която са избрали да живеят. И наистина, ако това стане и турците не гласуват, картинката ще се промени. Така че не съм чула по новините Бойко да говори за премахване на двойното гражданство, журналистите как го тълкуват е друг въпрос.

# 73
  • Торонто
Не, не съм гледала новини, дано наистина са измислици на журналистите.
Мерcи за разяснението  Simple Smile

# 74
Честито на скоро родилите!    bouquetЛеко раждане на очакващите скоро! HugДобре дощли на новодошлите! Peace
Какво ще ми кажете за Wonderlend-Торорнто.Ходил ли е някой?Забавно ли е за големи деца?Цената на билета какво вклучва?

Общи условия

Активация на акаунт