Кой утрепа немското лято? - 136- та тема

• 11 588
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Честит рожден ден на госпожиците Мирел и Ноеми! Да растат щастливи и красиви  Wink   bouquet

Кате, Майра, наздраве  Hug

При нас още пече  Mr. Green

Помните ли, че се чудихме дали да на пускаме Милена на горска градина? Добре че не го направихме. Оказа се, че изобщо не обича да ходи в гората в детската и всеки път правила театро  ooooh!

# 91
Мирел, Честит Рожден Ден!
Ноеми, Честит Рожден Ден!

Майра, Веч, да са живи и здрави порасналите ви момичета! На тях им пожелавам волно и безгрижно детство, на вас - да ви носят само радост!

# 92
Егати бахъра. Иде зима, дами!!

Честит Рожден Ден на малките пораснали момичета на Майра и Вечерница!

Тук, в центъра на Мюнхен продават български прекрасни, големи череши - хрущялки.
Страхотни са, явно таз годишната реколта е добра, щом ги има и тук. Вече втори ден си купувам, да видим докога ще продължи удоволствието.

# 93
Честит Рожден Ден и на Ноеми. Здраве и щастливо детство.
Бискара, дай малко череши насам. Или като минаваме в петък да спрем да си вземем.  Joy
Не знам зима ли идва, но ми се струва че е късна есен вън. Носят се едни мъгли,  вали и е едва 12 градуса. Сигурно ако парното не е спряно централно ще тръгне.

# 94
 newsm59 Честит рожден ден на Мирел!!! newsm59

Мерси за поздравите за Ноеми. Аз днес съм отпуска и чистих и приготвях Crazy Лудницата се очаква да започне към 16.30  Party Party Party

Обаче да си имам и летните бебета - като се раждаха и двете беше невероятна жега, а след това на рождените дни - стууууууд  ooooh!

# 95
И при нас има бг-череши. По-точно в центрОто на Нюрнберг, на съботния пазар пред Schöne Brunnen.  Mr. Green

Мамацки, предполагам, че някои са го видяли, но и аз да повторя след Сбъдващата мечти - една мама от Испания ще се мести скоро в Хамбург и се интересува дали някой има представа каква психологична помощ покрива здравната каса за дете. Детенцето и е с генерално психично разтройство и има нужда от по-специални прегледи и грижи, както може да се сетите - дали всичко е безплатно или е само частично покрито, въпреки че става въпрос за дете? Беше ме питала на лични, но не мога да и дам конкретен отговор, защото не съм имала вземане-даване с детски психолог, невролог и пр. тук. Предполагам, че всяко мнение ще и е от помощ Peace.

Ето поста и от миналата тема>
Цитат
здравейте и от мен!ако детето ми има нужда от невролог (магнитен резонанс),логопед,психолог и специализирана детска градина,защото е с разтройство в развитието(клонящо към аутизъм) дали ще му бъдат осигурени и то безплатно?В момента сам в  Испания,тук си имаме здравни осигуровки и всичко ни е безплатно,но заради кризата ще се местим след 2 седмици в Хамбург.Та затова питам.Ако може някой да ми помогне с инфо...ще съм много благодарна!  А в БГ било много зле:нищо че имаш осигуровки,всичко си плащаш,дори да става дума за дете

# 96
видях го, но не мога да споделя опит. има интегративни детски градини за деца с различни проблеми и те са доста добре оборудвани .
Друго не знам.
честито на рожденниците и от мен  Wink

# 97
Честито на всички рожденички  newsm59. Много zдраве, Щастие и много подаръци.   bouquet
Сърфи, не вярвам някой да може да отговори на тоzи въпрос. Всяка каса поема раzлични неЩа. Тя трябва да говори лично с тях, когато реши към коя Ще бъде. Поне си е мое мнение. Н.р. на 3.рожден ден У_унтерzухунга не се поема от всяка каса. Някои го поемат направо беz допълнителни писма и плаЩания, други плаЩат на педиатъра и после си търсят парите от касата. Мога zа логопед и психолог да кажа със сигурност, че Ще бъдат поети. А и дали там има такава специалиzирана детска градина  Thinking?

# 98
  • Primum non nocere !
Много zдраве и красиво детство желая на Ноеми и Мирел.  bouquet

Днес говорих с Шефа на детска клиника. С две думи, няма раzлика м/у децата.

Много важно е маиката да полуЧи държавна zасраховка, а това става с договор. Частна каса Ще откаже.

Не мога да пиШа с Кредор Confused

# 99
Честито на двете ни рожденнички nbirthday и на майките им  bouquet
Да са здрави, обичани и много щастливи Simple Smile Весел празник!

Аз мисля, че ще се поемат всички необходими разходи по лечението на детето Peace
Чико, У7а е междинен преглед, един вид екстра, затова не се поема от всички каси...

# 100
Супер сте. Казвала ли съм ви го скоро?!  Wink  bouquet

# 101
Шехи, за Кредора пусках тема в Правилата. Имаше пиниз за сработването на програмата с ИЕ8. Потърси я и виж. Намерих я
Майра, аз те предупредих за времето, нали? Whistling
Добре, че сме в топлото кьоше. Днес пак можем да сме по къси ръкави. Mr. Green
Да видим обаче как ще е в събота, че тогава ще е партито с гостенките. Барби парти с принцесини или фейски рокли  Crazy Смятайте каква торта се очаква от мен. ooooh!
Сърфи, а дали майката ще прочете? Мишка скоро не е влизала, нали се бори с майстори.
Аз мога да споделя само личен опит - за Хамбург не знам, но по наше село няма интеграционни градини - децата са накуп. Но... се подава молба до югендамт с всичките документи (епикризи, преведени на немски, ако може), направление от детски лекар тук и препоръка от възпитателките от градината. ПРащат човек на място и отпускат всичко възможно - интеграционен учител, психомоторика, ерготерапия, логопед.
Всичко се поема от касата или поне повечето неща. За психомоторика съм плащала, но цената беше приемлива - 4 евро на сеанс. За другите - ерготерапия и логопед, ако има направление от лекар тук, също се поемат от касата.

# 102
Бибе, екстра или не, става въпрос, че касите раzлично решават.
За психомоторика съм плащала, но цената беше приемлива - 4 евро на сеанс. За другите - ерготерапия и логопед, ако има направление от лекар тук, също се поемат от касата.
Ето оЩе едно докаzателство. Мартин на 4 ходи на психомоторика, а Томас миналото лято. Нито единия път не съм плаЩала. И да, zадължително с направление и с чакане zа термин. Термин zа психолог тук е между 2 и 4 месеца.

# 103
Честито и от мен на красавиците на Веч и Майра и весело изкарване!!   cook  ura

Ние днес бяхме на шнупертаг в новата детска градина, кьдето малката ще ходи от септември... ейй не мога после да я накарам да си трьгне. То не беше игра, не беше чудо...  Crazy

Бискара, и аз сьм нападнала отскоро новите черешки. Даже се поувлякох и онзи ден награбих кило и половина.. и ми поолекна портфейла..  hahaha

Относно това какво ще се поеме за лечението на детето си зависи все пак от застраховката.. и от касата или newsm78 Дори и дьржавна да е някои каси предлагат допьлнителни застраховки, щото те уж поемат разходите, но все се налага да се доплаща за какво ли не... 

И споко не се оплаквайте бе хора, от утре се затопля... ще стане от 11 на 13 градуса.  Mr. Green

# 104
  • UK
Тук днес е добре, не е облачно поне, пък и е 24 градуса, а на мен ми се прияде кисело зеле, нищо че е лято по принцип. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт