103- та Лятно- Ваканционна в USA

• 16 093
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
като казвам че болестта на 21 век ще е информ.оувърлоуд никой не ми вярва..
анет изоставаш с материала.  Simple Smile Пусни една търсачка за information overload, и ще видиш какво става - хич не си откривателка на явлението, нито пък пионер в изживяването на ефекта ...
съвсем и не претендирам ; наскоро имахме голям форум на тема нови психиатрични диагнози,по-скоро това имах наум,обсъжда се на много невробиологично ниво искам да кажа..любопитното е кой как подхожда към информацията,има много хора к имат уменията и достъпа,но просто не се интересуват..впечатлителна тема ми е,още повече че ежедневно се сблъсквам с ефекта чел-недочел с не добри резултати на професионално ниво..моят извод към днешна дата е че панта рей и няма нищо ново под слънцето,Авицена бая време преди христа е описал това дето днес се пънем да доказваме по супер навикани научни списания..

# 106
Блажка, да, аз нарцисизма го свързвам особено със социални явления като туитър (който не мога да понасям): от сорта на "сега закусвам ей там,"  "сега отивам да пишкам,"....    Ай дон'т еф-инг (хей, даже в Херри Поттър го има като официално като израз) гив а...

И ето още един пример на нарцисизъм, въпреки че това е истина в случая Simple Smile  : болна съм, на антибиотик, и утре пътувам с Еър Френс...

Между другото, много съм се научила да уважавам съвременните библиотекари, които са си information scientists.  

Само да добавя, че има различни теории за това как влияе този Интернет инфо. океан на мозъците ни... Няма едно мнение, особено като става дума за младите мозъци. Някои казват, че започваме да развиваме едва ли не АДД заради това, други казват, че еволюираме и всичко е за добро. Ще видим...

# 107
Майкрософт даже имат реклама на тема сърч оувърлоад:
http://www.youtube.com/watch?v=i1AwFY6MuwE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZSkaTcjDIMk&feature=related

Пикси, и аз съм от твоя отбор. Както казва един мой приятел, the level of mundaneness that gets broadcast on Twitter is mind numbing  Stop

# 108
И аз, като се изказах за нарцисизма, визирах twitter на първа линия. Simple Smile Не разбирам просто кому е нужно всичко това? Защо целият свят трябва да знае какво правя аз?

# 109
Въпрос. Сравнително спешно ми е.

Как се казва подлепящо на английски? Става дума не за подгъв на пола/панталон, а за тоя вид, който се слага на някакво скъсано място на дреха и с ютия се глади (вместо да се шие скъсаното). Дано да съм го обяснила разбиераемо, много съм боса в тая област.
От къде мога да купя такова нещо, ако се продава?

Благодаря предварително!

# 110
Кюбит, http://www.joann.com/joann/ или местен еквивалент; не знам как се казва,но можеш да им обясниш,ще ти помогнат

# 111
Кюбит,иди при драй клинър.Те понякога се занимават с поправка на дрехи и ще знаят за какво им говориш.Иначе на Фешън Дистрикт е пълно с такива магазинчета.

ПС. казвало се stitch witchery ot trimming store се купува,звъннах на един магазин за платове та от там ми казаха .Като се било лепило само от едната страна се било казвало пресс он интер фейсинг(ама това било старо име)

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 20:41 от ophie

# 112
  • Boston, MA
Кюбит, в Икеа има, аз съм купувала. Но как се казва, не помня... при платовете е.

За Туитър и на мен точно това ми бяха думите - абсолютен нарцисизъм. Едно е да даваш информация на рода и близки (на Фейсбук) през някакъв нормален период, друго е всеки път като пр.днеш, да си напишеш туит. Ако ще и Линдзи Лохан да си, дон'т кеър.

А моето АДД отдавна съм го установила, и определено интернет има роля. Но пък е полезен, да му се не види...

# 113
Съвсем легална съм си, само още постоянната ми зелена карта не е пристигнала.

Някой преживявал ли е такова нещо?

На нас снощи на влизане ни направиха проблем, че нямаме зелени карти все още.

# 114
За намалената концентрация и интернета се случи да чета напоследък някои откровени, хубави статии. Един журналист си го признаваше, и се чудеше на себе си как преди е могъл да прочете "Ана Каренина" отначало докрай - непосилна задача за сегашното му състояние. Взел в ръце например "2666" на Роберто Болано, и единственото, което си помислил, било "каква дебела книга". В крайна сметка прочел съдържанието от Уикипидиа.
И аз мисля, че съм потърпевша, но при мене го има и факторът, че това работя. Работата ми е да отговарям на информационни въпроси, и когато видя, че някой се запътва към деска, или телефонът звънне, просто не знам в коя посока ще трябва да ровичкам (най-често онлайн), и нерядко става въпрос за нещо, което за първи път чувам. Откъсването от компютъра и четенето на нещо отначало докрай ми създават добро чувство за баланс, но не го правя толкова често, колкото ми се иска.  
Връзка между АДД деца и интернет виждам, за съжаление. Идват такива деца в библиотеката, знам ги кои са, единствено пред компютъра могат да кротнат. И едно съседче имаме с диагноза АДД, само компютърът го кротва. Омагьосан кръг става.
Но пък е полезен интернетът, спор няма.
Макар че аз съм сигурно от малцинството, които все още отказват да плащат повечето си сметки онлайн и упорито пишат чекове. Губя пари заради някоя и друга марка и поръчването на чекове, но пък пестя някоя и друга минута пред екран, а за мене това си струва. Simple Smile

# 115
Здрвейте от доста дълго време ви 4ета и всеки ден си казвам:-не днес ве4е сядам да понапи6а някои ред....От близо 3 години съм в УСА с моето семейство.Имам си едно мом4енце но през есента живот и здраве 6те ставам о6те един път мама но този път тук.Стра6но много информация сте ми подали и ви  Hug .Пи6ете ме и мен от тези които всияка сутрин си пият кафето с форума. Simple Smile

# 116
Кюбит аз го знам като hemming tape

# 117
ladyMI  добре дошла, лека и безпроблемна бременност ти желая

Момичета , благодаря ви за милите и окуражителни думи  Hug. то за работата се е видяло, че няма да е за още дълго, ами поне да си изкарам класовете и да си взема сертификатите и да ги изненадам като си намеря работа , преди те да се ме уволнили, за нечии чужди грешки. до гуша ми е дошло да работя с не много компетентни хора, чак фирмата вече не я харесвам #Cussing out

# 118
  • Чикаго / София
ladyMI , добре дошла!

Просветете непросветените като мен и ми кажете какво е АДД, моля!  Blush

MVK, дано наистина си намериш по-хубава работа! А защо ще се местите?

И аз упорито си плащам сметките с чекове, ама да видим докога така!

# 119
Само да докладвам- кupих лаптоп лънча и съм хукд,много ми харесват идеите им за разнообразни шарени манджи в малки кутиш'ки.Ния вижда малко зор да отвори капака,но тренираме.Възнамерявам да огранизирам уейст -фри- здравословно- зеленчукова лънч група в немското К,дано не ме бият Laughing
*
ladyMI ,добре дошла
*
АДД= атеншън дефицит дисордър  ; хартиен чек ползвам само за ситера и за хим,чистене,абосл.ненужно хабене на хартия,марки и време ми е,всичко е предварително зададено,сметки се плащат автоматично,изобщо не ни се увеличава скрин тайма по тази причина..

Общи условия

Активация на акаунт