103- та Лятно- Ваканционна в USA

• 16 108
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Ето ги снимките:
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157620693048434/

Ще редактирам по-късно.  Peace

# 136
здравейте,

Включвам се с един необичаен въпрос (дори не зная дали е за тук  newsm78, ако не е- къде мога да пиша /се обадя и получа отговор?)
Аз съм отскоро в САЩ (със зелена карта), бременна съм в средата на 3-и месец, не работя. Мъжът ми е от години тук, има си американско гражданство, но преди три семици имаше съкращения във фирмата и той остана без работа  Sad
В момента ни предстои да получаваме малко пари (неговото обезщетение) от Бюрото по труда...

Въпросът ми е: имаме ли някакво право на допълнителни социални помощи (и особено за мен някакви помощи като безработна и бременна?) и към коя институция да се обърнем за помощ? Какъв е минималният доход на член от семейството за социално-слаби и изобщо как да процедираме?
Много съм притеснена и силно се надаявам да получа съвети от вас! Praynig

# 137
НАДЕЖДА*, в кой щат сте? Различно е в различните щати. Здравна застраховка имаш ли? Някои щати имат програми за бременни с ниски доходи.

Тандури, още като спомена за Ниагара и ме замисли за отскачане до там, а сега с тия снимки - съвсем разбуни духовете тук.  Wink
Като ви гледам, забава е имало.  Simple Smile

Денива, съчувствам ти. Дано се разхлади при вас малко. При нас влагата е неприятна, не температурите.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 03:31 от Кюбит

# 138
Благодаря, Кюбит! Ние сме в процес на местене от Индиана към Илиноийс (дано сега само не ни се объркат плановете)...Да, имам здравна застраховка, както и мъжът ми.
Просто не знаем къде да проверим за тия програми за бременни, към кой вид институция да се обърнем... Rolling Eyes

# 139
Честит рожден ден на Мишолина! Да не се спотайва, а да каже бързо как тече лятото по английските земи.  Laughing

# 140
НАДЕЖДА* , наистина има разлики по щат, но виж тук WIC:
http://www.fns.usda.gov/wic/
също ако си била към застраховката на мъжа си, може да проу4ите дали има вариант кобра, в слу4аи подобни на вашия, разрешават да продължите застраховката, но на по-висока цена. Успех и дано мъжа ти намери работа скоро!

денива, ние имаме в спалните вентилатори на таваните, които са вклю4ени на най-слабо през нощта, да циркулира въздуха и климатика е на 76Ф, но е до нашата спалня и там е най-студено. Не знам дали вентилатор би помогнал малко и на вас. Лека бременност!

# 141
четох по диагонал, карам поред: честит имен ден на хиър (на 2 патерици)   bouquet, честита рожденица на ванхорн (на 1 патерица)   bouquet, честит рожден ден на мишолина (това поне го хващам на време Simple Smile)   bouquet

здравей, надежда, къде сте в индиана? дано проблемите ви се решат бързо!

въпрос към тандури( отново Simple Smile), колко време съхнат маслените бои? направих си фона преди няколко часа и ми се вижда мнооого бавно съхненето.....не съм рисувала с масло досега и си нямам идея какво да очаквам.

бенс, не ти е лесно.........,но се справяш геройски  Hug

# 142
Съобщение от "Гласуване без граници"

Търсим спешно хора за сформиране на секция в Wisconsin.
Вероятните градове където ще бъде секцията са или Madison или Wisconsin Dells. Нямаме много време, трябва по най-бързия начин да се организират нещата.
Пишете директно на Свилен Миков (Wisconsin) 608-729-4746, той координира щата.

Поздрави,
Антони

# 143
Мише,да си жива и здрава и много обичана     bouquet

Относно имената, синът ми е роден тук и се казва Пламен  Laughing. Някой беше казал на майка, подобна глупост, че детето трябва да е с английско звучащо име   Wink .  Още си спомням историята, жената обяснявала на майка ми, че не са кръстили внук и на нея , т.к. не им дали и затова са го кръстили Франциско . Направо от смях  си бях  докарала  контракции . Франциско , съвсем по английски звучи   Joy Joy Joy. Ама майка се беше вързала , после видя, че не е проблем детето да носи българско име

Надежда* от  WIC- единственото което ще получиш докато си бременна е мляко, сириъл, яйца, кашкавал, сок . По късно живот и здраве като се роди бебчо, ще покриват и формулата за него

# 144
  • Чикаго / София
Честит Рожден Ден на мишолина! Бъди здрава и обичана!  bouquet

НАДЕЖДА* , нямам представа как стоят нещата в Индиана, но ако се преместите в Илиной, тук има програма за бременните и ще получиш безплатно следене на бременността , лекарска помощ по време на нея и раждане.  А след раждането и безплатна мед. застраховка за детето. И тук има WIC - ще се класирате за него, ако сте с ниски доходи. Също така може да се класирате /отново ако са ви ниски доходите/ и за Фуд стемпс - с тях ще можете да пазарувате храна за определена сума на месец - каквато поискате /е, има малки изключения, но не е като WIC/. Друго не се сещам.

Това за имената явно е добро извинение да не кръстят детето на някоя баба или дядо! Laughing

Тандури, много хубави снимки. Догодина лятото ще се опитаме и ние да отидем. А защо пътувахте по-дълго? От Чикаго го дават 9-10 часа, ако трябва да пътуваме 15, ще ни се "разкаже играта"!

Never say never, звучи приятно да съм в Уисконсин Делс, ама ми е далечко за едната секция да отида. Wink

Гласуването тук с м/ународен паспорт ли става?  Мислехме да не гласуваме, ама може и да се разходим до там да пуснем по един глас. Не ми се ще Доган да печели! Rolling Eyes

# 145
Мишолина,чрд!Здраве и хубавини!
*
Хепи Мъндей!Някой ходил ли е на къмпинг тук с малки деца?АКо ли да-акъл за споделяне?

# 146
  • Boston, MA
Хехей, Мишолина, бъди здрава! Весел празник!

Надежда, Медикейд програмите във всички щати покриват разходи за бременни и малки деца под определен доход (програмите са различни за различните щати, обикновено, а и имената им може да са напълно различни).   

# 147
Благодаря момичета Simple Smile
Аз лично съм по-доволна, че не можахме да идем от Канадската страна, защото ми се видя адски комерсиализирано.  Rolling EyesЕдни хотели, едни ресторанти, едно чудо..и това точно до водопада пльоснато. Много ми беше тъпо, че трябва тея неща да ги има на снимките.  Confused Направо чак бях благодарна на американците, че са го оставили парк и са оставили да се насладиш на гледката максимално близо до природата. Това да се изкъпеш във водопада ( което направихме) просто няма как да се сравни с нищо друго.

Ирка, трафик имаше, затова. Да не говорим, че като си с децата на такъв дълъг път почти на всяка отбивка със сървис спирахме, защото все на някой му се пикаеше.  Laughing На връщане го докарахме 5.5, но трафика беше по-малко.
Аз затова казвам, че си отделяйте повече време, защото и на самия водопад се ЧАКА....ама ЧАКА...направо не ми се говори що седяне изседяхме на слънцето и тълпи от хора имаше! Адски много индийци!

Стели, искрено ме разсмя  Hug Heart Eyes Как няколко часа душа, понякога и повече от месец може да отиде  Laughing Зависи каква техника ползваш, може да почнеш да рисуваш и веднага отгоре в/у фона.  Peace

# 148
ЧРД на Мишолина bouquet
Анет Мисля че Блажка ходиха миналата година ( дано не бъркам)
Бенс  Hug ти имаш син ...тя вече не  Трудно положение , особено за теб

Клеърче ох разсмя ме с тези "години" . Аз ще "чукна" 30 в неделя и да си призная не се чувствам депресирана  Simple Smile . 13 те изобщо не ги помня кога са били  Grinning . Не съм те засичала , но снимките и сватбата изглеждаха прекрасно   bouquet ( и аз искам там на брега на океана ) .

Тук позахладня малко , ще е около 90Ф тази седмица . Иначе жегата и нас не ни подмина . Аз съм ОК със 100Ф , но влагата не мога да я понеса 90%-100% .
Тандури красота . Толкова реални и кристални снимки , имах чувството че ще усетя водата кога ли ще се науча да снимам така

# 149
МИШОЛИНА, 4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Пожелавам ти да си щастлива и сбъднати ме4ти! Hug

стела арс, рая, мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт