Красиви, секси елфки са на СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА майките-"моделки"!

• 14 475
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Имам питане към по разбиращите мами. Става въпрос за режима на Макс. До преди десетина дни вичко беше ок, тоест
08.30- ставане, закуска
10.30- сън
12.00- ставане, обед
15.00 - сън
17.30- ставане, следобедна закуска
20.00- вечеря
21.30- нощен сън
23.00- последно АМ в спящо състояние

сега се получава нещо такова:

09.30 -  ставане, закуска
12.30 - сън /често липсва/
13.30- ставане,обяд
и повече не заспива Shocked
 другото си е както беше, само тая липса на сън направо ме изкарва извън релси Tired
 Приемам всякакви идеи и съвети
Днес например е спал от сутринта само 40 мин и то пак заспа в 12.30, и от тогава няма никакъв шанс. А според мен му се спи, търка очички амане и не......
Ох помагайте че  ooooh!

# 241
Здравейте и от нас  Hug
Ние сме си още във Варна - не ни приеха в ясла и явно ще чакаме до септември /какво и аз не знам/ и понеже таткото си ни пътува всеки уикенд, ще се завърнем към Софето на 25 юли /засега Simple Smile/ Ще ходим да досаждам на директорките и да се видим с които сте там
При нас има нови неща /за толкова много време Wink/ - от юни вече сме си с 8 зъбчета, онзи ден се изправи Лина сама в кошарата, ходим на плаж и тя се кефи невероятно, казва бау-бау, вика котките с пссппсссппссс, показва колко голяма ще порасне, маха за здрасти, чао, казва понякога тао за чао, старите номера не сме ги забравили естествено Simple Smile вече тежи 8160г Simple Smile което си е постижение, ръста не сме го мерили от повече от месец и не знам дали сме минали 76 см.
надявам се, че сега като ви настигнах, ще бъда пак редовна, но зависи от малкия началник Wink
Диде, оригинална, интересна и мила си както винаги  Heart Eyes ЖЗ ако сме в Сф, непременно ще ви уважим на РД-то  Hugсега видях идеята ти за подарък на Тео -невероятни са  Mr. Green
Цвети, страхотни снимки  Heart Eyes много сте хубави всички  Heart Eyes
Асе, честито ти МАМА  Heart Eyes мхххх и аз искам да го чуя
Иринии, видях този манияшки магазин за дървени джунджурийки в Скай Сити - много е готин. Бях го забравила, но като се върнем до Сф задължително ще отидем да видим там за подарък. И ако може сподели къде сте на почивка, че много хубаво звучи, а аз събирам впечатления Simple Smile
Моарейн, много си хубава с новата прическа   bouquet
Суити, честита годишнина Simple Smile   bouquet Heart Eyes
Анамар, сайта изглежда страхотно Simple Smile довечера ще го разгледам по-подробно
това засега от нас
целувки на всички

# 242
Беба, ами то и при нас би се получило така, ако не го катурвам с гърда в устата и не го чакам да му се приспи..., което понякога си е приспиване около 40 минути и после като се размрънка пак бутам... и така го докарва до около 2 часа сън Crazy Най-вероятно момчето иска да си прави еднократен сън. Сияна тази работа я свърши малко след годинката. ПРосто обядваше и заспиваше директно, а след това в най-добрите дни спеше по 3 часа от 13 до 16 часа Sunglasses Иначе по около час и половина-два. После към 16 часа излизахме  към 20 отново беше готова за леглото Peace

# 243
Диде, ти може и да си го уголемила и боядисала в червено, ама аз чак сега виждам на какви покани се отзовават момичетата Embarassed Благодаря, много мило Heart Eyes А идеята да е на тревичка...върхът! Децата ще се надивеят. Ще гледам да присъстваме Peace

# 244
Взех да се чудя дали да не го събуждам рано сутрин   Rolling Eyes
 Ама незнам дали ще помогне. Иначе гледам да се уморява в смисъл да има емоции игри да си походи и др.

# 245
Беба,и ние правим като Асето  Peace Успявам да го приспя само с цицата в уста....и през деня, и през нощта  Sunglasses И да си призная,че понякога се чудя,ако (не дей си Боже  Praynig ) ми спре кърмата,как ще го приспя това моето диване???  Rolling Eyes Наистина ми е чудно...особено пре нощта като се събуди нищо друго не признава-само с цицата заспива  Shocked

# 246
Даяайте ги на татковците за приспиване. Хамлет така заспива като ходя на репетиции - няма цица, няма мица - тати пее песнички и люлее.
Шмат, за кои дати говориш? Аз ще дийда само за 1 ден, ,няма да преспивам.

# 247
  • София/Търново
И ние сме с цицата само. Понякога ми тежи, понякога и аз възхвалявам Вълшебната цица...

Ставаме на 9 месеца, а аз в цялата галимация хич не отчитам факта. Ето от нас...  Heart Eyes Почти от току-що са. Типично in situ...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=370617

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 20:36 от 8Eos8

# 248
Асе - МАМА на двама  Heart Eyes Разтапящо чак Simple Smile Благодаря за инфото за тениските, аз си харесах и една хладилна чанта. Другия месец за пътуването ще ми свърши работа  Hug

Беба, радвам се, че на Макс му харесава кухнята. А пък за режима какво да ти кажа  Thinking Моето дете след 6-я месец започна да си мени режима през период от време. Не знам на какво се дължи това, сега не го мъчат и зъби. Явно расте човечето. По едно време и Кали спеше по веднъж на ден - някъде по това време, което и ти си писала. Сега пак започна да спи по два пъти на ден, но за сметка на това се буди в 7-7.30 сутринта. Някои сутрини успяваме да се приспим, но някои сутрини не. Оставила съм го той да води хорото. Само за лягането вечер не му се давам.  Simple Smile

Деси, лек път и доскоро писане на българска земя Simple Smile

Сега и аз имам два въпроса:
1. Какво използвате против комари, но не за мазане, а за вкъщи? У нас въпреки, че сме с комарници на прозорците и на вратите на терасите пак има комари. Вчера сутринта Кали се събуди с 5 пъпки - две на челото и три на едната ръчичка. Може ли да използвам Райд таблетки, дали е безопасно за деца?
2. Въвели ли сте домат и ако да в какъв вид - суров или термично обработен? Кали е опитвал в малки количества сготвен, но суров не съм давала. А баба му и дядо му тази година си гледат 10 коренчета домати и онзи ден откъснаха първото узряло доматче, което нарекоха специално за Калоян. Та иска ми се да му дам да опита суров, дали ще предизвика киселини?  newsm78

# 249
Беба, Оги вече почти постоянно на еднократен сън следобед, ама какъв - по 3 часа откарва. Той обаче се буди сутрин около 7-7.30 и след това не заспива. Няма проблеми със заспиването, но трябва да е сам в стаята. Там ли съм, не заспива, само си търка очите. Изляза ли, до 5-10 минути максимум, се е отрязал. Е и неговото има недостъци - понеже спи в стаята, където е и кухнята, следобед не мога нищо да свърша, защото лесно се буди. Ама пък мога и аз да си почина  Sunglasses

# 250
 wavey
Еос, голям сладур  Heart Eyes , да му е честита месечнката   bouquet

И аз да си кажа - през седмица-две си меним режима  Crossing Arms Сега пак отказахме твърда храна, само плодове ядем и от "млякото на мама". Изяде цяла нектарина и след два часа видя, че и аз се каня да изям една и се разпищя, дадох й я и като я загриза, засмука (няма зъби), та остана само едно парченце колкото палеца ми. А Надя беше като малко прасенце на финала  hahaha
Мислех вече да се записваме на кухня, че да има повече разнообразие в храната (дано хапне нещо), ама те взели, че затворили кухнята  ooooh!
Ремонти на ясли и градини... май се усетиха, че през последните 3 години много нарастна естествения прираст в града и след година-две ще стане голям наплив ... тааааааааа чак след 15.09.

# 251
Здравейте дами,
не съм била много редовна напоследък, дори и с четенето не успявам Embarassedдобре, че не сте в активен период, за да имам шанса да ви догоня Mr. Green
При нас зашеметяващо се обръщат нещата - няма да влизам в подробности, само ще споделя че след сватбата на брат ми(28.06), непрестанно ми кънтят камбани в главата, че искам собствена сватбена агенция. Отнесох организацията на тяхната сватба, получих "аплодисменти" и реакцията на хората ме накара да си повярвам. В понеделник се събудих скапана физически, но някакси летях и неусетно постоянно мислех за това. Реших да уловя момента и да опитам Simple Smile И подходящо помещение се намери... Blush Започвам bowuu
Скоро ще кача снимки от събитието.
Целувки, отивам да спя Hug

# 252
  • София
Здравейте мамиии.  Hug
Надявам се да ни помните.  Wink
Сега, като не съм писала близо месец, изобщо не обещавам да бъда кратка.
Ще започна от неприятните неща, за да мога после с чиста съвест да разкажа и за хубавите.
Ден първи в Бургас.
Къпя Павел. Кърлеж.  Twisted Evil Софийски явно, защото казаха, че не е от същия ден. Напълно възможно, защото предишния ден го къпа баща му, а той не би го забелязал.  Confused
Ден последен в Бургас. (предишната събота).
Павел беше последните 8 дни на лагер в Приморско. Баба му беше с него като придружител. Ние с бебо - в Бургас. Звъни ми свекърва ми, че Павел е вдигнал 38,5. Решихме веднага да го приберем в Бургас (иначе щяхме в неделя, че и без това заминавахме.) Вечерта си легна с 38. Дадох Нурофен и зачаках да почне да спада температурата. След около половин-един час го пипам с недежда. Ами той изгаря...буквално. И без термометъря бях сигурна какво се случва. Той само го потвърди. 40,5 градуса.  ooooh! Лелее, лошо му стана. Бърза помощ, чаршафи, линейки. Спешното в Бургас. Откъдето ни изритаха след половин час мрънкане как температура се сваля вкъщи, как няма да ни пуснат изследвания и как нямало да ни приемат. (все едно аз изгарях от желания да изкараме нощта в бургаската болница.  Confused Страх ме беше просто да не е без лекарско наблюдение детето. Както и да е, тръгнахме си. След дъжд качулка изписаха Макропен за профилактика на лаймска болест (май е трябвало веднага). Та сега на 09.07. ни чакат и изследвания. Искрено се надявам двете неща все пак да не се свързани. Критичните дни били 10, а бяха минали 17. Дано всичко да е наред.  Praynig На лагера едно детенце е изкарало много подобен вирус, а те с Павел са били непрекъснато заедно.
В неделя сутринта детето беше добре и аз след колебание реших все пак да си се приберем в София. Някак си толкова потресена останах от отношениято там, че страхът ми да останем се оказа по-голям. Слава богу, той така и не вдигна повече температура.  Praynig Аз обаче още съм на тръни. Много, много се уплаших.  Sad
Така, приключих с гадната част. Мога да продължа с останалото.
Ради много стоически мамин сладък понесе и пътуването, и смяната на климата и обстановката.  Heart Eyes Очевидно много му хареса. Пък и с цялото семейство, направо се размазваше от кеф. Дори не разбрахме кога и как му поникна зъбче номер 4.  Heart Eyes
Много бързо дръпна и във физическото развитие. Досега се справяше перфектно с въртене и пълзене (много от отдавна), но освен слаби опити за иправяне, завършващи с неуспех, не беше имал. Там някак изведнъж се изправи, за нула време задобря в стоенето дълго прав. Вече си ходи доста добре в леглото с помощта на решетките, а също и си пуска едната ръка, а понякога само се подпира на едната. Вече изобщо не стои в друга позиция, освен прав. Такаа. И преди не искаше да седи (пълзеше) и сега не иска.  Simple Smile Аз даже бях почнала да се притеснявам дали детето изобщо може да седи, честно. Но и това премина. Благодарение на една торба инсекти на батко му (кой от кой по-гадни). Толкова му се харесаха, че засякох как седя 30 минути да си играе с тях. А той досега сумарно не беше седял толкова. Не е и повторил оттогава, де.  Heart Eyes
С Павел и Ради ходихме 3 пъти на аква-парк.  bowuu И трите в района бяха посетени. На Равда, на Слънчев Бряг и на Приморско. Е, няма такъв кеф просто. И ние с милото се пуснахме по всичките екстремни парзалки, ама и Павел никак не остана назад.  Heart Eyes Малее, той 1,20, а се пуска от пързалки по 10-20 метра в басейн 1,30. И беше супер щастлив. Бебочеството много се кефеше да гледа също. И на моренцето не беше зле.  bowuu Имахме удоволствието да се видим с Инчето и Сми (два пъти), с Вики и Вики, с Май-Май и Ивка и на финала с Ане и спящия Бобо. Много ми беше разтоварващо и приятно. Момичета.  Hug И на Асето звънях, ама нямаше връзка. Нищо де, с нея можем да се видим и тук, и там по всяко време.  Heart Eyes
Прочетох поканата на Дидка. Диде, с най-голямо удоволствие ще се присъединим и ние, стига да сме тук (че ние с тази прабаба в Бургас все в последния момент решаваме кога да пътуваме. Освобождаваме се малко и хоп - тръгнали сме след 3 часа.  Wink Да използвам случая да вметна, че южният парк е пълен с кърлежи. И нашият е оттам и доста деца, с които играе Павел, пропищяха. Та трябва да помислим за безопасността на бебочествата в това отношение. (Инче, страхотна думичка това - бебочество  Hug). Има един спрей, вече Павел ненапръскан не излиза. Но не знам доколко е удачно да се пръскат бебета с него.  Thinking
Гледам, че сте дискутирали столчетата. И Ради се сдоби с такова като на Алексче и на Линка. Ами добро си е. Моят малък мъж, дори и аз да не бях страхлива, не се чувства удобно без столче. Налагало ми се е да ползвам таксита. Ами той се върти, мрънка, ужас просто. А в столчето си седя и спа като пич оттук до Бургас и обратно със само по едно спиране на отсечка и гък не каза.  Heart Eyes
И за режима сте писали.
Нашият е в общи линии следният:
08.00 - попара. Страшно я обича. Правя я с 3 сухара, сирене, масло и 3 лъж. сухо мляко за вкус. Захар не слагам.
11.00 - готово МЗП или ЗП. Редувам общо взето.
14.00 млекце 210 мл.
16.00 каша
20.00 млекце отново 210 мл.
Междувременно си хапва на трошички по малко плод от нашите, по малко хлебче и от всичко, което загледа и става за него. Но там му давам само да опитва, не за наяждане. Смятам, че си се храни добре и без това детето (днчд  Wink) Wink. Пие и сокче разредено, чайче. Чиста водичка продължава да отказва.
До съвсем скоро спеше от 10 - 10 и нещо за около половин час и после един сън след 14 около 2 часа. Ама тук от два дена взе да ги измества драстично (първия към 12, втория - към 16), та си мисля, че и той се гласи полека-лека да мине на едно спане.  newsm78 Само вечерният сън си остава винаги в 20.00 часа. В Бургас минахме и кризата, която аз наричам въодушевление от изправянето.  Wink т.е. сърчицето му спи, ама дупето му става и не му дава да легне. Доста драми имаше. Ама аз нали си го знам този период и чинно си го изчаках да премине, т.е. не се травматизирах прекалено. Гушкахме се на спалнята, приспивахме се в количката и така полека-лека се оправиха нещата и си влязха в старите норми. Сега, като му се доспи, си ляга и си заспива. Не виси като изпран и прострян вече.  Heart Eyes
Мисля, че след романа, който написах, се полага и малко снимков материал  Wink
http://media.snimka.bg/3479/013213577.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213751.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013214141.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013214151.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013214189.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213754.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213803.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213338-big.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213314.jpg
http://media.snimka.bg/3479/013213307.jpg
Не мога да пропусна да похваля големия батко. Той нали си остана тук сам заради училището. Пазарувал си е, правил си е аламинути, прал си е, чистел си е. Всичко. Къщата си беше на 6, когато се прибрахме. Даже беше си сгънал дрехите доста по-добре, отколкото аз го правя.  Heart Eyes Пък и си беше спестил 150 от оставените му 200 лв, милият.  Heart Eyes
Ааа, и най-накрая, след дълъг застой, на морето съм свалила 2 кг.  Whistling Още "малко" останаха.
Да взема да млъкна вече, а? Поне за днес.  Wink
 Hug

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 01:16 от *Ирина*

# 253
Иринче, ей на това му казвам майстор на късия разказ Hug
А щом сте вече тук ще се видим Hug
Аз, както се сещате, за да си изкарам истинска ваканция почти през цялото време си държах телефона изключен Crazy
Сега врънкам Иван да качи снимките, за да мога да ви пусна малко Grinning
Хууубав и спорен ден на всички Hug

# 254
Иринка, добре завърнала се:)

Добро утро!
Ихаааа, имаме си столче за папУ newsm44 Снощи Марти регистрира първото си самостоятелно хранене, съответно Flutter Супер! Много съм горда с големия си вече мъж Heart Eyes
Купихме му риба - пъстърва. Лелеее, това чистенето на риба като за бебе си е... ooooh! Сега вече напълно разбирам защо по детските градини не предлагат често риба, ми то няма чистене това. По едно време толкова вече ми се привиждаха костици, че се опитах да си сваля собствения нокът Joy Ама аз съм упорита - ще му купувам пак Mr. Green
По този параграф ще ви питам нещо:
Дайте идея с какво да му я сготвя рибката днес. Че нещо не се сещам друго, освен картофи, а ми се ще нещо по-така. Прегледах бебешките рецепти във форума - една рибна има и тя не става. Помоооооощ! Някой нещо казваше за купешко рибно пюре с макарони...я да отида до "библиотека пюрета" newsm78...тц, не пише съдържанието. Баш на това пюре Confused Не ми върви. Помагайте вие!

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 08:20 от Шматка

Общи условия

Активация на акаунт