Отговори
# 135
  • Sofia
Момичета, заварих сина си да си смуче показалецаааа Joy Joy Joy Много ми стана смешно, за първи път прави такова нещо  Mr. Green Изпуснал залъгалката и наппал показалеца, не палеца.

# 136
  • Велико Търново
Още в родилния дом се мажех с лосиона за тяло на ESTEE LAUDER.Ароматизиран е колкото си искаш Blush
Днес да сега ми е отвратително каръшки ден,но дано да е приключил Praynig

# 137
  • София
Здравейте и от нас - пак се кърмим пред компютъра, аз чета, а той се опитва да се нерви. baby_neutral
Засега удържаме положението, аз консумирам де що чуя, че засилвало кърмата, пък ще видим. По какво ще позная, че сме минали кризата, извинете за глупавия въпрос? Имам и още питания - за чая на Хип, колко време и по колко наистина може да се пие? Мадленка казваше литър...
И нали няма проблем да се цедя в едно шишенце цял ден, държа го в хладилника в паузите?
Вече ме хваща срам, имам чувството, че само аз питам по толкова  Embarassed
За Майкъл и аз реагирах така  Shocked, преди години му бях фенка  Flowers Rose Flowers Rose
За срещата - и ние обикновено поспиваме докъм обяд  Blush, но за тази светла цел ще се прежаля веднъж  Simple Smile
Сиска, защо така? И на мен ми хареса това за къщата  Mr. Green

# 138
.... Имам и още питания - за чая на Хип, колко време и по колко наистина може да се пие? Мадленка казваше литър...
И нали няма проблем да се цедя в едно шишенце цял ден, държа го в хладилника в паузите?
Вече ме хваща срам, имам чувството, че само аз питам по толкова  Embarassed
Недей така, няма от какво да те е срам, нали затова сме тук да споделяме и да се учим една от друга! Аз имам същите въпроси, притеснения и терзания... Embarassed
За чая на Hipp и аз същото попитах...
За кърмата бях чела,че не било добре да се смесва кърма от различните пъти, когато се цедиш през деня...незнам newsm78 А за съхранението в хладилника знам,че не трябва да се държи шишето на врата, а колкото може по-навътре Peace

# 139
  • Sofia
лято! и аз съм чела, че не бива да се смесва кърма, още повече така- цедиш и връщаш пак в хладилника. Аз преди вадех от хладилника, доцеждах, топлех и давах, но веднага спрях като видях, че не бива. Сега цедя в сто шишета. Понеже не мога повече от 50-60 на един път, в момента в хладилника имам три различни -  с 80, 60 и 20 мл.  ooooh! Много е досадно. Позволява се да се смесват непосредствено преди ядене.

# 140
  • Велико Търново
Момичета за кърмата ще ви копна двете си ЛС от Айла Peace
Цитат
имат изискване банката (която е 500 мл)
[18:27:42] Galia Handjieva каза: да се отваря общо 4 пъти и не повече
[18:27:58] Galia Handjieva каза: хм, за дни не знам, едва ли има ограничение
[18:28:51] Galia Handjieva каза: казват ми да се цедя в друг съд, после вадя набързо нбанката, пресипвам без да се докосват двата съда и незабавно връщам банката във фризера

Ето какво ми писа скоро една мама, която ще дарява кърма на банката за майчина кърма -

Цитат
От банката имат по-различни указания за събиране на кърма - контейнерчета се замразяват веднага и новото количество се допълва в/у замразеното
  Ето и това е от една преведена статия -
Цитат
Докато първоначално се мислеше, че майката трябва да охлади прясно изцедената си кърма, за да я смеси с преди това изцедено и изстудено мляко, последните проучвания показват, че можете да изцеждате директно в мляко, което е било в хладилник или във вече изстинало такова, ако млякото е прибавено в 24 часов период от изцеждането на първото мляко. В този случай би трябвало да следвате препоръките за съхранение, базирани на времето и датата на първоначално изцеденото мляко. Можете да изцеждате директно в мляко, което е било съхранявано на стайна температура, ако направите това до 10 часа. Това мляко след това би трябвало да се използва.

Можете да добавите прясна кърма към такава, която вече сте замразили, ако първо сте я охладили за около половин час и тя е по-малко количество от тази, към която я прибавяте.
  Последното от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0;all
   Благодяра ти за линка към темичката за различните деца и първи юни  

За чая на Хип то си пише-2 чаши дневно.
Аз пия и един друг чай,който се пие три пъти по 100 грама преди ядене.

На бързо в хронологичен ред каръшките събития Blush
Ставане в 5 часа.
Рев на Мина от 6-9 боли я корема.Прибегнах до термометър /тук моля без коментари/
Божа се събужда и казва да да пусна Мина и да гушам нея.
Закъснявам за маникюр.
От там закъснявам за детски РД.
Звъни ми мъжа ми да го чакам за да му дам ЛК.
Отивам да си купя едно горнище на анцунг и съответно разбутвам парите за тока и те не ми стигат да го платя.
Не си помня пин кода и банкомата ми блокира картата.
Мъжът ми звъни бесен,че е чакал 1.5 пред кабинета на личната.Казвам му да се обадя той казва нямам време да чакам още.
Звъня на частната лекарка тя го праща първо на УНГ.
В момента спят и двете,а аз трябва да глася багаж.
Къщата както знаете не прегръща затова ще чака по спокойни времена
Моля са къръщината да е до обед и да прекараме добре в Усое.
Хубав ден!

# 141
  • София
А, благодаря ви, момичета, ама какви 50-60, аз вчера след цял ден цедене събрах 40 мл  Confused И какво сега, да го хвърля ли? Че то след хранене я изцедя 5 мл, я не...
siska79, мерси, това е по-успокоително, ще си действам значи  Simple Smile Ако остане нещо за цедене де, че бебо се кисели и го слагам на гърда.
Кофти ден наистина, и аз веднъж за малко да си забравя ПИН кода, но в един магазин. Приятно изкарване после!!

# 142
  • Sofia
siska79 И аз благодаря, няма да си давам толкова зор със сто шишета тогава Laughing
Лято! ама ти кърмиш, затова имаш малко, а аз не- само се изцеждам и затова е "много".
Днес се каня да го изведа за повече от час и половина, което ще рече, че трябва да му нося манджа, което пък ще рече, че ще е изцяло АМ.  Confused Това е дилемата - разходка или кърма? Днес ще е разходката, дано стане  Praynig

# 143
Момичета, ще ви попитам отново, защото никой не отговори, но кога ви спряха лохите? Аз още тека и е адски досадно Sad

# 144
  • Велико Търново
Момичета, ще ви попитам отново, защото никой не отговори, но кога ви спряха лохите? Аз още тека и е адски досадно Sad

Моите не са спрели напълно.

# 145
  • вече Пловдив
Моите спряха на 30-я ден след нормално раждане.

# 146
  • София
И аз се потресох от новината за Майкъл Джаксън....Светъл му път. Жалко, че приживе се оплете в толкова проблеми. За мен Майкъл също е част от детството ми и затова ми е някак по-тъжно и носталгично.

Ще се радвам ако се планира среща. Ще се  опитаме да дойдем с Божко ако е в Борисовата градина. Там сме всеки ден по час, между храненията.

Момичета пожелавам успешно море на тези от вас, които смело го планират! Аз не мога да се реша на такова приключение, ще чакаме догодина. Сега ми се вижда мисия невъзможна, със стерилизация, колики, хранене на 3 часа и т.н.

Хубав ден на всички! Hug Hug Hug

# 147
  • Пловдив
Здравейте!
Моите лохии спряха около 40-тия ден.
Искам да ви питам използвате ли омекотител като перете бебешките дрешки след праха за пране? Ако да - какъв?
И при нас Биогая направи чудеса - нямаме колики откакто ги пием.  jumpuu

# 148
Здравейте майчета!

Аз съхранявам кърма в ето такива пликчета: http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=2111 Удобни са и не заемат много място във фризера. Лохии и аз все още имам, макар и съвсееем слабо (30-ти ден след нормално раждане).
Тези дни е много непостоянно времето, но добре че около блока условията за разходка са човешки, та поне това Simple Smile
Dendri, ако искаш мога да ти пусна gsm-a си на лични и като имаш такива самотни разходки из Южния парк да сигнализираш Wink Ние ако не сме някъде другаде из София може да реагираме бързо Simple Smile
Момичета, да ви попитам: на вашите бебоци появиха ли се пъпчици по лицето? При нас в края на първия месец вече излязоха едни ситни и с връхче Sad Чета, че било нормално за новородените и че по този начин се "чистели" от хормоните, които преминавали от майката към бебето, но все пак ще се радвам да чуя и вашият опит и мнения. Добре, че в понеделник сме при педито за ваксина,та ще видим и тя какво ще каже като го види.

Чао засега и спокойна вечер  Hug

# 149
  • о`майна лунна нощ е
Да,ние бяхме с такива пъпки близо месец. Чак наскоро се поизглади кожата и цветът й се поизбистри. При нас пъпките се появиха на втората седмица.

Общи условия

Активация на акаунт