Отговори
# 150
Сиска, убедена съм, че предиобедните неприятности са предвестник на супер хубаво изкарване по-късно. Ще видиш как весело ще се нареди всичко накрая. Peace

Лохиите ми не са спрели съвсем, но са много малко. Все още се мажа и с йодасепт заради шевовете и един друг крем, заради новопоявилата се екстра - хемороидче. За това ползвам ежедневни дамски превръзки, но скоро и с тях ще спра. Нормално е лохиите да се точат по 40 дни и от горе, споко.
За съхраняване на кърма изглежда спазвам почти точно инструкциите копнати от Сиска. Случайно разбира се. Ама хич не се втилясвам да цедя в отделни контейнери, пък да не смесвам, пък не-знам-си-кво...Mr. Green Благодаря за инфото. Hug

Дари, давай телефона... Hug Laughing Аз не съм толкова често в Южния, но все пак, когато съм там ще се възползвам от предложената компания...
За пъпките... и на моята кокона и излязоха точно същите... Не се притеснявам - знам, че е нормално. От естетична гледна точка обаче, исках някоя от вас с опит, да ми препоръча някакво кремче. Питах лекарката и тя каза че няма проблем и ще ми предпише нещо, но в тарапаната (писа ми направление за ортопед, рецепта за пентаксим и т.н.) изглежда забрави. Дайте съвет!

КайРен и още някой питаше за българския чай за кърма - купих си го в една аптека до нас...Овча Купел, старата част, на улица "Любляна". Сега си го варя... да видим.

# 151
  • Велико Търново
Така аз като нямам време пиша най-много Crazy
Мина спи от 9.30 сутринта до сега Mr. GreenЯде два пъти и това е.Сестра и също спи,а аз изгладих и нагласих багажа.
Само да ви кажа,че за мен е много по лесно да се ходи където и да било с бебе от колкото с едногодишно.Бебето в общия случай спи или седи в количката,храни се единствино с мляко,ако се кърми още по лесно.При мен е направо песен-нали не стерилизирам нищо,то няма и какво де освен помпата Crazyпамперсите и малкодрехи и съм 6 Mr. Green
Едногодишното яде различна от мляко храна и най-вероятно се учи да ходи и някой трябва да го държи,така,че с бебе за мен е по лесно Peace

# 152
За срещата варненки аз съм на линия така че бройте и мен макар че ми е малко далеч морската градина, а нямам транспорт - но ще дойда така че бройте и мен.
За Майкъл Джексън и на мен ми е много мъчно, че на времето му бях голяма фенка и аз си го харесвах много и като визия като бях малка Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Аз днес бях до работата ми да си оставя третия болничен с малката и всички толкова много и се радваха, че като се върнах вкъщи и мих очите пред вратата просто за всеки случай.
Моите лохии спряха на около 30 ден след секцио.  

# 153
bani  и моите почти са спряли, днес ми е 34 ден, но с първото бебе след секциото бяха доста по-обилни и продължиха повече време - нормално е.
Иначе външния шев пак почна да си ме боли тия дни, напипвам го като удебеление, иначе се вижда, че е зараснал. Дали нещо не е както трябва, лекарката ме гледа седмица след раждането и каза, че зараства повече от чудесно, ама тая болка сега? Dendri, мажеш йодасепт помага ли или като е вече зараснало няма смисъл?
dari_bg и ние сме си още с пъпки, педиатърката каза да не се маже с нищо, от хормоните е, и действително гледам взе да се поизчиства. Ако все пак решиш вземи на А дерма или Мустела - имат супер кремчета за свръхчувствителна кожа.
лято! и ние сме така - все мрънка и "виси" на мен, та и аз много не мога да пиша, само плагиатствам Mr. Green
Само аз ли не цедя с помпа? Каквото изсуче, това, гърдите ми и без това са вече меки, не се пълнят като в началото.
Кърмим се засега успешно, през повечето време на 3ч. горе долу днес обаче на 2-2 и половина, мързи я да суче просто и бързо се отказва.
За кърма ми казаха мляко с грис вършело чудеса. Та съм сварила сега и ще докладвам. Иначе и аз пия на Хип пакетчетата, по 2 на ден, ям повечко щото иначе нема никой и малката виси ли виси на цицата и нервничи...
Айла писа, че няма много връзка с храната кърменето, важно било течности повече, ама при мен установявам тясна такава - един ден да намаля яденето и млякото рязко намалява. Та имам 6 кила отгоре, които явно ще си нося цялото лято, ама здраве да е, не ми тежат особено. . Също много сън му е майката - с Моника спим до обяд /тя си става през 3 часа де/, и дотогава кризи с кърменето нямам - давам от едната само. Кърмата намалява следобеда, когато се налага да давам и двете гърди, а най-гадно е вечерно време, когато почти си седим нон-стоп ту на едната ту на другата гърда - нерва голяма, даже не мога да разбера глад ли е що ли.. Или просто иска да я държа на ръце.
Elitta - за прането не използвам бебешки прах и омекотител, а пера с нашия /дрешките отделно ги пускам, не с нашите/ - като единствената особеност е, че слагам по-малко прах и омекотителят е вътре в праха. Натискам и бутона за допълнително изплакване. Всички прахове са страшна химия и не виждам никаква разлика между бебешките и за възрастни. Все пак ако решиш  имам хубави впечатления от Сано Максима - прах и омекотител.

# 154
bani  и моите почти са спряли, днес ми е 34 ден, но с първото бебе след секциото бяха доста по-обилни и продължиха повече време - нормално е.
Иначе външния шев пак почна да си ме боли тия дни, напипвам го като удебеление, иначе се вижда, че е зараснал. Дали нещо не е както трябва, лекарката ме гледа седмица след раждането и каза, че зараства повече от чудесно, ама тая болка сега? Dendri, мажеш йодасепт помага ли или като е вече зараснало няма смисъл?

И аз имам удебеление и даже ме беше страх да не би да е някой забравен конец, но свекърва ми ме гледа (тя е операционна сестра) и каза, че няма нищо такова. Сигурно е нормално да има някакви ръбчета в началото.
Днес забелязах няколко червеникави пъпчици, и това ли е от хормоните според вас, момичета?

# 155
  • о`майна лунна нощ е
На нас ни изписаха против пъпки кремче на д-р Тайс Nachtkerzen балсам. Посочено е, че е подходящ за бебета и малки деца.

# 156
И ние сме от пъпчивите, почиствам му личицето единствено със сребърна вода и гледам, че завяхват, но не се махат, но ние си имаме подарък от родилното - стафилококова инфекция и това е едно от проявленията й.

Уффф, с излизането и при нас е мъка, разходките ни траят максимум 1 1/2 час, защото с храненето е някакъв ад. Младежът ни е от дрисливите и на всяко хранене се напъва да пълни памперса, от което започва да повръща и става едно голямо мазало. 1-во се храни от 2-те гърди, после давам и изцедена кърма или адапте, правим паузи докато се напъва, пак яде, уригва се и такам манджаренето се проточва понякога повече от час. Е как да го храня навън? И двамата с мъжо нямаме неоповръщани дрехи вече! Най ми е мъка като върне кърма, като знам с колко усилия съм я изцедила. Ей го пак се напъва, е тоя памперс преля просто!

А и аз забелязах, че когато съм пропуснала някое хранене или съм хапнала нещо на крак няма кърма, като се наплющя юнашки тръгва и естествено много течности пия, но лактогонните чайове, поне при мен грам ефект не дават. Отивам да го преобувам, че не се търпи.

# 157
Здравейте момичета  Grinning
Така както давах съвети вчера за т. нар. лактационна криза, сега ви моля за помощ и съвет  Praynig. Днес бяхме да се запишем при личен лекар с бебка, оказа се, че за 20 дена сме качили само 270гр, което е недостатъчно за нас, като се има в предвид, че сме голямо бебе. Аз си мислих, че като се храним по 20-30мин и после бебка спи спокойно 3часа се е нахранила, та док ни посъветва да се кърмим и от двете гърди, това добре, но този следобед усещах, че нямам достатъчно и  в двете  Tired и  и дадох добавка, от която изяде 40мл и сега е доволна и без биба си седи без да мрънка в шезлонга, а обикновено ако не спи все е недоволна и ако няма биба реве, даже хълца и не иска чайче за да се успокои. Преди да се нахраним я премерих и после пак и показа само 30гр. повече, после дадох добавката и отчете още 40гр. Почвам с двойно количество лактационен чай и хранене от двете гърди, за по-добра стимулация, но ако има още нещо, което да направя ще съм доволна ако ме посъветвате  Praynig
Хайде аз се връщам да ви чета  Cry

# 158
  • о`майна лунна нощ е
Момичета, видяхте ли тази тема?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=408701.0

Аз ще се възползвам от блузите за кърмачки.

# 159
bani, и моите не са спрели, а днес е 40-тия ден от раждането. Дори и на ежедневни превръзки не мога да мина още Sad

За срещата в понеделник - аз с удоволствие ще се присъединя, вече станах по-оправна в излизането сама, че доскоро хич не успявах да се организирам. Дано само времето да е хубаво. На мен ми е удобно в Южния парк, на по-далечно място няма как да се придвижа. Все още ме е страх да излизам с колата и с бебока сама. Някоя от вас момичета шофира ли вече сама с бебето си? Как се справяте и на коя седалка слагате кошницата - до вас на предната или на задната? newsm78

Пъпчици с бели връхчета имаше и Михаил и на нас ни казаха, че се "чисти" и че минават от само себе си. Така и стана.
Сега обаче има крустички на веждичките. Педито ни предписа някакъв крем, да го мажа 4-5 пъти - мазах, ама не минаха. Някой да има идея какво друго може да се направи. Мисля, че за мазане със зехтин бях чела някъде, но не съм сигурна.

# 160
Момичета, ще ви попитам отново, защото никой не отговори, но кога ви спряха лохите? Аз още тека и е адски досадно Sad
Моите спряха на 30-я ден след нормално раждане.

И моите още не са спрели а вече сме почти на два месеца.
Момичета да ви питам-откъде си купихте слинг и колко горе-долу струва.Ние май сме постоянно на ръце докато сме будни и май е по-добре да се разнасяме в слинг-поне ще може да свърша нещо в къщи

# 161
Здравейте и от нас - пак се кърмим пред компютъра, аз чета, а той се опитва да се нерви. baby_neutral
Засега удържаме положението, аз консумирам де що чуя, че засилвало кърмата, пък ще видим. По какво ще позная, че сме минали кризата, извинете за глупавия въпрос? Имам и още питания - за чая на Хип, колко време и по колко наистина може да се пие? Мадленка казваше литър...
.......
На кутийката на чая пише: "препоръчителна доза: от 3 до 6 чаши разпределени през деня", което прави около литър, ако приемаш максималната доза.
За лохиите, моите почти са спрели и вече съм на ежедневни превръзки.
Белегът от операция може да бъде удебелен и това не е проблем, ако е на подходящо място  Wink, компреси от спирт и риванол помага за около седмица, но компресът трябва да е мокър постоянно.

# 162
Срещаа и аз съм насрещаа Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз в неделя се прибирам в София, че в понеделник сме на контролка и ще се включим към срещата, освен ако не се проточи много прегледа...

# 163
Mushinka и мойта кукла беше так чак и на челцето имаше и й взех шампоана на Бюбхен и като се накиснаха докато я къпех,после леко ги изтърках и готово.На втората баня се изчисти напълно. PeaceМойте лохии спряха отдавна,дори и цикълът ми дойде,ама с големи болки имах чувството,че ще раждам отново. #CrazyНо с хапчета изкарах сега да видим другия път как ще е newsm78Такова нещо изобщо съм нямала само леки болки и толкоз.Пак ще попитам тези майчета,които са сложили Пентаксима как бяха бебоците-има ли някаква реакция?И колко време трябва да е минало /като дни/от ваксината от първия месец?Е аз ще ставам,че маймуната е крива цял слетобед.

# 164

Общи условия

Активация на акаунт