Отговори
# 165
  • Sofia
siska79 и моят само спи днес. Едвам го будя за ядене, а той яде полузаспал. Яде в 8,30, в 12,30,в 16 и сега в 19. Най-много още едно хранене да направим.  #Crazy За втори път тази седмица яде пет пъти. А вчера щеше да ме изяде, през час и половина огладняваше. Не се ли притесняваш като яде толкова рядко newsm78 Макар че вие се кърмите и сигурно си набавя пропуснатото. Аз днес дадох малко повече на ядене, но то няма да компенсира. 

# 166
Оф сега папахме и кантара показа 30гр повече  Cry и дадох пак добавка изяде си 60мл за отрицателно време и сега блажено спинкаме, а циците празни та празни  Confused. Дано нещата се нормализират  Praynig

# 167
От многото ето я бебе Сияна! Hug  http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=378078

# 168
# 169
Ох, момичета, да се оплача и попитам. Бебка от няколко дни се скъсва да повръща. 5-10 минути след хапване и оригване изкарва мляко на фонтан. Цялата се омазва. Започва се едно преобличане.... Да тичаме ли при доки или се панирам....  Sad Sad Sad

# 170
Dendri, мажеш йодасепт помага ли или като е вече зараснало няма смисъл?
Нунчи, шефката на родилното в Окръжна ми го препоръча. До тогава ми бяха казали, да се промивам с разтвор от йодна тинктура, както в болницата. Е да, но тя каза, че йодната тинктура много изсушава и опъва. За това йодасепт. И наистина, от както почнах да се мажа мястото се успокои и не ми опъва, а в същото време си е дезинфекцирано. Според мен няма да ти навреди да се мажеш, само може да ти помогне. Peace

За срещата, дано се разберем, защото всеки казва различен парк... Laughing Laughing Laughing Аз съм където кажете и когато кажете, но да е на едно място... Mr. Green И за да имаме отговор, поне статистически, кой е най желания парк, ще кажа и аз къде ми е най-близо -  Южен парк.
До тук прочетох:
Mushinka - Южен парк
dari_bg - Южен парк
Мигла - Борисовата градина
аз - Южен Парк
Кажете всички и за което място се съберем най-много, нека да бъде там!

# 171
  • гр.Стара Загора
Здравейте сладурки   love001
Вчера беше пълна лудница и още не мога да възстановя сили  smile3507.Вчера сутринта станах в 06ч. да храня Евелин и след това влезнах да се къпя ,оправях се до 08ч. след това отново нея и в 10ч.бяхме навън до 17.00ч.Прибрахме се и я оставих на майка а ние с Борислав набързо в Кауфланд да пазарим че щяхме да имаме гости.Връщайки се вкъщи той на барбекюто със мръвките а аз в кухнята със салатите и мезетата.Дойдоха двете ми братовчедки със мъжете си и децата /на по 3 години момиче и момче/ и за отрицателно време малките вдигнаха на балон цялата къща-играха,пищяха,лудяха ,добре че Еви е денонощно на шум и не ги отразяваше.В цялата тази лудница в 21ч. оставихме гостите в хола а с Боби отидохме да я къпем.След банята тя зяспа а аз слагай ,вдигай чинии,паници,чаши направо полудях  smile3515 smile3514.Мислехме че гостите няма да стоят много пре все че имаме бебе,но уви тръгнаха си в 01ч.Оттам Боби взе да разчиства а аз давах дежурство на мивката до 02ч. легнах и в 02.30Евелин се събуди да яде вече незнаех на кой свят съм  ooooh!Тази сутрин отново съм на крак от 06ч. до сега- ходих  на кафе ,после да си оправям документите в социалните за детски и еднократната помощ после пак на кафе и разходка.Еви през цялото време спеше и се будеше само да яде.Прибрахме се хайде на пералнята ,на простора,манджаре в кухнята и вече не мога да гледам но и вие ми липсвахте та реших че преди да си легна ще мина да ви се отчета как се развиват нещата при мен тези два дни  Mr. Green

Моите лохии бяха до 48-мия ден.
Пентаксима много добре го понесе Евелин все едно нищо не са й правили,само където не сме я къпали а я поизмих-лице и дупе Peace
Хайде лека нощ утре пак  smile3507

# 172
За срещата - и за мен най-добре е Южен парк - най-близко ми е и до в къщи и до педиатъра Sunglasses

Моите лохии бяха около месец, дойде ми на 41-вия ден....

# 173
  • София
Ааа, мен ме бройте за Борисовата, първа си казах  Mr. Green
Мадленка, съжалявам, че и вие зацикляте с това хранене. За меренето - това първо теглене ли ви беше в консултацията? Защото нашата педиатърка използва първото мерене само като отправна точка, защото различните кантари мерят различно. Отидохме след няколко дни пак и тогава отчетохме вече наддаването. Също така ми каза да не се впрягам с пробни мерения, защото бебето яде различни количества в различно време, даваше и примери със себе си едно време. Идеята ми е ако може да се премерите пак след няколко дни и тогава да се види.
Мерси за инфото за чая, ама явно е някакъв друг, на моя пише по 2 чаши дневно.

# 174
  • София/Варна
Здравейте,
един ден да ида да пиянствам с януарските отчетни мами и вие сте се скъсали да пишете Simple Smile

Цитат
В последно време наблюдавам следния проблем- след кърмене гърдите ме болят- направо имам чувството че ми е изсмукал и въздуха от каналчетата..чувствам един такъв дисконфорт. Всеки път като ходя при педиатърката и я карам да ми преглежда гърдите- няма бучки,каналчетата са отпушени,нямам температура,зачервявания  или други външни белези,просто дисконфорт и леки парещи болки някъде отвътре ...newsm78
Болка или боцкане имаш?

лято!, за лактационната криза - най-лесният начин да познаеш, че е отминала лактационната криза е, че бебето става по-спокойно при хранене, засища се след като суче само от една гърда и отказва другата, прави по-големи паузи.

За козметиката при кърмене - хубаво е да се внимава какво мажете, може да проверявате по активна съставка в сайта, който Айла ви даде. Това, което Миика прави е добре - бебешката козметика е по-щадяща.

madlena, добре се справяш със стимулацията. Не се притеснявай, нещата не стават от веднъж, необходими са няколко дни до седмица за да се задвижат нещата. Сминдухът също може да се ползва като лактогонно средство, но за съжаление не ми остава много време да се поровя из нета и да ти изпратя информация за това как се приема. Ще се постарая уикенда, докато имам татко вкъщи да изровя сайтовете с рецептите за борба с лактационните кризи Wink.

За срещата - за мен Южният парк също е най-удобен, но мога да се организирам до всяка една друга точка. Най-големия ми проблем ще е баткото, ще се чудя с какво и как да го занимавам, защото едва ли ще му е адски интересно да се разхожда с една сюрия колички Wink. Ако има и други по-големи дечица, че е хубаво.

Дени, прати ми на лични номера на мобилния си, че да те тормозя за разходки из махалата, то се е видяло, че няма да има други сериозни наоколо Wink.

и като сте започнали да показвате снимки, ето една Елица на месец

# 175
И аз съм за южния парк, по-близо ми е.
KayRenn - до края на другата седмица каката е на детска и после вкъщи, така че евентуално за следващата среща ще съм с нея, сега в понеделник не.
А за часа какво уточнихте? Някой предложи 9ч ама ми се вижда нечовешко просто... Аз предлагам 10ч или следобедно да речем в 16ч.

# 176
Туй мойто бебе имам чувството, че е ударило няколко енергийни напитки. Подивяло е направо, а аз вече незнам къде съм. Маха едно силно и некоординирано и с двете ръце, удря се по главата и където намери, а като му ги повия почва да се дере и се дразни.  #Crazy Няма укротяване. Какво ли съм яла да му действа така? А и където успее да докосне нещо с крака се отбутва доста силно, даже се стреснах да не вземе нещо да си нарани крачетата.

Хайде, лека! Дано повечко да поспим тази нощ!

# 177
Добро утро девойки!
Да поръчвам ли кафето?...Хайде не още, че навън такъв приятен дъжда вали...Мисля да му ударя още един сън. Grinning
Това ми е любимото време. Изобщо тази седмица беше перфектно хладно и щадящо от към високи температури. Grinning
До скоро. Sleeping

# 178
Добро утро,
Ние отиваме на лекция на ЛЛЛ в майчин дом! После ще разказвам Simple Smile))

# 179
Здравейте,мили момичета!И мойто бебе подивя напоследък, едва го укротявам с кърмене, а иначе се дере, ръкомаха, пищи, ужас просто. Мен пък ме хвана едно разстройство изневиделица Sad - едно, дето съм адски обезводнена вече, но се безпокоя дали за детето е зле, дето го кърмя в такова състояние? Случвало ли ви се е?
Сега ще се опитам да поразчистя у нас и да изведа малкия поне пред блока, че за повече я имам сила, я не.
Гледам, че коментирате лохиите - и при мен си текат по малко все още.
Да ви питам и за противохепатитна ваксина N2 (на първия месец) - кофти ли се отразява на самочувствието на бебчо, има ли после плач и нерви? На нас предстои на 01.07., та си мисля каква интересна Джулай Морнинг ще бъде.

Общи условия

Активация на акаунт