Арабско име- моля за идеи

• 129 642
  • 440
  •   1
Отговори
# 360
Не че, искам да се бъркам в избора на хората, но ми е правило впечатление, че винаги когато става въпрос за смесен брак с арабин или турчин, колкото и да са децата в семейството, всички са с чисто турски или арабски имена. Не би ли било редно, ако единия родител е от друга националност, да има компромисен вариант поне за второ или трето дете. Нямам предвид да е българско името, а поне нещо по- международно...

# 361
  • Монреал
aniese, не че има нужда да се обяснявам, и все пак да отговоря на питанката ти - първо, не съм влязла във връзката на сляпо, съвсем наясно съм била какви компромиси трябва да направя в бъдеще, едното от което е било за имената на децата. Второ - аз самата избрах имената, естествено със уговорката, че и двете са се харесали на мъжът ми. И трето - компромис има не само от моя страна - децата ми носят и български имена като второ име.

# 362
Амира като принцеса,
а за мъжко мисля, че и Морис става. Simple Smile

# 363
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз пък съм със съвсем други наблюдение за смесените бракове с араби. Все повече семейства се стремят да дадат такива имена на децата си, които да са добре приети навсякъде. Особено женските имена повечето са международни.
Има и нещо друго-името трябва да си отива с фамилията. Някои арабски фамилии въобще не могат да се комбинират с международно име.
Пък смесените бракове са като всички останали по отношение на имената. И в чисто бг семейства все има някакъв проблем как да се казва отрочето-то свекъри с претенции, то мами и татковци и т.н.

# 364
Аз подчертах, че нито искам да се бъркам в избора на хората, нито да ги съдя, нито визирам конкретен случай. Просто съм останала с такова впечатление от доста примери и тук и в реалния живот.

# 365
  • Монреал
Аз казвам как е в моето семейство, за другите не знам. То при смесен брак от каквито и да е националности го има това.

# 366
Можете ли да ми кажете името ДЖЕМ арабско ли е ? Thinking

# 367
# 368
  • по пътеката
мисля, 4е не е арабско, по- скоро еврейско ми излиза от търсенето!!

# 369
Aз го знам като турско. "Случаят Джем" - Вера Мутафчиева Simple Smile

# 370
Името ЕДИС арабско ли е ??????????

# 371
  • Сопот, Пловдив
Едис не е ли арменско?

# 372
  • по пътеката
http://www.dzana.net/49-prenoms-bosniaques-serbes-et-croates.html
 босненско ми излезе! хахаха, други има ли? то гугльо много добре ги вади!
Adis-Origine : espagnol
 оба4е бе(а)дис, го имаме много сред арабите!
http://www.les-ziboux.rasama.org/prenoms-arabes-en-francais.html

# 373
Стара тема за арабско име http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656824.0;all

# 374
  • Истанбул
Джем=името на митичен цар ,изнамерил виното,др.име на Соломон.

Едиз=военен предводител, Peace

Общи условия

Активация на акаунт