Арабско име- моля за идеи

• 129 632
  • 440
  •   1
Отговори
# 60
# 61

Съжалявам, че стана грешка при отпечатвнето, значенията на имената Яния и Есения могат да се видят тук:

http://vseimena.com/ .

# 62
А какво ще кажете за името ЯХЬЯ,ЯХАЯ.....???? newsm78

# 63
Сабинка, не са верни тези значения. Няма дума на арабски, която да значи добър или там каквото беше, и да звучи като Яния. А за Есения пише, че на арабски било Жесения и значело жасмин - ми няма такова нещо, жасмин си е ясамин (Ясмин). Интернет справочниците не винаги са достоверни.

Стефания, името е Яхия (произнася се малко като Яхья). Дон Кихот е обяснила вече, че е арабският еквивалент на Йоан.

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 17:43 от ianajar

# 64
А бре, Sabinkа, не четете ли какво пишат останалите?

Очевидно е, че имат далеч по-подробна информация, отколкото можете да откриете в руски сайтове.  Rolling Eyes Още повече, че някои от пишещите тук май живеят в арабски държави...

Както и да е, аз да кажа, че харесвам имената Иса и Маруан (какво означава Маруан?).
И мога ли да попитам по-информираните за едно име?
Моксен (или Мохсен?) арабско или персийско име е?

# 65
Мохсен (Мухсин) е арабско име, използва се в много ислямски страни.
Маруан е старо име, предислямско, май има някаква връзка с "гранит", но не съм сигурна за значението.

# 66
# 67
ianajar права си за Хади-грешката е моя  Embarassed Embarassed Embarassed
Иначе Сабинка няколко пъти пуска едни и същи имена и честно казано ,ми омръзна да поправям

Сетих се още един вариант - името Рафи,в БГ може да се запише Рафаел,но  да си му казвате Рафи  Peace

мухсин -означава чувствителен ,верен

Ако някой може да пиоше на арабски ,в този сайт се иписва името -и излиза значението му

http://arablocale.net/name/index.php

# 68
  • Варна
женско - Лейла , мъжко - Харис   Peace

# 69
Баян-името е уни,става и за момче и за момиче

# 70
  • София
Още мъжки имена: Фади, Самир, Халид, Фахър, Фарис, Ради, Риад, Басем, Рами, Шади,Монир,Джамил, Джамал, Небил,Салах, Салях, Сами, Ясин, Халил, Маджид, Хосни, Хусам, Башар, Сутки, Радуан, Фоузи, Лейт, Маруан, Рашид, Малик,....
Още момичешки: Нисрин, Далия, Нехил, Алия, Рания, Неда, Надин, Рабаб, Самира, Монира,Лора, Сенаа,  Сафа, Джамила, Небила, Муна, Нур, Сара, Хиба, Худа ....

# 71
за момче-Уалид.

# 72
а какво ще кажете за Закария или Софиен?-за момченце
а за момиченце-Мириям или Румаиса

# 73
  • Монреал
Новата ми племеничка се казва МАЯ  Heart Eyes- не знаех, че това име е арабско, но явно се използва.

Едно от любимите ми имена  Hug

# 74
Новата ми племеничка се казва МАЯ  Heart Eyes- не знаех, че това име е арабско, но явно се използва.

Да ти е жива и здрава племенничката   bouquet
Освен Мая ,има и Мей

Thinking Thinking Thinking Thinking Thinking Thinking , не съм го чувала.
Но се сетих за Коусар -което на БГ може да стане Косара

Общи условия

Активация на акаунт