Арабско име- моля за идеи

• 129 784
  • 440
  •   1
Отговори
# 135
Рабия. Значи пролет и е мъжко.

Или женско, в зависимост от това как е написано и къде се слага ударението (мъжко е РабИа, женското е РАбиа). И в двата случая името завършва на гърлен звук, който не съществува в българския, и ще е трудно за произнасяне тук.  Peace

# 136
Искам да питам за името Раян в един сайт го бях срещнала като Раяан.Кое е правилно? newsm78А също и името Аян пише че означава божидар,дар от Аллах.Някой ако се включи ще съм благодарна.  bouquet

# 137
Името на арабски се произнася-Райян и е една от вратите на Рая
Аян -не съм чувала  newsm78

А авторката няма ли все пак да каже какво си е избрала  Thinking

# 138
  • Сливен
и аз да се включа - имаше в училище едно момиче - Айля, в университета - Айлийн /нежно ми звучи/, а едно момиченце в градината е Айсу, но децата й казваха Айшу  Laughing, не можеха да го изговорят., за момче се сещам за Дениз /означава море/ и Тахир или Такир.

# 139
и аз да се включа - имаше в училище едно момиче - Айля, в университета - Айлийн /нежно ми звучи/, а едно момиченце в градината е Айсу, но децата й казваха Айшу  Laughing, не можеха да го изговорят., за момче се сещам за Дениз /означава море/ и Тахир или Такир.
Всички тук изброени са турски,освен Тахер.

# 140
  • София
Познавам Елиас. И Мишел, там е мъжко.

# 141
nai krasivoto m1jko arabsko ime e Mertdjan  Rolling Eyes i li Oktay ..  Simple Smile

# 142
nai krasivoto m1jko arabsko ime e Mertdjan  Rolling Eyes i li Oktay ..  Simple Smile

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Октай не е арабско . Grinning

Мертджан предполагам е турският вариант на името Мурджан ,което в превод означава корал.

# 143
  • Пловдив
Темата е от 24 юни 2009. Авторката би трябвало да е родила. Да не говорим, че не е писала във форума от 21 септември Simple Smile

# 144
Темата е от 24 юни 2009. Авторката би трябвало да е родила. Да не говорим, че не е писала във форума от 21 септември Simple Smile

Темата не е толкова лична,защото много момичета сключили брак с араби се интересуват от тези имена,а тук ще намерят това което търсят.
Все пак би било добре авторката да сподели какво е избрала.

# 145
Тя авторката писа по въпроса още миналата година:

Искам да благодаря на всички които писаха и даваха идеи за избора на арабско име,много ми помогнахте.БРАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ!!!
За сега съм се спряла на името РАЯН-това наи-много ми допадна Simple Smile

И аз мисля, че темата е полезна по принцип за тези, които търсят арабски имена, та няма лошо да се подновява от време на време. Пък е и полезно за общата култура. Ей го на - десет страници с турски имена, които всички смятат за арабски....  Grinning

# 146
незнам дали е арабско (така ми звучи) но много ми харесва Селма

# 147
Записвам се да следя,защото ми е интересно.

# 148
незнам дали е арабско (така ми звучи) но много ми харесва Селма
Да,арабско момичешко е.Произлиза от корена мир,и означава мирна.

# 149
Ахмед – едно от имената на Пророка (с.а.с)
Адел – Справедлив, Праведен
Алладин – Благородство на вярата
Амер – Изобилен
Бадр – Пълна луна, Пълнолуние
Башар – Благовестител
Фарид – Неповторим
Фауаз – Този, който успява
Хюсеин – Красив
Исам – Пазител
Жалил – Велик
Джихад – Борба
Карим – Шедър, Благороден