А защо НЕ сте кръводарител?

• 23 775
  • 335
  •   1
Отговори
# 120
А защо изобщо има такава тема, на теб лично ти е интересно или питане от Галъп? Или търсиш отговор за себе си защо не го правиш? ...

Ако не съм кръводарител, щях да дам отговор и да гласувам.
Подобни теми карат човек да се замисли, и 1 да отиде, пак е от значение, %-тите в анкетата са бонус без значение, нито аз лично имам изгода, дано не се налага скоро да имаме нужда.

# 121
  • София
Е добре, ходих веднъж - тъкмо правеха в СУ кампания сред студентите и не ми позволиха да дам, защото съм била да речем в период, нямам спомен какво беше вече. Стори ми се невероятно глупаво, защото на мен си ми костваше усилието да се преодолея като отвращение изобщо да ме докосват, камо ли да има интервенция в тялото ми и от тогава изобщо не желая и да си помисля. Ако се наложи непосредствено да помогна на някого - ще го направя, но ще ми струва много.

# 122
А защо изобщо има такава тема...
                             Например защото има други две: в едната всички са съгласни да са донори, и друга, в която ни помолиха да кръводарителстваме, но изключително малко хора се отзоваха. И аз се чудех защо има такава огромна разлика между теорията и практиката.

# 123
Защото нямам 50кг и съм с ниско кръвно!

# 124
И аз така - 45 кг и не ставам.

# 125
Момичета, не искам да обидя никой, но само да попитам тези, които заради килограмите и кръвното не стават за кръводарители. Вие ходихте ли на място и са ви отказали или просто сте го чули това?

Защото аз съм със същите параметри, но вчера ми отказаха по съвсем друга причина, но не и заради кръвното (60/90 - не знам, за някой може и да не е ниско) и теглото.

Ако е важно, ще напиша и защо не станах кръводарител.

# 126
  • Му Кинд Оф Плаце
Ми, веднага се сепнаха и питаха колко кила съм. До кръвно не стигнахме, щото докторката каза-Не.

# 127
  • някъде ... тук ...
От вратата ме питаха колко кг съм. Тогава бях 48.
Като минах 50те - кръвното излезе.
Сега пък вече и не ходя заради разни нещица от списъка.

# 128
Уговорих се със съфорумки, които ще дарят също, да отидем в някой уикенд след вакацията ми.

Като има някой с мене-по-лесно ще се реша.

А не е като да не са ме боли. Sick

# 129
Уговорих се със съфорумки, които ще дарят също, да отидем в някой уикенд след вакацията ми ...

Много се радвам, че има престрашили се  Hug

# 130
Съжалявам, но аз не мога да разбера позицията "за близък човек бих дарил/а, но за непознат - не".
Ами нали, ако, не дай си Боже, утре се случи нещо на вас или на ваш близък и се наложи спешно кръвопреливане, кръвта, която ще ви/му прелеят, някой преди това е отишъл да я дари, а не е паднала от небето!
Да не говорим, че ако кръвната ви група не е рядка, има голяма вероятност във вените на "обичания човек" да се влее не вашата, а нечия чужда кръв и тогава целият патос на начинанието пропада.
Кръводарителството не е някакво геройство, а най-обикновена проява на човечност.

# 131
Алекс, защо се опитваш да съдиш?
Ми ако щеш , разбирай, всеки има право на избор, както и виждане по въпроса.
Аз за себе си казах-страх ме е било.
Но след като говорих с човек, който разбира, и ми обясниха, че ако не се прави повече от 1-2 пъти годишно, даже е ок за организма, ще се престраша.
Не можеш обаче да съдиш току така нежелаещите.

# 132
  • София
Аз съм от здравословните причини. Кръвно средно 90/60 и хемоглобин под или около долната граница... никой няма да ми позволи да го направя, дори и да си изгубя и малкото мозък и да пожелая да опитам.

# 133
Алекс, защо се опитваш да съдиш?
В кое изречение по-точно се опитвам да съдя?
Защо се засягате лично, без да съм посочила някого конкретно?
Тъкмо защото всеки има право на виждане, заявявам, че аз не разбирам дадено виждане.

# 134
Момичета, не искам да обидя никой, но само да попитам тези, които заради килограмите и кръвното не стават за кръводарители. Вие ходихте ли на място и са ви отказали или просто сте го чули това?

Ходила съм естествено, исках да дам кръв за майка ми лекарката като ме видя и каза забрави..

Общи условия

Активация на акаунт