Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Добрич
 • Мнения: 21
Момичета, ако сте в болница - не се плаща нищо!!!! Дори и да не ви е изписан, помолете или питайте лекуващиият си лекар. Аз миналата седмица бях в болница, изписаха ме, че им свършила пътеката, но ми направиха курса с Дексаметазон. Дори ми изписаха ина рецепта, за да повторя тая седмица у дома. Смятам, че е задължително да се приложи, ако има вероятност за преждевременно раждане.
Слагаха ми Дексаметазон дори и с предната бременност - в 32г.с. Аз родих 10 ни след това. Нямахме никакви проблеми. Дъщеря ми беше само 4 дни на кислородна палатка и на 5тия ми я дадоха. Не се притеснявайте - търсете си го от докторите!

# 16
 • Мнения: 36
Тsvetkova_elica и Altevs, благодаря ви за разясненията. При мен ще стане ясно до 2 седмици, но също като на Altevs ми споменаха, че може тази профилактика да я направя и при личния лекар или друго медицинско лице, което да слага мускулните инжекции.

Altevs, а ти колко време лежа в болница за този курс с Дексаметазон?

# 17
 • Добрич
 • Мнения: 21
Аз  не бях в болницата специално заради него. Просто помислиха, че вероятно ще раждам, влязох със силни болки и контракции. Включиха ми Кормагнезин, за да се успокои матката и.... междувременно направиха и тези инжекции. Като не родих 6 дни ме изписаха, защото им свърши пътеката. Сега си лежа в къщи и чакаме общо взето. Моля се за всеки един изминал ден.
Инжекциите нямат никаква връзка с личния ти лекар. Просто ако има индикации за преждевременно раждане, гинекологът ти може да ти ги изпише на рецепта, да ги вземеш и някой познат да ти ги сложи.
Но мисля и че ако имаш проблеми, могат да те вкарат в болница малко с терапия за задържане. Там ще ти ги направят.

# 18
 • Мнения: 36
Аз  не бях в болницата специално заради него.
Това е полезно уточнение  Peace

А като споменах личния лекар, имах предвид, че мед. сестра, която работи с него може да ми ги слага, ако не намеря друго мед. лице в квартала, където живея.  Simple Smile

# 19
 • Мнения: 398
Наблюдаващият те гинеколог ли ти го изписа дексаметазона?Не може ли той да ти го слага?
Мен ме приеха уж за задържане, но като видяха как стоят нещата слагаха 3 дни дексаметазон и след това ме оперираха, за да я извадят.

# 20
 • Мнения: 36
Все още не ми е изписан. Споменаха ми за тази възможност, но ще са по-категорични след следващия преглед. Аз нямам друга алтернатива, освен да се доверя и да ги слушам.  Simple Smile Просто исках да разбера повече от вас и да си направя моите си изводи.

А за слагането там - ами не става. И без това всеки път чакалнята е препълнена и отнема много време, а и не ми е много близо.

# 21
 • Мнения: 398
Ясно  Peace
Питам, защото и на мен ми се е случвало да ми изписват разни лекарства по време на бременността без нужните изследвания.За гъбички например всяка втора бременна се лекува без да й направят микробиология.И ми стана интересно дали са ти го изписали или са ти казали "Абе вземи си еди какво си, защото е хубаво да го вземаш."
Дано при следващия преглед всичко е наред и си дочакате термина   bouquet

# 22
 • Добрич
 • Мнения: 21
Дисни, имах в предвид, че не е необходимо да влизаш специално в болница, за да ти го направят. Но ако имаш болки, контракции, разкритие, ако си с високо кръвно, нещо, което да говори, че може да се стигне до раждане в близките дни е добре да се направи, а е добре и да влезеш в болница за малко, да те закрепят

# 23
 • Мнения: 1
Здравейте,
Бременна съм в 38 гестационна седмица.
Моят лекар настоява да си направя терапия със стеройди, имам назначено секцио за 9.01.19.Казва че бебето е добре
и развито.Аз лично не намирам за нужно да правя тези инжекции ,пък ми казаха че има риск за в бъдеще и за детето.Моля ви за съвет

# 24
 • Варна
 • Мнения: 2 655
От кой град си?  Това е ненормално,  ако всичко е наред с бебето,  лекарят да иска терапия с Дексаметазон в 38 г. с.  Бебето ще е напълно доносено. След 34 г. с. дробовете на бебето са напълно развити и няма смисъл от такава терапия...  Бих потърсила 2-ро, ако трябва и 3-то мнение. 

# 25
 • Мнения: 28
Здравейте
Колко време има ефект курса с Дексаметазон?
Виждам че през седмица г/д ви ги бият да разбирам ли че седмица е годността на лекарството в организма?

# 26
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 243
Не, в поредни дни се бият инжекциите, курсът е от 3 или 4 инжекции. Трябва да е пълен курсът, ако се бие една инжекция на няколко дни, никакъв ефект няма да има. Прави се при евентуално планирано недоносено раждане. За първи път чувам за препоръка да се прави след 34 седмица. Напълно излишно, ако бебето е добре.

# 27
 • Мнения: 28
На мен  ми направиха курс от 4 инжекции в последователни дни .
Лекаря ми намекна че самият ефект на инжекциите бил около седмица . Което ме обърка много защото аз мислих че си е траен курса .

Обърках се ...

# 28
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 243
Не, не е постоянен. Точно затова се прилага точно преди евентуално раждане.

# 29
 • Мнения: 9 130
На мен ми ги биха понеделник и вторник, идеята беше да раждам в четвъртък. Но по спешност родих в срядата. Наистина близо до раждането ги бият и в поредни дни. Аз бях в 33-34 седмица. Бебето си дишаше нормално при раждането.

Общи условия

Активация на акаунт