Мама МАРТенска слабее,а бебчето й дебелее!

• 14 464
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от мен  Hug
Алекс- мама Честит Рожден Ден!!! smile3525 Да си жива и здрава и Алекс да се кротва и да се радвате взаимно  Peace
Ние днес излизахме, такова хубаво време не си е за изпускане, ама накрая се прибирахме подтичвайки, че така се смрачи и задуха  Whistling и тъкмо се прибрахме и заваля.
Вчера до късно имахме гости и си легнах по-късничко съответно и тъкмо бях заспала и моят синковец се събуди свеж като краставица в 3.30...и така гукайки откарахме до 5.30  #Crazy Днес съм малко стерео, ама се надявам довечера да спиме ВСИЧКИ!!!  Praynig

# 166
Пак аз Hug
Да се похваля, че татито ни е по-добре и сигурно във вторник ще го изпишат. Аз утре си отивам пак в Младост, че да за чистя (кой знае какво е правило бабето) и да сготвя нещо.

Днес си спретнахме една малка срещичка с Роси и Зеленкото. Доволна съм- подържах Стела и Калинчо, спаха на почивки и после изпратихме Зеленкото по-надолу. Та моята принцеска се очертава да е любовчийка- закачаше се с Калин. Големи са скици.

Е това е за сега. Лека и спокойна вечер и  Hug

# 167
Майчета,мерси още веднъж на всички за хубавите пожелания!Не очаквах такова внимание,все пак съм от скоро при вас! Heart Eyes
Аз правя вечерята-печени пилешки бутчета на фурна с пържени картофки и мнооого бира.Това ще е менюто-простичко,но важното е бира да има. Mr. Green И ако мойто бебе реши да заспи по някое време,още по-добре ще стане. Crazy
Приятна вечер! Hug

# 168
Бела- аз спирам овесените ядки, няма никакъв ефект от тях само дето два дни се съдра от  болки в корема  и така пищя  #Crazy че луднахме , и ето вече 2 дни пак не е акал. Сподели вие как сте. Hug

ами на Радослав овесените ядки никак не се отразиха, в смисъл-нито помогнаха, нито влошиха ....на приливи и отливи сме-вчера се изака 2 пъти но по мъничко, днес не е акал. Confused.Утре сме на консултация и ще кажа на лекарката че няма никакъв ефект от тоя Нан Сензитив.Отделно четох че НАН запичали, мале ужас... #Crazy

# 169
 wavey
Алекс - мама,дано мъника спинка,та да можете хубаво да си изкарате с татито  luvbed  Mr. Green
Веси,не мога да му давам от чешмата,защото сме с хидрофор и мирише на нафта водата,страх ме е да не го натровя нещо,знам ли  newsm78
Ние се мъчим да се приспим,аз му слагам бибата,той си я маха и бутата ръката  ooooh!,а одеве докато му приготвях водата му дадох в ръката дрънкалка и като се връщам го гледам в другата  Shocked,как я е преместил не знам  Thinking

# 170
Здравейте мамита Hug
Нещо съм много нервна тия дни - липсва ми татито и това е, незнам как ще издържа до края на седмицата да се видим Sad
Алекс-мама, ЧРД и от мен, пожелавам ти щастието и късметът да са твои спътници, да бъдеш обичана и да даряваш с любов Hug
Ние вчера една голяма разходка направихме, че от отдавна не ни се беше случвало - като излезнахме в 2.00 чак в 8.00 се прибрахме и аз малко свят видях, и Алек с подаръци намаза yes Купихме чинишките и чашките, които коментирахте (добре, че сте вие, иначе аз каквато съм си боса...)
Хайде, лека вечер и от нас lovekiss

# 171
  • София
Бела, нас ни запичаше НАН ХА, сега сме с нормалния и не му действа запичащо, ака си по 2-3 пъти на ден.

За водата и аз мисля, че прекалено я мислите. Според мен, бутилираната на която си пише, че става за бебета е ок. Аз поне мисля да я ползвам, когато се налага(напоследък много често спира водата през деня, та се чудя, кога ще останем без преварена чешмяна и за това съм се запасила с бутилирана). Също така мисля, че бутилираната вида не трябва да се преварява. Но всеки си знае за себе си  Hug

ЧРД на Алекс-мама!   bouquet

И да ви се похваля - дойдоха ми нещата от Англия и Тошко вече си играе с ето това, а от утре с това, защото сега е изпрано.
Много съм доволна от покупките си, има и още много неща, но да не ви отегчавам.

Лека нощ и приятна нова седмица!

# 172
  • София
Здравейте набързо и от нас. Тя Елг писала за нашата мини-среща, ама я аз да й похваля гарджето как заспа, то направо бебе-мечта: полегна си в количката и заспа  Shocked Да беше и моето диваненце така Whistling Иначе наистина голяма свалка падна,  hahaha викам си добре, че я няма снахата да ни види, ама Калин малко незаинтересован остана в крайна сметка, може би и той си е харесал Рая... Майтап - майтап, ама я си представете, че след 20-тина години в отчетната тема (дали ще пишем още  newsm78 ) обявим една сватбичка  Joy
След разходката постояхме край блока в градинката и определено Калин вече се заглежда с голям интерес по гълъбите и им говори. Забелязах още, че гука предимно като сме насаме двамата, пред "трети лица" е по-мълчалив...

Да се обърна към мамите на алергични бебета. Има ли според вас връзка между алергията "на кожата" и тази към храни? Къде бихте ме насочили да попрочета за алергиите  newsm78

Лека нощ и желая на всички спокойни бебчета  Hug

# 173
  • Ловеч
Алекс мама ЧРД   bouquet пожелавам ти едно успокоено и кротко бебче.
Белла - Нан запича, освен това "помпа" бебетата /наддават много на тегло/. Аз ползвам Милумил ХА за дохранване от половин месец и утре ще мога да докладвам за мерки и теглилки. Казват че Милумила и Аптамила се понасят добре от бебчетата, моите лични наблюдения са: имаме 3-4 наакани памперса/когато беше изцяло на кърма бяха с един-два повече/. Не го запича, но е променил цвета към белезникавобежавосивозелено /ама че описание/ и миризмата се засили.
Вода преварявам чешмяна и смятам да продължавам.
На финала исках да почерпя за първата ни годишнина от сватбата, но нещо ми се забавя компа а Косьо вече реве.

# 174
  • Варна
Да се обърна към мамите на алергични бебета. Има ли според вас връзка между алергията "на кожата" и тази към храни? Къде бихте ме насочили да попрочета за алергиите  newsm78
Не съм особено компетентна относно алергиите и особено при бебетата, но моите си хранителни алергии избиваха като обриви по цялото тяло. По същия начин се проявява при мен и алергията към домашния прах. А дали има връзка между едните и другите, нямам идея. Знам само, че с хранителните вече се сборих, но тази към домашния прах си остана.

# 175
Здравейте! Hug
Марто и той вече от няколко дни влезе в отбора на ревльовците за гушкане, иска да го гуша и то изправен за да клюкарства, е просто за няколко дни това дете така неусетно  порастна пред очите ми...  Outta Joint определено вече имаме осмислена комуникация.
Днес докато се хранехме му се скарах на шега, че ми стопи нервите преди това от хленчене, той пък взе, че се върза и щеше да заплаче, а баба ми до мен говореше и той постоянно се извърташе да я гледа...направо ме учуди.
Наред с зачестилите прояви на глезене и плач, смеенето ни се увеличи пропорционално, е то се залива от смях, имаме си наши смешки, имам чувството, че като влезе в този етап и пръст да му покажа ще се киска. Joy Joy Joy
Сменихме розовия Хип  отново с Фризовом, ами зачести да връща мляко а и имаше запек, пред опасността от херния заради напъването и връщането сме на новото мляко, вече не връща и днес ака два пъти а вчера вечерта започнахме с новото АМ.
Относно захранването мисля при навършен 4 месец да почна със зеленчуково пюре, после плодово.
Косопад имам доста, цялата къща е в мои косми, а И Марто включително, напоследък ме скубе несъзнателно защото се държи на мама за косата.
Килца имам 10 за сваляне, а спрях да кърмя и си стоя още така ooooh!
Да се оплача Марто често се стряска насън и изпищява-ревейки, случвали се на други бебоци?
А и да ви питам още , имаме нещо като бяло-жълтеникави налепчета бих ги определила на горното небце, какво ли може да е това??? newsm78
Лека и   love001
Честито на празнуващите!    bouquet

# 176
Добро утро!

Айде от мен по едно кафенце за всички   food010   party023  и по едно парче торта/ ей,не се научих да слагам картинки и това е!/

Нашия тате има имен ден днес! Та по тоя повод извъртях снощи по нощите една торта   chef, а Митачето като отнесе плувката в 21,40, та до 5,40 тази сутрин  Party  Голямо бебе е вече  Mr. Green
От три дни гука и говори ли говори на играчките,навън  лежи на полуседналата позиция на количката и се занимава с играчките вместо да плаче,когато е буден. И от три дни пие сок - така де с лъжичка го давам,защото малкото диваненце категорично отказа да засуче биберон! Към мамите,дали сокчета - по колко мл.пият вашите дребосъци и като въвеждате нов вид пак ли от 1-2 лъжички почвате?

За водите - вчера издирих най-после една сравнителна таблица със състава на водите,подходящи за бебета/по късно ще я сканирам и кача/,та...относно минерализацията - водата Хип има обща минерализация 400 mg/l,а Торн Спринг 421mg/l и съставът им е еднакъв...т.е не виждам проблем с Торн Спринг-а....даже напротив, останалото ще го видите и сравните/който се интересува де/ в таблицата.
На всички, които празнуват днес - наздраве!

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 07:57 от mama_bebcho

# 177
Добро утро! Ето по кафенце от нас:

# 178
Добро утро  Hug
Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet
Днес пак го дават лошо време - ПИСНА ми вече  #Cussing out айде да си е хубаво и да си излизаме нормално, а не така- все нащрек.
Моя дивак днес се събуди бодър в 4.30  Shocked готов за игри и веселие  #Crazy
Един въпрос към мамите, даващи пюренце вече - акото по-гъсто ли е? От няколко дни, Борката ги ака едни "плътни",според мен не се запекъл, щото си ака редовно от 1-3 на ден, и то в нормални, до големи количества  Mr. Green
А как щипе само  Whistling малееее...Изрязвам му ноктите през два дена, ама пак-завърта и дърпа Whistling

# 179
  • София
За сокчетата: малката пие вече от месец сок от ябълка. Пробвах да й дам сок от череша и резултата в момента е петнист чаршаф. Не го ще. Започнахме с една лъжичка на ден (обикновено между храненията), всеки следващ ден увеличавах с по една лъжичка, докато не стигнахме до 30 мл. В момента ми изпива по 40 мл. сок. Сигурно щеше да изпива и повече, ама не й давам.

Общи условия

Активация на акаунт