ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 418
  • 855
  •   1
Отговори
# 360
  • София - Варна - Бургас
Честито! Ваксинират половината САЩ за "свински" грип - в-к "Новините днес"

# 361
Честито! Ваксинират половината САЩ за "свински" грип - в-к "Новините днес"

http://www.cross-bg.net/index.php?option=com_content&view=ar … d=9&Itemid=28

Другата половина ще извади късмет.  Tired
Но бременните... Cry Rolling Eyes

http://www.epochtimes-bg.com/2009-02/2009-07-30_02.html
WHO очаква 2 млрд. болни от свински грип за 2 години
Цитат
Към момента най-малко 50 държави са се включили в “борбата” за първите количества ваксини и преговарят с водещите фармацевтични компании, чийто продукти са все още в стадий на разработка, посочва Reuters.

WHO прави всичко възможно за осигуряването на безплатни ваксини за бедните държави по света или ваксинирането поне на лекарския им персонал, за да останат болниците отворени в пика на пандемията. Засега само компаниите Sanofi-Aventis и GlaxoSmithKline са обещали да дарят 150 млн. дози за хуманитарни нужди, като преговорите с Novartis, Baxter, MedImmune на AstraZeneca и Solvay продължават.

Пандемията от свински грип бе обявена от WHO едва на 11 юни. По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) към 18,00 ч. българско време на 29 юли, официалният брой на заразените от свински грип в света е  175 785 души, от които най-малко 1116 са починали. Специалистите обаче уточняват, че в редица от държавите, реалният брой на заболелите е в пъти по-голям, като само в САЩ се смята че заразените с А/H1N1 са вече над 1 млн. души.

# 362
Цитат
От Вашингтон казват, че случаите на свински грип в страната действително са намалели, като пика е бил достигнат преди 10 седмици. Но допълват, че учените очаквали случаите да се покачат отново през по-студените есенни месеци.
Добре де, нали грипът е свински, защо го чакат да се умножи есента?

1100 души били умрели и голяма пандемия!...

# 363
Попаднах на 2 интересни сайта, рекламни разбира се.
Единият е на ваксина - http://grip.orbitel.bg/index.php?option=com_content&task=cat … id=6&Itemid=6
Другият на антивирусен препарат, но не са ъпдейтвали сайта от януари  Wink
http://www.sprigripa.info/index.html

# 364
Мамицата им  Twisted Evil . Надявам се да става дума за приоритет при ваксинирането ( в смисъл като се втурнат тълпите да се ваксинират бременните и здравните работници да са с предимство), а не за задължителност. Просто си представям как съм бременна и някой ме задължава да се ваксинирам с някаква експериментална ваксина  fight

# 365
Има и по-лошо  Shocked :
ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИ ГЪРЦИ

Заболелите до момента са 700, като няма смъртни случаи. Thinking

http://www.shum.bg/index.php?item=37300

Някой може ли да намери информация как тече процесът с тестването на ваксината, на какъв етап е, евентуално какво показват резултатите? Доколкото може да се вярва на тях...  Sad

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 19:51 от Зи

# 366
А за генно-модифицираните комари чухте ли? Явно те ще са новите летящи ваксини след някоя и друга година.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6468381.stm

# 367
Аз започнах много внимателно да слушам какво казват за ваксините и свинския грип по нашите новини - прави впечатление, че думите така са наредени, че да наведят слушателя на мисълта, че ваксините са задължителни, а болестта моного опасна. Но никъде не се казва такова нещо в прав текст  Peace
Нещо ми подсказва, че и в Гърция ще е като в Англия - масова агитация и бюджетни пари за ваксини, но все пак са препоръчителни, а не като тук с детските ваксини!

# 368
Приятели,
С риск да ме обвинят в конспирация,искам да кажа,че планьт се осьществява както е плануван и всеки е желателно да вземе мерки.
Предполага се,че ще има срив на обществения ред за няколко седмици след пика на пандемията през есента,когато масово ще има заболели и масово ще се ваксинира.
Ние се заредихме с черен шоколад,сух шведски хляб,сушени плодове,свещи и вода.Този период се очаква да бьде около 1 месец,но може да е по дьльг.
2 милиарда са в повече на планетата според някои хора и точно толкова трябва да си отидат,пак според тези хора.
Умрелите 1000 човека са починали в следствие на терапията с Тамифлу.
Ваксината има нано частици,които ще увредят нервните клетки.
По всичко се вижда,че ваксината ще е задьлжителна.Как точно ще се прокара,не мога да кажа сега. Peace

# 369
Не вярвам да се стигне до насилствено ваксиниране (поне в Европа), ако на човек не му се налага да пресича държавни граници или не практикува някакъв тип социална професия. Масовата психоза ще свърши работа за набирането на достатъчно кандидати, особено в по-големите градове. При тази "притеснителна" статистика...  Crazy

А в България, където на места няма дори ток по селата, няма вестници, телевизия.., звучи направо абсурдно да успеят да го прокарат.
Е, не е лошо човек да има едно на ум и да се подготви.  Wink

# 370
  • София - Варна - Бургас
Аз започнах много внимателно да слушам какво казват за ваксините и свинския грип по нашите новини - прави впечатление, че думите така са наредени, че да наведят слушателя на мисълта, че ваксините са задължителни, а болестта моного опасна.........

... забележете с какъв унил глас съобщават за поредният леко прекарал грипа и излекувал се...

# 371
Това е някакво пълно безумие за мен.
Умрели 700човека в държава с население 20млн примерно. И вече говорим за пандемия. Каква пандемия е това, пълни глупости и абсурди?
А къде са статистиките за умрелите примерно от сърдечни заболявания, от рак, от менингит, отровени и т.н. ??? Ако изкарат тези данни какво, не ваксини, ами не знам какво трябва да правят....

И сега един въпрос....
От доста време обмисляме да вземем куче. Спрели сме се на каракачанка, на 2м. Въпроса ми е относно ваксините. На дъщеря ми не слагам, но на кучето?
По принцип е същото, но все пак....за какво ваксинират кучетата? Опасно ли е ако не се поставят ваксините? кучето ще има паспорт и по принцип ще трябва да го водим на имунизации.

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 11:22 от Mirama

# 372
Здравейте,
Говорих сега с майка ми (родителите ми живеят в Гърция) и я разпитах за грипа... Каза, че постоянно се говори, за всеки нов случай с дни. Във всяка емисия на новините на сутрешните предавания се засяга и тази тема. Актуалната информация в момента е за ваксините - подготвя се ваксинация, но няма достатъчна наличност. Първи ще го отнесат здравните работници, полицаите и някои други учереждения. Ще вакинират с първостепенна важност възрастните хора с дихателни проблеми. Казали са обаче, че няма да се слагат ваксини на деца до 5 години.
Аз предупредих майка ми да не се подлъгва на ваксина и тя се съгласи... но ако се разболеела щяла да отиде в болница  Tired (май се страхува понеже има астма)... Баща ми пък вече бил вбесен, че не можел едни новини да чуе без да са пълни с глупости за грипа.
Та сега мисля пак да отида с малката за две седмици... и малко ме е шубе да не ни хванат на тясно ако нещо и се случи и вдигне Т например. Нали засичали Т на пътуващите по летищата... ама ние сме с кола и се надявам да минем между капките  newsm78

# 373
  • София - Варна - Бургас
Това е някакво пълно безумие за мен.
Умрели 700човека в държава с население 20млн примерно. И вече говорим за пандемия. Каква пандемия е това, пълни глупости и абсурди?
А къде са статистиките за умрелите примерно от сърдечни заболявания, от рак, от менингит, отровени и т.н. ??? Ако изкарат тези данни какво, не ваксини, ами не знам какво трябва да правят....

И сега един въпрос....
От доста време обмисляме да вземем куче. Спрели сме се на каракачанка, на 2м. Въпроса ми е относно ваксините. На дъщеря ми не слагам, но на кучето?
По принцип е същото, но все пак....за какво ваксинират кучетата? Опасно ли е ако не се поставят ваксините? кучето ще има паспорт и по принцип ще трябва да го водим на имунизации.

На двора ли ще го гледате или в апартамент?

# 374
Aleksander, кучето ще се гледа в двор, тъй като живеем в къща.

Общи условия

Активация на акаунт