ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 491
  • 855
  •   1
Отговори
# 405
И аз ви чета и не мога да схвана за какво иде реч!  Rolling Eyes
Какво му има за разбиране?
Замисълът е разработен гениално.Лятото побъркват хората 4рез всякакви медии,4е опасността идва,държат ги в стрес.Казват,4е лятото от слън4евите лъ4и вирусът се разрушава.Тъпотия.Просто лятото не е подходящият сезон за една пандемия.Денят е дълъг,топло е,може да се иде където и да е извън града при нужда...Докато зимата се стъмнява в 17.00,ако ти спрат тока,ще се простудиш успешно и ще мислиш 4е това е коварният грип.
Отделно пък и с климат като този,където аз живея положението ще е лудница.Много голяма 4аст от населението,предполагам ще иде да 4ака на опашка да се ваксинира доброволно,така 4е предполагам 4е военните ще са за фон отна4ало,както се слу4и в Китай,когато имаха атипи4на пневмония.
Склонна съм да вярвам,4е ще има безредици,защото тук тази пролет заради кризата много хора отка4иха и се създават всякакви хаосни положения.За4естиха всякакви грабежи,побои,на комшията отдолу му разбиха колата,заради 1 пакет забравени цигари на таблото.Отделно 4е обраха абсолютно вси4ки супермаркети в нашият ина4е досега супер спокоен квартал.Когато обираха единият магазин,аз бях вътре и видях вси4ко.Хората се панираха много бързо и ти4аха насам натам като луди.За какво и те незнаеха сигурно.Та затова тъй като хората сме голяма паника и не мислим трезво в една екстремна ситуация съм абсолютно убедена,4е заради това ни невежество определени хора ще регистрират добра жътва.

# 406
"1976 U.S. outbreak
Main article: 1976 swine flu outbreak
On February 5, 1976, in the United States an army recruit at Fort Dix said he felt tired and weak. He died the next day and four of his fellow soldiers were later hospitalized. Two weeks after his death, health officials announced that the cause of death was a new strain of swine flu. The strain, a variant of H1N1, is known as A/New Jersey/1976 (H1N1). It was detected only from January 19 to February 9 and did not spread beyond Fort Dix.
....
The vaccination program was plagued by delays and public relations problems.[28] On October 1, 1976, the immunization program began and by October 11, approximately 40 million people, or about 24% of the population, had received swine flu immunizations. That same day, three senior citizens died soon after receiving their swine flu shots and there was a media outcry linking the deaths to the immunizations, despite the lack of positive proof. According to science writer Patrick Di Justo, however, by the time the truth was known — that the deaths were not proven to be related to the vaccine — it was too late. "The government had long feared mass panic about swine flu — now they feared mass panic about the swine flu vaccinations." This became a strong setback to the program.[29]

There were reports of Guillain-Barré syndrome, a paralyzing neuromuscular disorder, affecting some people who had received swine flu immunizations. This syndrome is a rare side-effect of modern influenza vaccines, with an incidence of about one case per million vaccinations.[30] As a result, Di Justo writes that "the public refused to trust a government-operated health program that killed old people and crippled young people." In total, less than 33% of the population had been immunized by the end of 1976. The National Influenza Immunization Program was effectively halted on December 16.

Overall, there were about 500 cases of Guillain-Barré syndrome (GBS), resulting in death from severe pulmonary complications for 25 people, which, according to Dr. P. Haber, were probably caused by an immunopathological reaction to the 1976 vaccine. Other influenza vaccines have not been linked to GBS, though caution is advised for certain individuals, particularly those with a history of GBS.[31][32] Still, as observed by a participant in the immunization program, the vaccine killed more Americans than the disease did."
(http://en.wikipedia.org/wiki/Swine_influenza)

# 407
fat.wombat,същият материал 4етох напролет в испанското яху.
Надявам се пак да им пропадне акцията.

# 408
Аз бях пуснала в един от предните постинги линк към един филм, където има интервю с разни хора , които са били вътре в нещата. Става ясно, че се е работело над ваксина, имало е клинични тестове, но в края на краищата тази ваксина не са я слагали тогава, а са разработили друга, която не са тествали , а са я приложили директно на населението на САЩ.

# 409
Да ви кажа честно, изобщо не се притеснявам нито от грип, нито от имунизации, нито от военно положение. Ако не искам нещо да ми се случи, то няма да ми се случи  Peace . Ако решат да имунизират поголовно, ще има толкова много желаещи доброволно да се боднат, че не вярвам някой да ме търси специално мен да ме ваксинира. Единствения начин е, чрез имиграционните да ме принудят по някакъв начин, това вече ще е неприятно, но се надявам да не се стигне до там. Струва ми се, че към днешна дата има толкова хора, които не им се връзват на грипа и пандемията, че няма как да стане това, което са намислили  Peace .

# 410
Не знам в БГ доколко ще се емнат да имунизират масово, тук ми се струва спокойно, но явно навън не е така Rolling Eyes
Понякога е добре, че в Бг сме като в десета глуха Crazy

Мег - имаш ли представа този картон, ако го няма (тоест, ако не ползваш джипи) - има ли значение и за какво всъщност е нужен, освен за детска градина?

# 411
Стеф, хубаво е детете да има ЛЛ по други причини - да кажем, че болести не те плашат и детето си има хомеопат, да се грижи за здравето и развитието му, но ако все пак ви трябват някакви изследвания или детето е неразположено за няколко дни и трябва да останеш вкъщи да го гледаш именно ЛЛ издава болничния лист, иначе ще трябва да си взимаш платена или неплатена отпуска, а и зависи що за роботодател имаш. Иначе картонът го искат основно в ДГ и училище, ако се наложи престой в болница - стресирана си, местили сте се, не можеш да го намериш и там правят друг...

# 412
Информация от американските новини, топла-топла  Sick :

Опитите с ваксина за свински грип върху хора започват следващата седмица...да им е честито.
Ваксината няма да бъде изкарана за общо ползване, докато не са сигурни, че е напълно безопасна. В същото време, ваксинирането ще започне на 15-ти октомври, явно са сигурни, че ще я обезопасят напълно до тогава, смешници. И сега внимание!!! Няма да има само един прием, а цели 3  Sick ,всеки през 2 седмици, явно се съмняват, че ще продадат достатъчно и се подсигуряват с троен прием, хитро!!! Но това не е всичко! Тази ваксина не замества зимната противогрипна, тъй че бийте си и нея!!!
Думи нямам  ooooh! .

# 413
Clairette може ли линк към тази статия където си прочела това.

# 414

По вечерните новини на НБС го казаха, виж на сайта им, сигурно са качили нещо, не вярвам да пропуснат  Peace

# 415
Мисля, че в Австралия бяха направени първите тестове върху хора. 240 доброволци... А по нашите новини споменаха и за мнения на някои експерти, че ваксината трябва да се тества върху доста по-голям брой от хора, за да има категорични и реални резултати...
В същото време много умело се манипулира със страха на хората... Най-големият проблем сега е, кои да се ваксинират първи. Сякаш подсъзнателно ни нашепват: "Ваксините няма да стигнат за всички (поне при нас е така)... Побързайте да се спасите!"
Линк за Австралия:
http://edition.cnn.com/2009/TECH/science/07/21/australia.swine.f … accine/index.html
И за Щатите:
http://health.lifestyle.yahoo.ca/channel_health_news_details.asp … p;channel_id=2094
Подтекст: "Първо ще тестваме, дали не се умира от тази ваксина, а междувременно и ще проверим, дали е ефективна..."
Британците пък умуват над етичната страна на въпроса: "And even if there are no undiscovered side effects, what happens if – as with MMR – a belief arises that a safe vaccine is risky?" Интересно, дали в рамките на един грипен сезон могат да направят достатъчно наблюдения върху по-сериозните странични ефекти, като например аутизъм.

# 416

По вечерните новини на НБС го казаха, виж на сайта им, сигурно са качили нещо, не вярвам да пропуснат  Peace
Благодаря. Simple Smile

# 417
Детенцето на моя позната, на 4 г., се разболя от заушка. Милата, плаче по цял ден. Sad Не можах да я убедя, че стерилитета е рядко усложнение, което може да не се случи. Нито успях да я убедя преди време, че ваксината МРП е излишна и неефективна.
Още едно доказателство, че ваксинирането не предпазва от разболяване.

# 418
Стеф, ако картона на детето е у теб, болничен може да ти издаде и частен лекар. На мен поне са ми издавали преди 1-2 години. Освен ако нещо не се е променило от тогава.

# 419
"The government and vaccine makers are seeking thousands of volunteers, from babies to the elderly, to roll up their sleeves for the first swine flu shots - to test whether a new vaccine really will protect against this novel virus before its expected rebound in the fall. "

За родителите, които ще заведат бебетата си да им тестват новата ваксина просто не знам какво да мисля. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт