ВАКСИНИ - Дискусия за вредата от тях 4

• 50 541
  • 855
  •   1
Отговори
# 585
  • в моя свят
teddy_ не мисли за това и не предизвиквай съдбата.Важното е,че при приемането никой не е обърнал внимание на липсващите ваксини.Моето дете също беше и на ясла и на градина след това,а вече е ученик в 3 клас.Абсолютно никаде никой не ме е попитал защо му липсват повечето ваксини. Peace

# 586
me4ta22  Hug , дано по-бързо да свикне той с яслата, пък каквото стане това е  Peace

# 587
  • в матрицата
Аз си мисля, че ако нямате вписана някоя друга ваксина, едва ли някой ще забележи, та те са толкова много..... но ако имате вписана само 1 ваксина, е тогава вече ще забележат....... и ние майките, които не сме ваксинирали и нямаме вписана нито една ваксина, ще имаме големи проблеми за ДГ. Аз от сега се чудя дали да се боря или просто да ида при някой педиатър който ще се съгласи да впише ваксините..... имам още 1.6 да мисля  ( добре че сега има кой да гледа детето)

# 588
Зуза, ако няма да се борите за място в общинските ДГ, има частни детски центрове, които не държат на тия работи, по простата причина, че са центрове, не са регистрирани като ДГ, макар на практика като такива да работят.
Другият вариант е с печатчетата...

# 589
Започват се конспирациите около ваксината само за да не се разбере,че такьв вирус изобщо няма.
http://www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/08/07/ … sk-of-cancer.html

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSTRE57K54B20090822? … edName=healthNews

# 590
Здравейте! Днес г-жата, която е и мед.сестра в яслата на сина ми ме "подсети", че нямаме сложена МПР и Ре-пентаксим. Пита дали ще ги слагаме и аз казах, че за сега сме ги поотложили. Тя каза само личния като ги сложи да и занеса бележка за да ги впише в картона. Но друго ми стана интересно и за него искам да питам. Каза, че МПР се слага до 2 годишна възраст  newsm78 и пита дали ще я слагаме. Има ли някаква възраст след, която не се слага? А дано да е права, че срока е до 2г. Peace

# 591
И аз минавам с въпрос; къде мога да прочета за болестите, срещу които се имунизира, за ''начина на заразяване'', предпазване и т.н.

Днес четох една ужасно поръчкова статия в бебешко списание - как манипулиратр майките, не е истина!!! Говори се за смъртност сред новородени и кърмачета, ако не се ваксинират ooooh!

# 592
  • София
Здравейте! Днес г-жата, която е и мед.сестра в яслата на сина ми ме "подсети", че нямаме сложена МПР и Ре-пентаксим. Пита дали ще ги слагаме и аз казах, че за сега сме ги поотложили. Тя каза само личния като ги сложи да и занеса бележка за да ги впише в картона. Но друго ми стана интересно и за него искам да питам. Каза, че МПР се слага до 2 годишна възраст  newsm78 и пита дали ще я слагаме. Има ли някаква възраст след, която не се слага? А дано да е права, че срока е до 2г. Peace
   Да и аз знам, че се поставя до 2 годинки.
   Както и че след годинка няма нужда и може да не се бие коклюш.

# 593
Днес четох една ужасно поръчкова статия в бебешко списание - как манипулиратр майките, не е истина!!! Говори се за смъртност сред новородени и кърмачета, ако не се ваксинират ooooh!

Не зная за коя статия става дума, но неслучайно се говори за смъртност сред новородени и кърмачета и това въобще не е манипулация.
В района на Бризбейн, Австралия всяко трето дете не е ваксинирано!

Ниският популационен имунитет е причината за смъртта на бебето Dana McCaffery, починала на едномесечна възраст от коклюш - трагедия, която получи широк отглас по целия свят в началото на тази година.
Една напълно предотвратима загуба при по-висока отговорност и информираност на обществото (тъй като детето е било твърде малко, за да бъде ваксинирано срещу коклюш).

Ето историята на семейство McCaffery:
http://www.danamccaffery.com/openletter.html

И телевизионно интервю с тях (след рекламата):
http://au.tv.yahoo.com/sunday-night/video/-/watch/13165619/

ВНИМАНИЕ! Във видеото има кадри с болната от коклюш Dana, които не са подходящи за чувствителни хора.
Но илюстрира, че такива опасни, но предотвратими чрез ваксини болести и днес СА реалност и водят до смъртен изход, хронични заболявания или инвалидизация - нещо, което някои майки в тази тема сякаш отказват да повярват.

От сайта на семейство McCaffery:
From 1993-2008, a further 16 children under 12 months have died from Pertussis in Australia. In 2008, 14,511 people caught Pertussis nationally. This year, 12,712, children and adults have already caught this insidious disease between January and June.

# 594

Със сигурност има смъртност сред неваксинараните, но защо скриха сред ваксинираните пък каква е смъртността и тежките заболявания?! Това е манипулация за мен, да покажеш само едната страна на монетата. Важно чевек да има пълна информация когато прави избор, за всяко едно нещо в живота си. Останалото е манипулация, а най-обичам тия с хорър-филмите - любим холивудски сценарий Simple Smile

# 595
Цитат
защо скриха сред ваксинираните пък каква е смъртността и тежките заболявания?!
И аз бих попитала същото?

# 596
Питам аз тогава: ЗАЩО НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ НОВОРОДЕНИЕТЕ И СРЕЩУ КОКЛЮШ?! А може би не е зле да им сложат всички ваксини още в родилното.

# 597
  Да и аз знам, че се поставя до 2 годинки.
   Както и че след годинка няма нужда и може да не се бие коклюш.
За коклюша знам, че е така, но за МПР не бях, чувала, че има "давност". Някой може ли да каже със сигурност? А, ако са минали повече от допустимите 6 месеца между ваксините (имаме сложен 2ри пентаксим февруари и от тогава нищо повече) нали вече се обезмисля по нататъшното слагане с такова закъснение?...някой има ли повече яснота по въпроса? Нямам намерение да слагам ваксини, но мога да го използвам като довод пред таткото, с който още не мога да изляза на глава. Благодаря ви

# 598
  • София
Ниският популационен имунитет е причината за смъртта на бебето Dana McCaffery, починала на едномесечна възраст от коклюш - трагедия, която получи широк отглас по целия свят в началото на тази година.
Една напълно предотвратима загуба при по-висока отговорност и информираност на обществото (тъй като детето е било твърде малко, за да бъде ваксинирано срещу коклюш).
   Да знам за тази история, но искам само нещо да отбележа. Това детенце е починала на такава възраст, на която и да си от родителите които ваксинират, все още няма да има дадената имунизация която се поставя към трети месец.
   Тук се набляга и на това, че то се е разболяло защото е имало още много други болни, които не са били имунизирани, но всички знаем, че много деца и тук карат коклюш въпреки ваксините и възрастни също. Аз лично познавам няколко такива хора, а където и в нета да напишеш може да се попадне на разказа на родители, чиито деца са се разболяли от коклюш въпреки имунизацията.
   Преди години когато обсъждах с педиатърката ми, че заради алергията на Ники не искам реуминизацията с ДТК след годинката да е с коклюш, тя каза, че няма проблем за деца над годинка и само да и се обадя да поиска ваксина само ДТ.
   По-късно когато закъснявахме с МПР ваксината ми се обясни че се наближава крайния срок в който може да бъде поставена, а именно двегодишна възраст. Затова и знам, че наистина и за нея има срок в който трябва да се постави.

# 599
А това бебе на 1 месец дали е било кърмено. Ако има антитела от майката за какво говорят? Много по лесно да се направи отколкото да се избият хиляди и още милиони да се увредят с ваксини. 
Съвременната индустрия си създава проблеми и после ги решава.

Докато са кърмени бебетата имат имунитета на майката. Всяка ваксина в този период е много излишна и вредна.

Общи условия

Активация на акаунт