Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 361
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Моят син не е ползвал залъгалка. В началото като му я давах я изплюваше и не съм настоявала за този аксесоар. Но си мисля, че рекламата е доста пресилена. Не мисля, че някоя майка не обича детето си. Всеки си има начин и всеки се учи от грешки. Мисля също, че идеални родители не съществуват. Все нещо някъде куца - деца, домакинство, съпруга, лично време и т.н. Но за мен детето е най-важно и след това всичко останало.

# 181
И за да се запази и съхрани това важно нещо- детето, то родителят следва да е също съхранен като личност.
Качественият родител е не този, който живее само за децата /такива или няма, или тези които го твърдят са откровени лъжци за мен,  или са маниаци/, а този, който балансира възможно най- добре между личните интереси, тези на децата и на останалите членове на семейството.

# 182
  • В заешката дупка
ЧеКа, случайно да се сети, че детето може да е в стая, в която е включен телевизор, без то да го гледа. Вкъщи телевизорът работи от сутрин до вечер, децата си играят.

Случайно съм се сетила, даже споменах "около телевизора". Точно това се препоръчва да се избягва, именно защото децата все хващат нещо от тв-то докато уж само си играят около него.

# 183
  • ул. "Мечтание"
Извинете, но въобще не става въпрос за любов и дали майките обичат децата си. Става въпрос за отношения родител-дете. Тя и моята майка ме обича, ама това не пречи да е пълно ку-ку и да не ми е обръщала никога грам внимание.

# 184
  • Brokenpromiseland
Не мисля, че някоя майка не обича детето си.

За съжаление обаче има и такива.
Judy и Lady Frost са се изказали много добре!

# 185
ЧеКа, случайно да се сети, че детето може да е в стая, в която е включен телевизор, без то да го гледа. Вкъщи телевизорът работи от сутрин до вечер, децата си играят.

Случайно съм се сетила, даже споменах "около телевизора". Точно това се препоръчва да се избягва, именно защото децата все хващат нещо от тв-то докато уж само си играят около него.

ами,то по принцип не е добре да стои телевизорът цял ден включен не само заради това,което може да видят,а и заради облъчването,че и заради постоянния шум.То значи родителите не могат да живеят без постоянен шум и ако нямат с кого да си говорят в момента пускат каквото и да е по телевизора,а децата трябва да могат да стоят тихо в другата стая и да не пречат...

# 186

ами,то по принцип не е добре да стои телевизорът цял ден включен не само заради това,което може да видят,а и заради облъчването,че и заради постоянния шум.То значи родителите не могат да живеят без постоянен шум и ако нямат с кого да си говорят в момента пускат каквото и да е по телевизора,а децата трябва да могат да стоят тихо в другата стая и да не пречат...

О, не  Joy Какво облъчване, бе жена??? Явно си се вживяла много в ролята на майка, но не е хубаво да изоставаш от света, в който живееш. Ти знаеш ли за какъв шум става въпрос в детската градина, или въобще какъв шум могат да вдигат две деца, които си играят  Grinning

# 187
шумът в детската градина е вид общуване,а този от телевизора,когато не се гледа,е само фон и то дразнещ.

# 188
  • В заешката дупка
just_an_ODDalisque, е права за това, че проблемът въобще не е само в това какво точно ще види детето. Има изследвания според които свръхстимулацията (и звукова, и визуална) от телевизора върху мозъка на детето може да има негативен ефект върху концентрацията му, примерно. Тези препоръки въобще не са случайни.

# 189
Тези препоръки са за родители, които нямат усет и не знаят как да си гледат децата. Нямам нужда да чета изследвания, за да си гледам децата. А какви ли са резултатите от това да имаш прости родители?

# 190
 Joy Тази тема успява да засегне всички аспекти на отглеждането и възпитанието на деца. Предлагам да се срещнете на живо и да проведете диспут за:  биберона, кърменето, семейната обич, телевизията, детския плач/смях, сукателния рефлекс, теория на възпитанието в ранна детска възраст, въртящите се детски музикални играчки, etc. Всеки ще може да си каже кое  е правилно и кое не, да прегледате аргументите за и против, да гласувате и да излезете с общи решения Joy

# 191
Не съм и предлагала залъгалка, дори мисля, че  за кърмени бебета не се препоръчват преди 6 месеца. Рекламата всъщност казва това, което казва Simple Smile А как разбрахте, че залъгалката е обърната?  newsm78
За телевизора: на моя позната детето се оказа, че знае перфектно английски без родителите въобще да подозират (говори го с британски, английски и австралийски акцент) и то само от телевизията Simple Smile) Т.е. полезно е, ама си представете какво самоотглеждане е било Simple Smile)

# 192
  • Brokenpromiseland
Тези препоръки са за родители, които нямат усет и не знаят как да си гледат децата. Нямам нужда да чета изследвания, за да си гледам децата. А какви ли са резултатите от това да имаш прости родители?

Прощавай, не искам да те засега лично, но такива биха били думите и на всяка майка, отглеждаща детето си по показания в рекламата начин...Това значи ли, че е редно?
За съжаление такива биха били и думите на майка редовно  малтретираща детето...
Не казвам, че ти си така майка, но това е част от типичният балкански манталитет "Че няма нужда някой да ми казва как да си гледам моята работа, моето семейство и моите деца.....
Няма нищо лошо в това да се вслушваме в думите на събеседника, да ги обмисляме, приемаме/опровергаваме.
Никой не е против информираността, знанията, пускането на телевизор, четеното на книга.....(като гледането на ТВ по принцип не го смятам за много обучително, но да приемем все пак... Laughing)...ства дума за МЪЛЧАНИЕТО в семейството, което се предизвиква втренчвайки се в телевизора.

# 193

всяка майка има усет и знае как би следвало да си гледа децата и от какво имат нужда.Друг е въпросът,че някои поставят своите нужди пред тези на децата.(както в рекламата,а детето си личи от самолет,че е нещастно,така че няма смисъл да се обяснява,че и даването на биберон било внимание)

# 194
Angel^wings, аз в  рекламата не съм видяла телевизор, да ме прощаваш. Определено нямам нужда да чета статии, имам си достатъчно акъл в главата. Не чистя, защото имам чистачка, т.е. освободена съм от цялото това време, което жените прекарват с парцала. Съпругът ми си идва много рано и се занимаваме активно с децата си, постоянно!  Събота и неделя са плътно при нас, баби не ги гледат, за минута дори.

Съжалявам, но не приемам абсолютно никакви съвети за каквото и да било, камо ли пък  непоискани и от хора под моето равнище ...
И ако поставях своите нужди преди тези на децата си, отдавна щях да съм ги хвърлила на ясла, както правят повечето родители и щях да си гледам кефа. На всичкото отгоре чакам трето дете, непланирано, и можех да го махна, както правят повечето ...

Общи условия

Активация на акаунт