Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 361
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
  • В заешката дупка
Да, и ако подобни реклами бъдат забранени за излъчване преди 24 часа каквото и да прихванат, ще бъде добре дошло.

Добре дошло за кого, Кати?
Целта на тази реклама е да стигне до максимален брой родители на малки деца, а това няма как да стане ако се върти само през нощта.

Иначе самият факт, че вече се говори за кампанията и социалните проблеми, които засяга, демонстрира ефекта от рекламата. Важното е да не спрат до тук и поне съдейки от сайта, няма да е така. Това, че не достига до всички е съвсем нормално даже. За мен лично клипчето е много точно.

# 211
  • Brokenpromiseland
Момичета ,както става ясно единствената тема която не сме засеганали дотук (освен бибите, кърменето, сукателния инстинкт, яслите а вече и пушенето) е оралния секс при възрастните индивиди и има ли общо с оралната фаза при бебетата,визирайки чичко Фройд в труда му" Детската душа" Embarassed

Смятам, че Люлякова като по-висшестояща от нас и с две деца (И честито за третото   bouquet) може най-добре да обясни тези неща... Laughing
аз мога на теб да ти кажа на уше....оралната фаза е свързана не само с оралният секс, а и с така любимото на мъжете занимание да мачкат и целуват женските гъри...точно защото са мъже, и на тях по-правило "не им се полагат нежности в детска възраст, за ад нетанат женчовци".
Така се появява дефицит на обич и ласка,невадоволеност на детската потребност,  което поражда фетиша..и разбира се колкото по-големи са гърдите (символично колкото повече "мляко" имат) то толкова те са по-желани...
и всичко това ако все пак вярвате в авторитета на автора....

Кати, не само че съм пушила, но все още го правя...ето защо не мога да се класирам за приза майка "По-по-най" Laughing
За сметка на това обаче, след близо 6 годишна практика аз за един ден отказах цигарите в деня в който решихме да си правим бебе...и така 3 години не ги пипнах....
а сега са просто едно приятно удоволствие заедно с чашата кафе сутрин.
Светът е шарен...и не винаги е такъв за какъвто ние го мислим.. Wink

# 212
  • София
Да, и ако подобни реклами бъдат забранени за излъчване преди 24 часа каквото и да прихванат, ще бъде добре дошло.

Добре дошло за кого, Кати?
Целта на тази реклама е да стигне до максимален брой родители на малки деца, а това няма как да стане ако се върти само през нощта.

Иначе самият факт, че вече се говори за кампанията и социалните проблеми, които засяга, демонстрира ефекта от рекламата. Важното е да не спрат до тук и поне съдейки от сайта, няма да е така. Това, че не достига до всички е съвсем нормално даже. За мен лично клипчето е много точно.

Много ми е интересно какво точно означава, че за теб  лично клипчето е много точно. Ти си тази майка? Или я познаваш лично и от близо? Или просто както много хора в тази тема се изказваш за проблем, който, ако изобщо съществува, изобщо не ти е познат?

Целта на тази реклама със сигурност не е да достигне до максимален брой родители на малки деца. Вероятно единствената й цел е да оправдае някакви разходи и финансови... операции. В противен случай нямаше да се вихри по телевизията, а по- скоро в детските консултации и педиатричните кабинети. Там, където бъдещите майки и родилките търсят информация - съзнателно и целенасочено, където биха обърнали внимание на получен съвет.

Забраната й в часовите зони, в които се предполага присъствие на деца пред екрана, ще бъде добре дошло за децата - и за родителите им. Никак не ми харесва някой да натрапва на сина ми идеята, че детският плач е просто част от фоновия шум и не следва да му се обръща някакво специално внимание. А това, според мен, е единствения ефект, който със сигурност се постига от този клип.

Angel^wings, права си - светът е шарен. Когато за пръв път спрях цигарите, за да започнем да правим бебе, имах всички класически признаци на абстинентен синдром. С треска, потене, температура, повръщане... и понеже изобщо не ги очаквах - по книжките пише, че няма такова нещо - си помислих, че просто имам грип. Е, няма такъв грип, дето да трае около денонощие и на следващата сутрин да няма никакви - ама никакви - признаци на болест. Така че... светът е шарен, да.

# 213
Целта на тази реклама със сигурност не е да достигне до максимален брой родители на малки деца. Вероятно единствената й цел е да оправдае някакви разходи и финансови... операции. В противен случай нямаше да се вихри по телевизията, а по- скоро в детските консултации и педиатричните кабинети. Там, където бъдещите майки и родилките търсят информация - съзнателно и целенасочено, където биха обърнали внимание на получен съвет.
За оправдаването на финаси съм съгласна.
Но колко майки,които имат подобен проблем ще търсят информация в детските консултации?  newsm78

# 214
Не познавам майка, която да мисли, че поведението й съставлява проблем за нейното дете. Ако съзнава това то тя и прави нещо по въпроса. Ако не го съзнава не се и замисля за промяна. Това клипче няма да промени тази реалност.

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 12:57 от Judy

# 215
Това клипче точно може би няма да има кой знае какъв ефект - но стига да накара една майка, към което е насочено, да се замисли. С много от критиките към клипа съм съгласна, макар и не с всички. Но е по-добре да има такива клипчета, дори и с недостатъци, отколкото да ги няма. Шаблона на мисленето се променя постепенно, ясно е, че с една кампания няма да се обърне света, но все от някъде трябва да се започне, нали?

# 216
  • София
За оправдаването на финаси съм съгласна.
Но колко майки,които имат подобен проблем ще търсят информация в детските консултации?  newsm78

Цялата работа е, че стигне ли се веднъж до това, няма връщане назад. Не познавам изобщо родители, направили обратен завой в отношението / поведението / навиците / ежедневието си с децата. Човек си изгражда някакъв стереотип и започва да живее според него, с него... и, разбира се, той става най- добрия за него. Единствения начин за противодействие е предварително. Има някакъв шанс, ако това е информация, разпространявана в родилните отделения и от педиатрите при първото посещение. От там насетне каузата така или иначе си е загубена и става дума единствено и само за неоправдано разхищение на пари.

Ако клипчето накара 1 майка да се замисли - и, вероятно, да реши, че все пак е права, но междувременно накара 10 000 - понеже е достатъчно масово - деца да заплачат дори и веднъж, то не, аз лично не намирам сделката за изгодна.

# 217
Ехеее, къде са тези 10 000 плачещи пред ТВ-то деца, хайде стига.
Аз лично не съм я гледала по телевизията и детето ми съответно - също.  Laughing

# 218
  • Brokenpromiseland
Според мен много повече от 1-2 майки са се замислили какво внимание отделят на децата си.
И ако тук във форума видимо присъства свободни родители - отделящи цялото си внимание на децата и подбиращи най-добрите механизми за тяхмото възпитание, то в реалният живот ситуацията е много по- различна...
Убедена съм, че минимум 75% от работещите майки отделят не повече от 30 мин на децата си за активно общуване...

# 219
Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

какво ми пречи новороденото на отношенията с голямото.Новороденото спи по 20 часа в денонощие,достатъчно време остава за каката.А после кой е казал,че трябва да са отделени едно от друго и аз да търча ту при едното,ту при другото?Напълно възможно е да се обръща внимание и на двете деца както едновременно,така и на всчко по отделно.

# 220

Ако клипчето накара 1 майка да се замисли - и, вероятно, да реши, че все пак е права, но междувременно накара 10 000 - понеже е достатъчно масово - деца да заплачат дори и веднъж, то не, аз лично не намирам сделката за изгодна.
Е,малко прекаляваш с децата и драмата от клипа.На детето ти му въздейства детсклия плач,не смисъла от клипа.По тази логика всяко ревящо дете на което и да е място,ще разчувства твоето.
А клипът кара много майки да се замислят,гледайки дебатите по темата.Както някой по-нагоре писа,важно е да се сложи началото,да се започне отнякъде.Хвърчащи брошури из лекарски кабинети нямат същата сила за привличане на внимание.Нужна ни е промяна на манталитета.

# 221
  • София
Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

какво ми пречи новороденото на отношенията с голямото.Новороденото спи по 20 часа в денонощие...

уоу.....много бе...а ако има колики и вместо да спи реве повечето време newsm78

# 222
ами,моето спеше,незнам...Ако има колики,взимаш го така,че коремът му да се опира в тялото ти и започваш да го разнасяш и винаги можеш да го правиш в помещението,където е голямото дете,ако толкова има нужда от теб и то в момента.

# 223
  • София
Според мен много повече от 1-2 майки са се замислили какво внимание отделят на децата си.
И ако тук във форума видимо присъства свободни родители - отделящи цялото си внимание на децата и подбиращи най-добрите механизми за тяхното възпитание, то в реалният живот ситуацията е много по- различна...
Убедена съм, че минимум 75% от работещите майки отделят не повече от 30 мин на децата си за активно общуване...

И какво мислиш ще постигне тази рекламка?
Ще напуснат работа, за да се превърнат във вечно недоволни, изгубили самочувствие и достойнство безплатни домашни помощници-гувернантки в собствения си дом? Обричайки семейството на бедност? Кой според теб би спечелил от подобно нещо? изобщо ли не ти хрумна, че самите деца, които цял ден активно общуват с връстници, играят и хабят енергия, нямат сили за повече от 30 минути активно общуване - с когото и да било - щом се приберат към 19 - 20 вечерта у дома, а по- скоро искат да се нахранят, да разкажат историите от групата за 15 - 10 минути, да бъдат погъделичкани и погушкани 10на минути и после да се отдадат на по- спокойни, тихи занимания преди сън?

Чудно ми е какво възнамеряваш да направиш с голямото си дете, когато родиш, впрочем. Защото нали възнамеряваш да се занимаваш ПОСТОЯННО с новороденото... другото какво, ще го изключиш от контакта, че да не ти заема от времето, що ли...  newsm78

какво ми пречи новороденото на отношенията с голямото.Новороденото спи по 20 часа в денонощие,достатъчно време остава за каката.А после кой е казал,че трябва да са отделени едно от друго и аз да търча ту при едното,ту при другото?Напълно възможно е да се обръща внимание и на двете деца както едновременно,така и на всчко по отделно.

Трудничко ще ти е едновременно да правиш бебешка гимнастика - понеже е практически единственото бебешко забавление - и да риташ топка, да пееш бебешки песнички и да четеш книжки. Освен ако не страдаш от разделяне на вниманието, единствения начин да разговаряш с голямото си дете ще бъде да отделиш поглед от бебето.

ами,моето спеше,незнам...Ако има колики,взимаш го така,че коремът му да се опира в тялото ти и започваш да го разнасяш и винаги можеш да го правиш в помещението,където е голямото дете,ако толкова има нужда от теб и то в момента.

Глупости на търкалета.
Когато има колики го гушваш, така че коремът му да е към тялото ти и започваш да му пееш, да му тананикаш, да му шепнеш и да му отделяш 100 % от вниманието си. Каквото и да направиш, не можеш да намалиш съществено болката му - единственото, което можеш да направиш за него, е да му покажеш, че не е само, че си съпричастна и по този начин да го... амбицираш само да се пребори с болката. Бебето с колики не е товар картофи, че да го разнасяш по пунктовете за продажба. Ако това помагаше, отдавна някой производител на детски принадлежности щеше да е пуснал в масова продажба бебешки разносвач на колелца с възглавничка. Ама не става - това, от което то има нужда точно в този момент, е вниманието ти, не енергията на краката.

# 224
  • В заешката дупка
Кати, конкретната реклама не е предназначена за детето ти. Както за него не са предназначени новините, телешопинга, рекламите, любовно-лигавите мелодрами, кървавите и некървавите трилъри.  За него са предназначени детските предавания. Това, че ТИ си решила детето ти да гледа нещо от изброеното по-горе си е лично твоя отговорност. Както казах, в други страни за родители, които не могат да осъзнаят тази си отговорност, има препоръки от педиатрични организации. Така че проблемът не е, че рекламата се излъчва през деня, а че няма препоръки за родителите на малки деца. Очевидно като те чета, има нужда от такива.

Целевата група на рекламата са родителите. А това, че на теб тя не ти харесва, до теб не достига посланието й, смяташ че са пари, хвърлени на вятър, не променя този факт.

В другата тема казах какво послание стига до мен от тази реклама. Децата имат нужда от емоционална близост и общуване, което не означава само вербална (но със сигурност и такава!) комуникация. Фокусиране на вниманието върху тези нужди на детето в съвременния забързан и презаситен свят с неодушевени заместители на човешката близост и общуване за мен е абсолютно на място. Биберонът, лампата с пеещата играчка, другите играчки наоколо са символ на този материален свят. И това не означава, че трябва да изхвърлим биберона и играчките, а да ни накара да се замислим доколко те не изземват функциите ни на родители. Особено когато голяма част от времето ни вече е посветена на други допълнителни занимания,освен родителстването - работа, хоби, интереси.
Съвсем различно щеше да бъде, примерно, ако наред с биберона, майката беше гушнала детето,  бе му казала  няколко успокоителни думи. Така биберонът иззе изцяло функциите й.

Общи условия

Активация на акаунт