Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 359
  • 312
  •   1
Отговори
# 270
Детето ми засука залъгалка след като спрях да кърмя. Някъде от четвъртия месец. В началото само като заспиваше. В креватчето съм я  "зарязвала" само за нощен сън. Когато стана на 7 месеца и започна да събира всичко от улицата и да го лапа дадох залъгалката и през деня. Сега е на 11, иска си я редовно през деня. Почти не я търси като заспива. Смятам да  я отучвам когато стане на година и 1 месец. Рекламата наистина е тъжна.  На моменти като я гледам дори се чувствам виновна, че давам залъгалка и аз, но съм мама на 24 часа, без помощ  от баби и лели и смятам, че прекарвам пълноценно времето с детето.

# 271
  • Горна Оряховица
Моето дете също не ги заобича.Бях купила и му предложих в началото,но той така и не ги одобри  Peace

# 272
Да, кампанията и клипът са много полезни, но според мен вървят повече на отчужденото и материално задоволено западно общество. Ние може би още не сме стигнали до този етап.

отдавна сме го стигнали и задминали даже, не знам в коя България живееш, честно  Peace

И аз така смятам...
Иначе съм съгласна,че и клипче с това какви отношения имат родителите също би било добре

# 273
Според мен, ключовият момент в рекламата изобщо не е в самата залъгалка. Залъгалките си имат много полезни функции, но в рекламата майката оставя плачещото дете съвсем само, заобиколено само от разни вещи, но не и от родителски ласки. Така както повечето майки тук злословят срещу залагалките, защо не го правят и срещу музикалната въртележка (която майката пуска на детето в рекламата). Всичко това са средства да запишиш устана на бебето и да му отвлечеш вниманието. Ако тази реклама беше реална ситуация, според мен тази майка би оставила детето си след време безнадзорно да стои пред компютъра, телевизора, на вън ... Ето в това се крие проблема според мен!

# 274
  • някъде
давала сьм зальгалка, но това не значи че не сьм си обрьщала внимание на детето и не сьм го гледала както трябва Stop

Залъгалките си имат много полезни функции, но в рекламата майката оставя плачещото дете съвсем само, заобиколено само от разни вещи, но не и от родителски ласки........... Ако тази реклама беше реална ситуация, според мен тази майка би оставила детето си след време безнадзорно да стои пред компютъра, телевизора, на вън ... Ето в това се крие проблема според мен!
Peace Peace

а колкото до стоенето на компютьра има много дето го правят иначе после се бият в гьрдите клко добри майки са ooooh!

# 275
  • София/Севлиево
И моето дете не иска залъгалка откакто се е родил.само за снимка е седял с нея и толкова.
И наистина рекламата не е толкова свързана със залагалките, колкото до това да не оставяме сами малките си деца.

# 276
Според мен, ключовият момент в рекламата изобщо не е в самата залъгалка. Залъгалките си имат много полезни функции, но в рекламата майката оставя плачещото дете съвсем само, заобиколено само от разни вещи, но не и от родителски ласки. Така както повечето майки тук злословят срещу залагалките, защо не го правят и срещу музикалната въртележка (която майката пуска на детето в рекламата). Всичко това са средства да запишиш устана на бебето и да му отвлечеш вниманието. Ако тази реклама беше реална ситуация, според мен тази майка би оставила детето си след време безнадзорно да стои пред компютъра, телевизора, на вън ... Ето в това се крие проблема според мен!
Точно така е, естествено. Смисълът въобще не е в залъгалката, а в това, че много родители не откликват на нуждите на децата си. На по-късен етап казват: После ще ми кажеш, сега имам работа не ме занимавай ... , когато детенцето иска да сподели нещо. И така мълчанието ражда викове утре.

# 277
По телевизията - и по-точно във филмите и рекламите всичко е доста преувеличено.Както и в тази.Това се прави с цел да се постигне по-голям ефект върху зрителите.И с вас са успяли.Не задълбавайте толкоз!
Точно така...а с тези към, които най-вече е ориентирана рекламата въобще няма да се трогнат. Да не говорим, че много буквално я разбират повечто хората. Направо да се чуди човек колко първосигнални са някои.

# 278
Смисълът въобще не е в залъгалката, а в това, че много родители не откликват на нуждите на децата си.
ДОбре си се сетила да я разтълкуваш малко за тези, които не разбраха. Очевидно не са малко.

# 279
аз пък искам да ви кажа, че рекламата при мен предизвика обратен ефект. ужасно гузна се чувствам,заради рекламата.прекарвам всяка възможна минута с детето, но дъщеря ми очевадно се лигави и даже пищи истерично, когато я слагам в леглото. цял ден ми е била в ръцете, гушкана и кърмена, когато поиска. не страда от липса на ласки и контакт с близките си.но пак си реве преди сън. това ужасно ме изнервя- повтарям- заради рекламата. в крайна сметка мога да я зарежа да си пореве и да заспи( както правех досега) или да я друсам на ръце поне 40 минути, за да я приспя. опитах втория вариант, щото нали гушканите бебета дрън дрън. ами ефектът е болки в кръста ми от 10 килограмовото "Мълчание днес"

# 280
  • някъде в България
Аз пък мисля, че рекламата е стигнала до всички, които решиха да се оправдават защо детето им ползва залъгалка. Най-вероятно чувстват някакъв вид вина за това. Аз също не мисля, че основното послание е залъгалката. Посланието е, че детето иска ВНИМАНИЕ! И няма значение дали е от майката, таткото, бабата, дядото или лелята в яслата.  В клипа никъде не се казва, че това е майката на детето. Може да е и бавачката, която предпочита да си гледа сериала, вместо да обърне внимание на повереното й дете. Всички знаем, че малко или много сме попадали в ситуация, в която се опитваме да "залъжем" детето с нещо, за да можем да си свършим работата или да имаме време за нас. Мисля, че посланието на клипчето е стигнало до повечето майки, които са се зимислили дали обръщат достатъчно внимание на децата си. Аз също се замислих. И наистина смятам да обръщам повече внимание на детето си, със или без залъгалка!

# 281
Вчера чух радио вариант на кампанията. Е, там залъгалки не се виждат, има хубав текст, който кратко и ясно изчерпва темата и няма как посланието да остане неразбрано. Жалко че не мога да го намеря и да пусна линк.

# 282
  • пак там
Смисълът въобще не е в залъгалката, а в това, че много родители не откликват на нуждите на децата си.
ДОбре си се сетила да я разтълкуваш малко за тези, които не разбраха. Очевидно не са малко.

В рамките на тези 19 страници поне двайсет пъти го обясняваха, но все се намира някой, който да види само залъгалката в цялата реклама. Така че едва ли ще разберат и сега.

# 283
  • София
ами то самият първи пост на авторката не е насочен само към самата реклама. въпреки, че е леко коригиран...  при така поставено заглавие и тема...човек може да си отговаря в която си иска посока. Което съвсем не значи, че не е схванал замисълът на рекламата.
вас какво ви пречи всъщност не мога да схвана...направете си тема за самата кампания и си пишете там.

# 284
Аз да си кажа на мен ми подейства рекламата. Започнах да се замислям повече за общуването по между ни. Въпросът не е само в гушкането вечер, а в ежедневно изменящите се нужди на детето. Просто съм по-внимателна и си имам 1 на ум. Някои хора ми казват, че така детето ми щяло да се привърже много към мен, но тя за сега е много общителна.

Общи условия

Активация на акаунт