Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 368
  • 312
  •   1
Отговори
# 255
...не е проблем залъгалката оба4е...а майката Naughty и да за жалост има такива майки

да, 17 страници, а една не разпозна себе си в рекламата  Rolling Eyes
'прекрасното' ни общество от сърдити, отчуждени, намръщени и откровено груби хора е резултат от точно ей този начин на гледане  Peace

е,то целта е да се покаже майка,която си мисли,че се грижи идеално за детето си и не осъзнава проблема.
съгласна.

Джуди, както и да формулират рекламата и с големи червени букви да го напишат, пак ще има дами, които не могат да схванат за какво иде реч.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 19:55 от Лeни

# 256
  • София
...не е проблем залъгалката оба4е...а майката Naughty и да за жалост има такива майки

да, 17 страници, а една не разпозна себе си в рекламата  Rolling Eyes
'прекрасното' ни общество от сърдити, отчуждени, намръщени и откровено груби хора е резултат от точно ей този начин на гледане  Peace

Абе лоша съм ама как да се рапозная като моите отдавна не са с биберон и нямат и решеткина леглата (и от 2те се лишиха на 1,5 г.), нито собсвена стая, че да ги зарежа сами... ама като се уредят обещавам да им купя и решетки, и биберони, може и за тръбите на парното да ги вържа за по-сигурно newsm78

# 257
  • София
Много се изписа по тази тема и всеки и има свое мнение, което е и нормално. Много дълбок символизъм се видя в залъгалката, дори според мен прекалено дълбок.
Е нека аз и кажа как разбрах рекламата.Смятам че добре свханах смисъла и. И няма нищо общо с биберона, играчката, поне не буквално. Те са просто средството на майката да накара детето да млъкне, вместо чрез майчината си любов да го успокои. И не е казано, че майката трябва посред нощ да играе с детето защото се е събудило и разплакало. Едва ли и на детето му е до игри баш по това време.... Според мен просто трябва да го вземе, да го гушне, да го успокои и  отново да го приспи.
Поне аз така разбрах идеята. Че с детето трябва да се общува, да се занимава още докато е малко...А не да се чака да порастне, да почне да разбира ... Защото дете, израстнало чувствайки и виждайки любовта на майката и на бащата, е по - отворено към света, по - сигурно...

Peace
Наистина залъгалката, играчката, нямат нищо общо в случая Simple Smile ,а много хора виждам са се хванали за тях.  Но се радвам че има хора , които са разбрали смисъла, на макар и "тъпата" реклама според много. Тя каквато и да е рекламата винаги ще има страсти, защото всички сме добри родители и всички обичаме децата си, издънките са патологични случаи и Слава Богу не са масови.
 Но винаги е  важно дали и как общуваме  с децата си. Защото родителите са тези , които им дават началото и ги формират , като личности за в бъдеще, малко или много.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 21:08 от nellyani

# 258
  • Бургас
Според мен последното върху което рекламата има цел да насочи вниманието е дали да се ползва или не залъгалка. Просто ми се струва, че темата добива такъв полемичен аспект....познавам дете, което беше непрекъснато гушкано и получаваше максимално внимание от цялото си семейство, но до 4 год. спеше с биберон Grinning

Рекламата като цяло е призив да се обръща детето да не се лишава от внимание. Залъгалката няма нищо общо. Основното в нея е, че липсва физически контакт, майката влиза, и излиза, без да докосне детето, без да го успокои, да чуе гласа й, да го прегърне, предложи храна и т.н.
Peace
Извинявам се, но още в началото на темата по-умните са схванали за какво става въпрос!  Peace
А по-повърхностните пък "дъвчат" да се дава или не залъгалка!
Много чесане на езици, много нещо!  ooooh!

# 259
За умните- на последните няколко страници, че май и по принцип, не се упоменават мнения да се дава или не биберон. Laughing
Дълбокомислената идея иначе отдавна е ясна, не я тълкуваме каква е, защото вече няма смисъл да папагалстваме едно и също.
Пояснявам, тъй като виждам има нужда- тук си комуникираме върху това, дали тази идея следва и има смисъл да бъде  разпространена и оповестена по точно такъв начин, което някои не приехме като върхово постижение на авторите и се мотивирахме.

Yulichka, такова виждане споделих и аз, за да стигне до разбиранията и сърцето на обикновените /каквито сме всички ние/ хора, то има къде къде по- реални ситуации, които крещят да бъдат пререшени и на кои всички сме свидетели и бихме могли да разберем и оценим по неоспорим начин.

# 260
Понякога имам чувството, че тук никой не чете newsm78

# 261

А по-повърхностните пък "дъвчат" да се дава или не залъгалка!
:

ами,такова е заглавието на темата и самата авторка споделя мнението си по въпроса,така че защо и ние да не се изкажем?Темата явно не е само за рекламата,а и за залъгалките...

# 262
  • В заешката дупка
В темата се обсъждат няколко неща, не само едно.

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 16:30 от ЧеКа

# 263
  • Бургас

да, 17 страници, а една не разпозна себе си в рекламата  Rolling Eyes
'прекрасното' ни общество от сърдити, отчуждени, намръщени и откровено груби хора е резултат от точно ей този начин на гледане  Peace

е,то целта е да се покаже майка,която си мисли,че се грижи идеално за детето си и не осъзнава проблема.
съгласна.

Джуди, както и да формулират рекламата и с големи червени букви да го напишат, пак ще има дами, които не могат да схванат за какво иде реч.

Не можах да разбера какво имаш в предвид с цитирането на моя пост?  Да , разграни4авам се от майките ,които не хаят за децата си и НЕ не се разпознавам никъде в тази реклама.Какъв е на4ина ми на гледане - не можах да те разбера- ако може да разясниш Peace Rolling Eyes

# 264
Ние никога не сме използвали залъгалки!Нямахме нужда!

# 265
"Ние" пък ползвахме-от раждането до над годината. И какво от това....

# 266
  • Бургас
Да, кампанията и клипът са много полезни, но според мен вървят повече на отчужденото и материално задоволено западно общество. Ние може би още не сме стигнали до този етап. Тук много по-рядко ще се срещне майка с подобен вид поведение (поне така си мисля), може би за татковците е по-характерно, което не прави проблема по-маловажен. Дори и да се случи, до детето винаги ще се намери една супер загрижена и подкрепяща баба, готова винаги да общува с него Wink А сърдитите, намръщени и откровено груби хора по-скоро са резултат и от много други фактори. Клип с дете, което е свидетел на караници и грубо отношение между родителите си според мен е далеч по-адекватен за нашето общество, а не на майка, която нехае за психологическите нужди на детето си, не мислите ли?
А забелязахте ли колко трогателно е детенцето от клипа? Много е сладко, миличкото, сърцето ми се свива, като го гледам.

# 267
Сина ми ползваше залъгалка и малко след годинката сам я заряза някъде.Дъщеря ми не искаше и съответно не съм й давала.Мисля,че рекламата не е против залъгалките,а по-скоро да общуваме повече с децата си Peace

# 268
Да, кампанията и клипът са много полезни, но според мен вървят повече на отчужденото и материално задоволено западно общество. Ние може би още не сме стигнали до този етап.

отдавна сме го стигнали и задминали даже, не знам в коя България живееш, честно  Peace

Маймунка2, това, че съм те цитирала, не значи че имам нещо против теб конкретно. Просто се съгласявам с теб, че 'има такива майки' и изразявам учудване, че една не каза, че вижда себе си в клипа, ако не винаги, то поне в някои случаи. Всички сме перфектни и безгрешни и обгрижваме децата си 24/7... нали така  Rolling Eyes
този клип не се отнася за никоя от нас, неее  Naughty, и хич няма да размишляваме какво можем да подобрим в себе си като родители...  Rolling Eyes

# 269
А моя племенник сам си търсеше залагалката като беше бебе,май му беше кеф да си я "дъвче"

Общи условия

Активация на акаунт