Детето ми не иска залъгалки и гледахте ли новата реклама

• 13 348
  • 312
  •   1
Отговори
# 240
Айде и аз - трета Simple Smile. Аз пък ще огранича времето, прекарано в любимия ми форум Simple Smile
(Ронка, желая ти лека бременност и весело и здраво бебенце Hug)

# 241
  • София

По темата за двете деца...
Ами естествено, че вниманието намалява, все пак са две. Но и това е временно, бебето не е само бебе. Има си и татко, който да помага в баланса.

Кати, пак е крайно изказването ти за вторите деца. Crazy По твоята логика и близнаците са ощетени, да ги връщаме предлагам аз. Whistling

Аз не намирам, че на новороденото трябва да се обръща внимание ПОСТОЯННО. Това беше идея на друг потребител. Аз само показах, че подобно нещо е абсурдно. Според мен на новороденото трябва да се отдава цялото внимание тогава, когато има нужда от това - което в никакъв случай не е постоянно, но се случва.

# 242
  • София
Не давайте биберони, 'щото ще вика. .....Не дундуркайте, 'щото ще е глезено...
Ами аз избирам първото.
Пък и рекламата е  Sick аз девойка е поне на 2,5 - 3 г., отдавна й е време да е без биберон. Леко е далече от новородено.

Внимание да, но след като съм била цял ден на крак през нощта ще дам биберон и ще спя. Няма да стана да играя с детето от 2 до 4 през нощта, примерно.
Ще се наспя вместо да съм кълбо от нерви на другия ден, тъй като не съм се наспала.

Да, давала съм биберон-залъгалки. Синът ми я при е с охота, дъщеря ми методично я научих за 2 месеца. На 1,5 им ги взех.

# 243
А твоето дете и детето на Джуди са променили собствения си живот и затова резултатът е 2:0?

Говориш безсмислици, прощавай.

Пропуснах- моето дете в каква връзка и какъв живот е променило, какъв резултат? Laughing
Не пишете за спорта, излишно е. Не чета безсмислени спорове, вероятно затова ми се е изгубила връзката по трасето.
Имам лично мнение- клипът не струва и не постига целта. Писах и защо. И какво общо има нечие дете?
Посочих в 1-2 изречения моето как го възприема и какви изводи си е направило. Това е факт. Нещо против отразяване на факта ли е налице или какво? Не съм разсъждавала по въпроса дали ТВ влияе, как влияе, как рекламата влияе на децата ми изобщо. Никак не влияе, те рядко гледат, играят навън.

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 09:18 от Judy

# 244
  • Brokenpromiseland
 Popcorn

Никой не е казал, че не трябва да се дават биберони или да се обръща ПОСТОЯННО внимание на детето, или че трябва посред нощ да се играе с детето (въобще незнам това от къде дори го измислихте)
Става дума (незнам вече за кой път се казва) за ЕФЕКТИВНОТО и АКТИВНО общуване между родител и дете.

# 245
Ясно е това, само дето фотос с биберон, на който пише "млъкни" и клип от типа на плачещо по сред нощ дете /не новородено/, на което се дава биберон, пуска се мелодийка и то се успокоява, не уцелват десятката.
Нощно време родителят и детето имат нужда от сън и най- доброто е всяко средство, което подсигурява тази нужда. Биберонът не значи изобщо "млъкни", дали биберон, дали ще го накърмиш или ще му дадеш да пийне мляко от шишето, за да се успокои, е все едно.
Ако ще става въпрос за ефективно и активно общуване то това става при наличие на желание на двете страни затова, в подходящо и за двете време и по подходящ начин.
Затова могат да се реализират идеи с директно и ясно послание, а такива могат да се черпят навсякъде около нас: майка на разходка с количка, детето се обръща да й гука, дърпа я, пита нещо на бебешки, подава й играчка, която тя не приема, а просто зяпа настрани и с часове не му обелва и дума /а е излязла точно с цел да се разходят, по сред бял ден при това/, пример само. Дадох вече още два, не претендирам, че са идеални, просто са по- точни и с ясно послание.

# 246

Ами естествено, че вниманието намалява, все пак са две. Но и това е временно, бебето не е само бебе. Има си и татко, който да помага в баланса.

Кати, пак е крайно изказването ти за вторите деца. Crazy По твоята логика и близнаците са ощетени, да ги връщаме предлагам аз. Whistling

Аз не намирам, че на новороденото трябва да се обръща внимание ПОСТОЯННО. Това беше идея на друг потребител. Аз само показах, че подобно нещо е абсурдно. Според мен на новороденото трябва да се отдава цялото внимание тогава, когато има нужда от това - което в никакъв случай не е постоянно, но се случва.
Кати, извинявай не съм те разбрала правилно! Embarassed
Да, съгласна съм с теб по този въпрос. Peace

( rapunzel, много ти благодаря! )

# 247
  • Кърджали
Много се изписа по тази тема и всеки и има свое мнение, което е и нормално. Много дълбок символизъм се видя в залъгалката, дори според мен прекалено дълбок.
Е нека аз и кажа как разбрах рекламата.Смятам че добре свханах смисъла и. И няма нищо общо с биберона, играчката, поне не буквално. Те са просто средството на майката да накара детето да млъкне, вместо чрез майчината си любов да го успокои. И не е казано, че майката трябва посред нощ да играе с детето защото се е събудило и разплакало. Едва ли и на детето му е до игри баш по това време.... Според мен просто трябва да го вземе, да го гушне, да го успокои и  отново да го приспи.
Поне аз така разбрах идеята. Че с детето трябва да се общува, да се занимава още докато е малко...А не да се чака да порастне, да почне да разбира ... Защото дете, израстнало чувствайки и виждайки любовта на майката и на бащата, е по - отворено към света, по - сигурно...

# 248
  • Brokenpromiseland

Judy, случката въобще не се развива посред нощ. Заъмнението е просто режисьорски похват за въздействие, нямащо нищо общо с фазите на часа. Още повече, че нито детето, нито майката са в спално облекло.. Wink
...и детето видимо не се е успокоило - просто няма възможност поради запушената уста да плаче на глас.
Идеите които си дала също са много добри...но някак си ме гложди съмнението, че дори и така да го бяха направили тук във форума пак щяха да се извадят от 10 кладенеца вода, за да се докаже, че такива майки няма...или, че подобно поведение не е нередно.

# 249
Още едно доказателство за липсата на пряко въздействие и яснота на клипа. За мен е нощ, понеже е тъмно и няма индиции да е през светлата част на деня.
Моето дете и онези, които съм виждала, далеч по- малки на възраст от това дете, ако искат нещо и им дадеш биберон в устата вместо това, което искат, веднага го плюят и продължават да плачат. Така е още от първия ден, лично съм го преживяла и гледала много пъти. Когато е гладно, изплашено, нещо го боли, иска да играе, иска да пие и му сложиш просто един биберон в устата то веднага ще го махне от там и ще продължи да "обяснява" какво иска по неговия си начин.
Неизпипана работа е това.
Майки има всякакви. Такива, дето не говорят с бебетата, а и с децата си- вероятно също /не съм срещала лично обаче такова чудо/. Всеки сам си е сложил границата на необходимото и прекомерното и никой не може да му отнеме правото да я постави според личните си виждания, освен ако явно не застрашава живота и здравето /включително и психическото/ на децата си. Най- често срещани обаче са майките, според които всяка друга майка може да им диша праха.  Grinning Като гледа клипа веднага ще си каже "Боже мой, нима има такива хора! Е, добре че аз не съм такава!"

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 12:52 от Judy

# 250

Аз не намирам, че на новороденото трябва да се обръща внимание ПОСТОЯННО. Това беше идея на друг потребител.

казах,че постоянно трябва да си на разположение,а не лепната за детето.
И,да,моето спеше по 20 часа.
И освен това децата си обръщат внимание и едно на друго.

# 251
  • Бургас
Ехо...това е само рекламаааа.....има много деца в домове,които не ползват залъгалки и за жалост пак няма кой да гиуспокои и такива,които ползват и това не е показател за невнимание от страна на родителите...В клипа според мен са наблегнали на невниманието на родителите,а не специално с какво се е опитала да го залъже...по същия на4ин можеше да му хакне едно шише с вода,подпряно на възглавницата- е,сега това зна4и ли 4е като е на рекламата - нашите деца да спрат да пият вода ли??? Акцентът е върху невниманието и на4ина ,по които му бута залъгалката и изобщо цялостното и отношение,а не върху самата залъгалка...

и да за мен е много по-нормално да предложиш залъгалка,от колкото да го носиш цяла нощ на ръце,докато се дере от пла4 и е изнервено...въпрос на виждане- не озна4ава ,4е отношението ще е същото като на майката от клипа...дайте малко по-реалисти4но Laughing

# 252
  • Бургас

Judy, случката въобще не се развива посред нощ. Заъмнението е просто режисьорски похват за въздействие, нямащо нищо общо с фазите на часа. Още повече, че нито детето, нито майката са в спално облекло.. Wink
...и детето видимо не се е успокоило - просто няма възможност поради запушената уста да плаче на глас.
Идеите които си дала също са много добри...но някак си ме гложди съмнението, че дори и така да го бяха направили тук във форума пак щяха да се извадят от 10 кладенеца вода, за да се докаже, че такива майки няма...или, че подобно поведение не е нередно.

и тук съм съгласна изцяло...не е проблем залъгалката оба4е...а майката Naughty и да за жалост има такива майки

# 253
  • Бургас
Мисля си, че е твърде крайно да се твърди, че майка, която пъха залъгалката на плачещото си бебе и се надява с това да го успокои, е лоша майка примерно. Най-малкото много вероятно е да е каталясала от умора и едва да се държи на краката си, а кръстът яко да я цепи и единственото, за което да се моли, е детето да заспи само със залъгалката, без да се налага да го дундурка половин час (най-малко). Много е лесно, когато имаме сили да разсъждаваме "ама как може така", "що за майка е това". Но има майки, които са 40 кила с мокри парцали и които разчитат само на себе си.
Биха могли да измислят и по-подходящ клип. Има родители, които си седят най-спокойно и не реагират на плача на детето си. На техните деца няма кой дори биба да им пъхне в устата. Тогава за какво говорим?
Иначе моята дъщеричка, когато се буди вечер с плач, си знае, че ще последва галене по главичката, гушкане ако е скочила и протяга ръчички и приспивна песничка. Случвало се е да я пея много дълго докато заспи. А ако се случи да заспя преди нея, ме буди с мрънкане да продължа да и пея.

# 254
Биха могли да измислят и по-подходящ клип. Има родители, които си седят най-спокойно и не реагират на плача на детето си. На техните деца няма кой дори биба да им пъхне в устата. Тогава за какво говорим?

е,то целта е да се покаже майка,която си мисли,че се грижи идеално за детето си и не осъзнава проблема.Не случайно се подчертава,че на детето не му липсва нищо материално(обърнете внимание на стаята),т.е.родителите за това са се погрижили.Акцентира се на НЕОСЪЗНАТОТО пренебрегване на емоционалните му нужди.

Общи условия

Активация на акаунт