Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори

• 27 656
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мами искам да Ви питам в 37г.с. съм,  когато съм права и ходя много ме боли корема от лявата страна като едно дърпане е ,а интересното е че като съм легнала нищо ми няма.Можете ли да ми кажете какво е това и има ли място за притеснение,моята лекарка ще се прибере от почивка чак в сряда и тогава съм на консултация иначе бебина марда и си я усещам ама това много ме притеснява.

Мисля, че като се изправяш и бебето натежава и може би притиска нещо, което те заболява. За това изчезва, когато легнеш. Лежи си повече щом бебка мърда изчакай си спокойно прегледа Hug

# 151
Здравейте на всички!
Едно въпросче искам да си задам, тъй като не съм много наясно  с процедурите.
Водя се на ЖК при една лекарка, която е от Окръжна болница. Но след време, живот и здраве всичко да е наред, когато дойде време за раждането имам ли право да родя в друга болница, без избор на екип.

# 152
  • София
да, разбира се.
В началото на 9-тият ти дават направлението за болница и т.н. документи и можеш като дойде момента да отидеш където искаш.

# 153
  • ул. "Мечтание"
Независимо къде ще раждаш тази цялата документация - направление за хоспитализация, обменна карта, талонче с кръвна група и някои от изследванията - трябва да ти я дадат да си е в теб. На мен ми я дядоха, когато ми дадоха и 45 дневния болничен. Ако не ти я дадат в началото на деветия месец - поискай си я, нямат право да ти ги задържат нещата независимо дали имаш уговорка с въпросната лекарка, която ти води ЖК или не.

# 154
Да можеш да раждаш където искаш , без значение кои ти е водил ЖК.

# 155
Искам да ви попитам дали четете/четохте на глас докато сте/бяхте бременни? Мен роднините все ме съветват, че трябва да чета приказки на бебка още сега докато е в корема, било полезно, щяла да проговори по-лесно и бързо. А аз доста се задъхвам сега като чета и честно казано не ми е много добре. Като се роди да, ама сега... Вие четете ли на вашите неродени бебчета?

# 156
  • Burgas
Аз не съм й чела на дъщерями докато ми беше в корема,но доста често й говорих и когато се роди постоянно й говорих докато беше будна,проговори много рано незнам дали е от това или просто ген.

# 157
  • ул. "Мечтание"
Не смятам, че четенето на бебето преди раждането има отношение към това, кога ще проговори.

# 158
  • някъде ... тук ...
Аз четях приказки на големия син всяка вечер, с книгата на корема. Малкият проговори на 2 години - доста по-късно от батко си, на когото не съм чела преди да навърши годинка.

# 159
  • София
Четох на Ивайла в корема веднъж или два пъти и до там.
Но като се роди много и говорех. От много малка говори много добре и правилно.

# 160
Не съм чела Rolling Eyes. Дъщеря ми проговори около годинката доста добре. По-важно е да говориш на бебето като се роди. Но кога ще проговори, божа работа. Не е толкова важно.

# 161
Благодаря ви много за отговорите HugИ аз й говоря, ама не чета. Ще чета, когато се роди Simple Smile

# 162
Можеш да пееш песнички или да слушаш музика, ей така, за настроение Laughing.

# 163
 Cryздравейте момичета,вчера ви писах,че нямам болки от няколко дена.Днес бях на преглед и се оказа,че плодното сакче е мн малко за седмицата.Вътр уж се вижда нещо ама не е мн ясно.За 7г.с. е само 13мм, преди 2 седмици беще 8мм CryЛекарят каза,,че неможе да е категоричен,4е не е живо.Разбрахме се другата седмица пак да отида.

# 164
  • ул. "Мечтание"
Ами ако не си сигурна, кога точно ти е била овулацията и кога си заченала, може да има разминаване. Факт е, че сакчето расте, няма какво да се притесняваш в такъв случай. На този етап още няма много за виждане. Ей сега проверих - средния размер за 7 седмица е 15 мм. Разликата не е фрапантна. Не се вкарвай излишно във филми.

Общи условия

Активация на акаунт