Августинки 2009 - тема № 45

• 10 893
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Ива2424 Раждане с хапче? Честно казано не бях чувала, но не ми звучи добре  newsm78 От друга страна щом държиш да е тази лекарка те разбирам, но пък защо не направите планово секцио или държиш на вагинално раждане? Не знам с тези предизвикани от 0-лата раждания без никаква започнала родова дейност... Някои с окситоцин го правят нарочно дни преди термин и съм чувала, че много боли така предизвикано раждане без никаква започнала родова дейност... Поправете ме ако греша разбира се...

Джема: ох то трябва да се види на живо одеалцето, на снимка просто няма как да придобиеш реална престава. Още повече трябва предимно да се пипне, толкова е мекичкоооо  Heart Eyes Heart Eyes

Калинче: извинявай, пропуснала съм някъде какво му има на братчето ти, но и аз ти пожелавам да се оправи в най-скоро време! Само позитивно мислене!  Hug

# 136
Ива2424 Раждане с хапче? Честно казано не бях чувала, но не ми звучи добре  newsm78 От друга страна щом държиш да е тази лекарка те разбирам, но пък защо не направите планово секцио или държиш на вагинално раждане? Не знам с тези предизвикани от 0-лата раждания без никаква започнала родова дейност... Някои с окситоцин го правят нарочно дни преди термин и съм чувала, че много боли така предизвикано раждане без никаква започнала родова дейност... Поправете ме ако греша разбира се...

[
ами до колкото знам се слага да предизвика родова дейност-не съм запозната много и за това питам  Thinking ако някоя мама така е раждала.същото е като ти ложат окситоцин по време на контракциите за да засилят родавата дейност мисля.аз съм от пазарджик и няма много добри специалисти  Cry за това държа на моята.

# 137
Моя приятелка роди преди месец с хапче - вагинално. Нямам представа какво всъщност е лекарството. И аз не бях чувала за такова нещо. Но тя беше преносила и за това й предизвикаха раждане.

# 138
ива2424 принципно може да се предизвика раждане с хапче, но отново стигаме до това, че надали ще се наият да е повече от 10 дни преди термин.

# 139
Хм, и аз не бих рискувала с хапче. Щом бебо не си е тръгнал сам, определено няма да е леко раждането. Термина ти е на 5-ти, а тя кога излиза отпуска? Предполагам, че все пак ще родиш до тогава, но няма как да си сигурна. Пък и най-добре говори с нея, все пак може да не иска с хапче да ти предизвика раждане.

# 140
Ива, бъди спокойна, остави докторката да предцени.
Аз съм раждала с хапче, поради причината че ми изтекоха водите и имах много лош статус почти два дни, затова.
Успех

Калина, дано е добре братчето  Hug

Не разбрах ще ходите ли на лекцийте 9месеца, след 17.07 и избрали ли сте си отворени врати?

# 141
Не разбрах ще ходите ли на лекцийте 9месеца, след 17.07 и избрали ли сте си отворени врати?
Аз съм се записала за всички лекции през юли, а на отворени врати ходих вече в Майчин дом. Общо взето разбрах всичко, което не ми беше ясно и съм доволна, че отидох.

# 142
Хм, и аз не бих рискувала с хапче. Щом бебо не си е тръгнал сам, определено няма да е леко раждането. Термина ти е на 5-ти, а тя кога излиза отпуска? Предполагам, че все пак ще родиш до тогава, но няма как да си сигурна. Пък и най-добре говори с нея, все пак може да не иска с хапче да ти предизвика раждане.
оооооо ако е с хапче задължително ще е по преценка на лекарката Naughty само ако каже че бебето е достатъчно голямко и вече е на път  Hug Wink и аз предполагам че ще съм родила до тогава  Wink

# 143
Ива: О да със сигурност окситоцинът не е единственият начин за предизвикване на раждане. Просто хич не ми звучи добре да се започва зорлем раждане с каквито и да било медикаменти без никаква започнала естествена родова дейност - нито изтекли води, нито паднала тапа, нито започнали контракции, нищо! Нито дори наличие на някакви проблеми, заради които да се предизвика преждевременно раждане... Действително се консултирай с докторката си, ние тук няма как да даваме такива вече мед. съвети, че дори споделен опит на някой не значи, че за теб и твоите обстоятелства би била добре същата ситуация Sad Успех и да кажеш като говориш с нея!  Hug

ПС много ми харесва девизът под ник-нейма ти Simple Smile И мъжо все тази мисъл цитира - оправдание, че е много разпилян  Joy

# 144
Bagneto това за момента на зачеването съм го челапо разни книги. Трябва да се разтърся и да ти дам конкретни заглавия.

Gemma ще си имаме еднакви бодита с диня Laughing . Аз го взех, въпреки, че не знамдали ще можеме реално да го ползваме - нали съм за края на август, но пък много ми хареса.  Приятна лекция днес, аз няма да мога да дойда понеже ще гледам племенницата следобед - нали не работят редовно градините вече...

napetia права си, че има доста по-евтини колички, но човек някак си се обърква сред многото мнения. Малко представите на хората са, че не вземеш ли най-доброто /в случая най-скъпото според представите на българина/ едва ли не не си обичаш детето и не си готов да се лишиш от нещо за да има то най-хубавата количка примерно. А то не е важно каква ти е количката, а малкото пълнежче вътре Heart Eyes, на което му е все тая в каква количка го возят. И като чувам от всякъде мнения "Тази количка е евтин боклук", "Онази ще ти се строши на втория ден" и т.н. и аз си формирам грешни представи. Но вече май окончателно съм се спряла на нормален вариант. Като си взема количката ще ви я покажа.

Аз сега да дам отчетче от вчерашния ни ултразвуков преглед - бебка продължава да бъде бебка, по тегло ми я замериха 1.950, отговаря на 32 г.с. и не се спря нито за секунда да й видим по - добре образа на лицето, обаче иначе има големи очи като мама Heart Eyes, лекарят каза, че и косичка имала доста, а ръцете просто си ги изяде - ту едната, ту другата  в устата, прозява се, недоволства срещу  ехографа и го подритва - въобще много си йе добре в коремчето. Кръвотока бил идеален засега, обърната е с главичката надолу, но това нищо не значело общо взето в тези седмици тъй като до 34 г.с. си се въртяли най-редовно, после вече по-рядко. Плацентата ми се е вдигнала и това е в общи линии. А да и лекарят каза, че отсега нататък трябва да ходя всяка седмица на запис на тонове поне по 20 минути, а аз знам, че товасе прави след 36 седмица. Вие какво знаете по въпроса?

# 145
  • София
Ива чувала съм за предизвикано раждане с хапче,някои мами го практикуват, за да родят при определен лекар. Братовчедка ми ражда така,но преди 5 години.Не знам нищо повече обаче,колкото до раждането и,може и да има генетична връзка както майкта е раждала,така и дъщерята,че и двете са с трудно първо раждане!
Момичета,какво дюшече сте взели за сгъваема кошара,че да издържи на второто ниво?.Все ми предлагат дунапренено, а а з не искам,опитват се да ме убедят,че само дунапрененото е достатъчно леко за второто ниво. Видях в хипото в младост кокос и пяна,стори ми се тъничко и лекичко,идеи къде другаде има ?

# 146
JimmyB ще се радвам да се запознаем.
За майчин дом не мога да се свържа с тел.

giuli , за кошарката не сме ползвали никакъв матрак, но наистина по-тъничък или едно одеало ще му е добре, и ние сме слагали одеало,за по-мекичко,отгоре чаршав, но се потеше много.

Желая ви приятен и спокоен ден  Hug

# 147
Ива:

ПС много ми харесва девизът под ник-нейма ти Simple Smile И мъжо все тази мисъл цитира - оправдание, че е много разпилян  Joy
  Joy и на мен ми е любим.аз съм си овенче и рисувам и танцувам пък ние не обичаме всичко да ни е под конец.моята хореографка казваше (на мъж ми) не я затваряй пускай я където иска-ние сме хора на изкуството не стоим на едно място,темпераментни сме  newsm62 сетих се за нея и за това си избрах този девиз Peace

# 148
Добро утро момичета!
Хубав ден ви желая  Hug!

# 149
Добро утро, лек и слънчев ден!!!

Общи условия

Активация на акаунт